سخنگوی وزارت خارجه ایران ادعای نخست‌وزیر اسرائیل درباره یک انبار مخفیانه هسته‌ای در تهران را تکذیب کرد. وزیر خارجه ایران نیز خواهان نظارت بین‌المللی بر  زرادخانه  هسته‌ای اسرائیل شد. مقامات آمریکایی می‌گویند از تأسیسات مورد نظر نتانیاهو در تهران خبر دارند. به گفته آن‌ها این مکان پر از قفسه‌های پوشه و کاغذ است و نه لوله‌های آلومینیم برای سانتریفیوژ.

پنجشنبه ۵ مهر: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل: ایران در تورقوزآباد تهرانیک انبار مخفی هسته‌ای دارد

نخست‌وزیر اسرائیل، شامگاه پنجشنبه ۵ مهر در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ادعای تازه‌ای مطرح کرد: بنیامین نتانیاهو گفت ایران یک انبار مخفی هسته‌ای در کوچه ماهر در منطقه تورقوزآباد تهران در نزدیکی یک قالیشویی ساده‌ دارد. نتانیاهو گفت از وقتی که اسرائیل اسناد اتمی ایران در شورآباد را از ایران خارج کرده، مسئولان ایرانی در تلاش‌اند که این محل مخفی را تخلیه کنند و تجهییزات و تأسیسات آن را در نقاط دیگر جای بدهند. به گفته نتانیاهو از طریق ماهواره می‌توان این فعالیت‌ها را رصد کرد. نخست‌وزیر اسرائیل چند تصویر از مکان مورد نظرش را هم در مجمع عمومی سازمان ملل به نمایش گذاشت.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران وجود یک انبار سری هسته‌ای در تهران را رد و سخنان نتانیاهو را تکذیب کرده و آن را «یک شو و نمایش جدید» خوانده است.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز با انتشار پیامی در توئیتر خواهان نظارت بین‌المللی بر زرادخانه هسته‌ای اسرائیل شده:

«هیچ هنر و تردستی هرگز نمی‌تواند این واقعیت را در ابهام نگه دارد که اسرائیل تنها رژیم در منطقه ما است که برنامه تسلیحات هسته‌ای مخفی و اعلام نشده دارد، از جمله یک زرادخانه واقعی بمب هسته‌ای.»

ظریف در ادامه این پیام نوشته وقت آن رسیده که اسرائیل درهای برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را به روی بازرسان بین‌المللی باز کند.

یک مقام اطلاعاتی آمریکا که به شرط عدم افشای نام با رویترز گفت‌وگو می‌کرد سخنان نتانیاهو را «تا حدی گمراه‌کننده» توصیف کرده. او گفته، «اولاً اینکه ما از قبل درباره این تأسیسات اطلاعات داشتیم. داخل آن پر از قفسه‌های پوشه و کاغذ است نه لوله‌های آلومونیوم برای سانتریفیوژ.»

این مقام آمریکایی در ادامه گفته است:

«آن‌طور که همه تا اینجا می‌دانند در این تأسیسات چیزی وجود ندارد که به ایران اجازه دهد سریع‌تر از آنچه با روش‌های دیگر می‌تواند با گریز هسته‌ای از برجام به سمت تولید سلاح برود.»

یک مقام آمریکایی دیگر هم ادعا کرده آمریکا از وجود تأسیساتی که نتانیاهو اعلام کرده آگاه بوده است.

نتانیاهو در بخش دیگری از سخنانش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به اهمال متهم کرد و گفت:

«پیامی دارم برای آمانو، برو و قبل از اینکه ایرانی‌ها این انبار هسته‌ای را پاکسازی کنند از منطقه بازدید کن. یک بار برای همیشه واقعیت را بگوئید.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون ۱۲ بار پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تأیید کرده. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اظهارات نتانیاهو، ادعا کرده که در پی ناکامی آمریکا در اجلاس شورای امنیت، نخست‌وزیر اسرائیل به «سناریوسازی» و «دروغ‌پردازی» روی آورده.

نخست‌وزیر اسرائیل چهارشنبه ۷ شهریور/ ۲۹ اوت بعد از بازدید از تأسیسات هسته‌ای دیمونا که گفته می‌شود محل نگهداری کلاهک‌های هسته‌ای این کشور است، در سخنانی با اشاره به حضور نظامی ایران در سوریه اعلام کرد که هر کشوری که اسرائیل را تهدید کند، خود را در خطر نابودی قرار می‌دهد. مقامات جمهوری اسلامی این سخنان را به عنوان تهدید هسته‌ای درک کرده بودند. در آستانه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، غلامعلی خوشرو، سفیر ایران در سازمان ملل به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت نامه‌ای نوشته و از آن‌ها خواسته بود که هم تهدیدات اسرائیل علیه ایران را محکوم کنند و هم برنامه هسته‌ای این کشور را تحت کنترل قرار دهند.

بیشتر بخوانید: