این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که دوشنبه دوم مهر صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید به‌روز شود.

تصویری از اعتراض کارکنان سهام عدالت

کارکنان سهام عدالت شب را در خیابان ماندند

جمعی از کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت که یکم مهر مقابل ساختمان سازمان خصوصی‌سازی تجمع کرده بودند، شامگاه یکشنبه تا صبح دوشنبه دوم مهر را در خیابان ماندند و صبح امروز بار دیگر به نشانه اعتراض مقابل ساختمان این سازمان جمع شدند.

کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت که پیشتر چندین مرتبه مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی تجمع کرده بودند، می‌گویند: سازمان خصوصی‌سازی از اجرای مصوبات هیئت دولت و تصمیمات مشترک نمایندگان کارکنان با مسئولان سازمان خودداری می‌کند.

به گفته کارکنان وضعیت شغلی حدود ۱۵۰۰ تن کارگر پس از ۱۱ سال فعالیت در دفاتر شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، هنوز مشخص نیست و آنها به دلیل پرداخت نشدن حدودا ۴۲ ماه از مطالبات مزدی‌مان، در وضعیت بد معیشتی قرار دارند.

یکی از کارگران روز گذشته به خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا گفته بود: سازمان خصوصی‌سازی به آیین‌نامه دولت مبنی بر نحوه پرداخت حقوق کارکنان پایبند نیست و در حالیکه ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت حقوق معوق و سنوات سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ کارگران سهام عدالت تصویب شده، سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرده فقط به دو نفر از کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت در هر شهرستان ۹۹۲ هزار تومان حقوق پرداخت می‌کند.

کارگران تولی‌پرس قزوین برای سومین روز متوالی تجمع کردند

شماری از کارگران تولی‌پرس و بسته بندی البرز از سه روز پیش در اعتراض به آنچه که «تعطیلی موقت کارخانه» اعلام شده، در محوطه کار ساختمان شرکت در شهر صنعتی البرز واقع در استان قزوین تجمع کرده‌اند.

تجمع کارگران تولی‌پرس – عکس: آرشیو

مدیران کارخانه تولی‌پرس ۲۷ مرداد امسال اعلام کردند که کارخانه به صورت موقت تعطیل است و کارگران را به «مرخصی اجباری» فرستاند.

پس از این تصمیم کارگران چند مرتبه در محل کار و مقابل ساختمان کارخانه تجمع کردند، اما به خواسته‌های آنها رسیدگی نشده است.

یکی از کارگران معترض به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت: کارگران از (شنبه ۳۱ شهریورماه) در محوطه دو کارخانه تجمع کردند و چون هیچ یک از مسئولان دولتی و کارفرما پاسخ مشخصی به خواسته‌های آنها ندارد، «تصمیم گرفتتند برای دومین و سومین روز متوالی در محوطه محل کار اجتماع کنند».

کارگران معترض همچنین گفته‌اند که قرارداد تمامی آنها شهریور امسال پایان یافته و کارفرما تنها با هشت کارگر قرارداد بیش از یک ماه امضاء کرده است.

این کارگران پیشتر نیز در شهریور و مرداد امسال در محل کار تجمع کرده بودند.

دومین روز اعتصاب سراسری رانندگان کامیون

رانندگان کامیون و کامیون‌داران دوشنبه دوم مهر برای دومین روز پیاپی در چندین شهر ایران اعتصاب کردند. تصاویر و ویدئوهایی از اعتصاب رانندگان در تهران، زنجان، تبریز، بندر امام، کرمانشاه، کازرون، سنندج، گناباد، اراک، همدان و دیگر شهرها منتشر شده است.

برخی منابع کارگری از اعتصاب رانندگان در بیش از ۵۰ شهر و ممانعت اعتصاب کنندگان از حرکت کامیون‌ و ناوگان حمل و نقل جاده‌ای که به اعتصاب نپیوسته‌اند، گزارش می‌دهند.

برپایه گزارش اتحادیه آزاد کارگران، اعتصاب رانندگان کامیون موجب کمبود بنزین در برخی از شهرها شده است.

دور تازه اعتصاب رانندگان کامیون از صبح یکشنبه یکم مهر در اعتراض به عدم تحقق وعده مسئولان دولتی مبنی بر پیگیری مطالبات رانندگان کامیون در اعتصاب خرداد امسال، آغاز شده است.

اتحادیه هماهنگ‌کنندگان رانندگان ایران پیشتر در اطلاعیه‌ای  ۱۵ خواسته رانندگان کامیون و ترانزیت که برای دستیابی به آنها اعتصاب می‌کنند، را بیان کرده است.

رانندگان خواستار «افزایش حقوق بازنشستگی و سختی کار»، «کاهش قیمت لاستیک و لوازم یدکی»، «افزایش ۷۰ درصدی نرخ کرایه»، «کسر حق پرداختی بیمه رانندگان»، «حذف دلالان و واسطه‌ها از پایانه‌ها و باربری‌ها»، و «نظارت بر برخوردهای غلط و سلیقه‌ای مأموران راهنمایی و رانندگی و مجازات ماموران و افسران رشوه‌گیر» شده‌اند.

گزارش دومین روز اعتصاب رانندگان کامیون را در ادامه بخوانید:

آموزشیاران نهضت سواد آموزی مقابل آموزش و پرورش تجمع کردند

شماری از آموزشیاران نهضت سواد آموزی در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت استخدامی خود مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

وزارت آموزش و پرورش ایران پیش از این به استخدام آموزشیاران سازمان نهضت سواد آموزی موظف شده است. تجمع کنندگان اما گفته‌اند که وزارت آموزش و پرورش به قانون عمل نمی‌کند و آموزشیاران از بی‌عدالتی خسته شده‌اند.

مجلس شورای اسلامی ایران شهریور ۱۳۹۵ وزارت آموزش و پرورش را به استخدام آموزشیاران نهضت سوادآموزی و معلمان حق تدریسی پس از برگزاری آزمون مکلف کرد.

علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اما گفته که اجرای این مصوبه نیازمند تدوین آئین‌نامه است.

تجمع بیماران اس ام ای مقابل وزارت بهداشت و درمان

شماری از خانواده مبتلایان به بیماری اس ام ای در اعتراض به عدم پیگیری خواسته‌های درمانی و دارویی خود و یا فرزندانشان مقابل ساختمان وزارت بهداشت و درمان تجمع کردند.

تجمع مبتلایان به بیماری اس ام ای مقابل ساختمان وزارت بهداشت و درمان ۲ مهر ۱۳۹۷

برپایه گزارش منابع خبری ایران، شماری از حاضران در تجمع از شهرهای دیگر به تهران آمده بودند و تجمع کنندگان خواستار شناسایی بیماری اس ام ای به عنوان «بیماری خاص» و اختصاص ارز با نرخ مرجع برای تامین دارو و درمان مبتلایان به این بیماری هستند.

وزات بهداشت و درمان جمهوری اسلامی پس از بحران ارزی وضا اقتصادی که از نیمه دوم سال گذشته آغاز شد، اقلام دارویی و خدمات پزشکی تجت پوشش ارز به نرخ دولتی و خدمات بیمه همگانی را محدود کرده است.


در همین زمینه: