فشار نمایندگان مجلس ایران بر دولت حسن روحانی افزایش می‌یابد. پس از انتشار خبر اخبار ضد و نقیض درباره استعفای وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) با هماهنگی رئیس‌جمهوری، اکنون خبر تقدیم طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی به هیأت رئیسه مجلس منتشر شده است.

از دو وزیر خندان در راست تصویر، شایعه استعفای شریعتمداری (راست) منتشر شده و کرباسیان، سمت چپ او پیش از این استیضاح و برکنار شده است. آخوندی (مرکز تصویر) دیگر وزیر در معرض استیضاح است

مهدی فرشادان، نماینده سنندج در مجلس شورای اسلامی ایران یکشنبه اول مهر از تحویل طرح استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی به هیأت رئیسه مجلس خبر داد. به گفته او، این استیضاح «حدود ۵۰ امضا» دارد و در ۳۲ بند تنظیم شده است.

شماری از محورهای استیضاح وزیر راه و شهرسازی از این قرارند: وضعیت بسیار نامناسب زیرساخت جاده‌ای و ریلی؛ وضعیت بسیار نامناسب احداث و ساخت راه‌های روستایی؛ رهاکردن پروژه‌های راهسازی؛ ضعف گسترده در توسعه حمل و نقل عمومی؛ و کاهش شدید کیفیت خدمات هوایی و نارضایتی شدید مردم در این رابطه.

بحران ارزی و اقتصادی پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای (برجام) به افزایش بی‌سابقه بلیط‌های هوایی، افزایش تورم و هزینه‌های حمل و نقل و نهایتاً اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، حذف ارز مسافرتی، توقف پروژه‌های عمرانی و … انجامیده است.

مجلس برای واکنش به بحران اقتصادی فشار را بر دولت حسن روحانی افزایش داده. خبرگزاری کار ایران (ایلنا) شنبه گزارش داد که طرح استیضاح محمد شریعتمداری، وزیرصمت هفته جاری در کمیسیون صنایع و معادن مجلس بررسی می‌شود. پس از آن  الیاس حضرتی، نماینده تهران و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یکشنبه به خبرگزاری «خانه ملت» گفت که شریعتمداری با هماهنگی حسن روحانی استعفا داده است. اما او بعدتر در گفت‌وگو با ایسنا اظهارات خودش را «شایعه» خواند.

وزارت صمت در این باره اظهارنظری نکرده است. خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز در خبری از یک منبع آگاه ناشناس آن را تکذیب کرده. محمد شریعتمداری، وزیر صمت متهم به سوءمدیریت در توزیع ارز دولتی در میان واردکنندگان کالا و فساد در واردات خودرو است.

استیضاح وزیر صنعت ششم شهریور با ۵۱ امضاء تحویل هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی شد. مجلس دو روز پیش از آن مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد را استیضاح و برکنار کرد.

طرح استیضاح محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش نیز در نشست علنی چهارشنبه ۷ شهریور مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد اما نمایندگان به سبب بازگشایی مدارس در اول ماه مهر از پیگیری آن صرف نظر کردند. همزمان نمایندگان از پیگیری استیضاح بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت نیز سخن می‌گویند.

به دلیل این فشارها، در هفته پیش رو سه وزیر نیرو، ورزش و جهاد کشاورزی در صحن علنی به سوالات نمایندگان پاسخ می‌دهند و شش وزیر دیگر از وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات، کشور، صمت، راه و شهرسازی و دادگستری در کمیسیون‌های تخصصی پاسخگوی سوال‌های نمایندگان خواهند بود.

پیش از این از تیم اقتصادی دولت، ولی‌الله سیف، رئیس کل سابق بانک مرکزی ایران برکنار شده بود. علی ربیعی، وزیر کار نیز مرداد در مجلس استیضاح شد.


در همین زمینه