این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که پنجشنبه پانزدهم شهریور صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
در پی قتل یک کاسب توسط ماموران، مردم به پاسگاه مرزی سردشت حمله کردند و شیشههای آن را شکستند
تیراندازی ماموران پاسگاه مرزی دشت کپران از توابع سردشت به سوی خودروی ناصر ابراهیمزاده به مرگ این کاسب انجامید و خشم مردم منطقه را درپی داشت. گروهی از مردم به پاسگاه دشت کپران حمله کردند و شیشههای آن را شکستند.
به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، این حادثه بامداد پنجشنبه ۱۵ شهریور اتفاق افتاد. ماموران انتظامی به تعقیب خودروی تویوتا پرداخته و به سوی آن تیراندازی کردند. در نتیجه تیراندازی، ناصر ابراهیمزاده راننده خودرو جان باخت و سقوط خودرو به دره سبب شد سرنشین دیگر آن نیز مصدوم شود.
شبکه حقوق بشر کردستان به نقل از یکی از نزدیکان ناصر ابراهیمزاده نوشته است: «بامداد امروز نیروهای انتظامی پاسگاه دشت کپران خودروی تویوتای ناصر ابراهیم زاده اهل روستای گولان را در نزدیکی روستای داره مرجان مورد تعقیب و گریز قرار داده و به رگبار میبندند. در جریان این رگبار دو تیر به سر این کاسبکار اصابت کرده و در جا کشته شده و خودرو نیز از جاده منحرف و به داخل دره سقوط کرد.»
این فرد گفته است ماموران نیروی انتظامی در پی سقوط اتومبیل به دره، قصد ضبط خودرو و بار آن را داشتهاند که در اثر اعتراض مردم از آن صرفنظر کردهاند.
روزهای ۹، ۱۰و ۱۳ شهریور نیز ماموران مرزی کردستان به سوی سه کولبر به نامهای اسعد فرجی اهل روستای بهرام آباد از توابع مریوان، محمود کتابی اهل بانه و آکو مینایی کولبر ۲۳ ساله اهل بانه تیراندازی کرده بودند که به مرگ یک تن و زخمیشدن دو تن دیگر انجامیده بود.
محمود کتابی اهل بانه که ۲۴ ساله بود و یک فرزند ۸ ماهه داشت در اثر تیراندازی جان باخت و دو کولبر دیگر زخمی و در بیمارستان بستری شدند.
کولبر نیوز هم در ارتباط با این واقعه، از تجمع مردم مقابل فرمانداری سردشت خبر داده و کلیپی نیز از این تجمع منتشر کرده است.
کلیپ تجمع مقابل فرمانداری سردشت را ببینید:
کارزار اینترنتی و توفان تویتری با خواست آزادی اسماعیل عبدی
اتحادیه آموزگاران بریتانیا در حمایت اسماعیل عبدی فعال صنفی معلمان یک کارزار اینترنتی به راه انداخته و از انسانهای آزادیخواه خواسته است با شرکت در این کارزار، خواستار آزادی فوری اسماعیل عبدی از زندان شوند.
کانون صنفی معلمان نیز به راهاندازی توفان توییتری با خواست آزادی عبدی فراخوان داده است: پنجشنبه پانزده شهریور از ساعت ۲۲ الی ۲۳ توفان تویتری با هشتگ #فریسمیل
اسماعیل عبدی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران یکی از فعالان صنفی معلمان است که به جرم دفاع از حقوق معلمان، حق آموزش برابر برای کودکان و بهبود کیفیت آموزش در زندان بسر میبرند.
محمود بهشتی لنگرودی و محمد حبیبی دیگر فعالان صنفی معلمان به جرم مشابهی زندانیاند.
اعتصاب رانندگان کامیون شاپور اصفهان
رانندگان کامیون شاپور اصفهان پنجشنبه ۱۵ شهریور به اعتصاب ادامه دادند. دور جدید اعتصاب رانندگان کامیون و حمل و نقل جادهای از ۱۰ شهریور با فراخوان قبلی آغاز شده است.
کلیپی از صف طویل کامیونهای پارک شده در پایانه شاپور در رسانههای اجتماعی منتشر شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران نیز با انتشار یک تصویر، از اعتصاب کامیونداران مرغی ساری، آمل و قائمشهر خبر داده است.
رانندگان کامیون و حمل و نقل جاده از ۱۰ شهریور طبق یک فراخوان قبلی دور جدید اعتصاب خود را در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه سهمه دولت، افزایش عوارض شرکتهای باربری، افزایش قیمت لوازم یدکی و پائین بودن نرخ حمل بار آغاز کردند.
طی روزهای گذشته تصاویر و گزارشهایی از اعتصاب رانندگان کامیون در زرینشهر اصفهان، گرگان، مرکز استان گلستان، و مهران در جنوب استان ایلام، سرپل ذهاب، پایانه شاهپور اصفهان، زنجان، ساوه، سمنان و برخی مناطق سیستان و بلوچستان منتشر شده است.
اعتصاب کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه
کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ پتروشیمی عسلویه پنجشنبه پانزدهم شهریور در اعتراض به ۷ ماه تعویق دستمزد اعتصاب کردند.
کلیپی از کارگران اعتصابی:
تجمع اهالی روستای «دینه کوه» در استان قزوین در اعتراض به حفاری در مسیر قزوینالموت
گروهی از اهالی روستای دینه کوه واقع رودبار الموت در استان قزوین پنجشنبه ۱۵ شهریور در اعتراض به عملیات متعدد حفاری، در مسیر جاده در حال احداث قزوین -الموت – تنکابن تجمع کردند و مانع ادامه عملیات راهسازی شدند.
اعتراض مردم برخورد خشن ماموران شهرداری مهاباد به با یک دستفروش
برخورد خشن ماموران شهرداری مهاباد با یک دستفروش، به درگیری میان گروهی از مردم حاضر در محل با ماموران شهرداری انجامید.
معترضان به حمایت از دستفروشی که ماموران شهرداری قصد بر هم زدن بساطش را داشتند با ماموران درگیر شدند.
تجمع اعتراضی دانشجویان دختر دانشگاه زنجان به تبدیل خوابگاه دختران به مکان اداری
چهارشنبه ۱۴ شهریور ۹۷ دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی زنجان در اعتراض به تبدیل خوابگاهشان به مکان اداری و در نتیجه آواره شدن دانشجویان در کوچه پس کوچههای شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.
خوابگاه فعلی دانشجویان موسوم به بوستان در محیط داخل دانشگاه قرار دارد و مسئولان قصد دارند این ساختمان را به ستاد اداری تبدیل کرده و دانشجویان دختر را به مکان دیگری انتقال دهند که به گفته دانشجویان فاقد امکانات اولیه است و دسترسی به آن از طریق وسایل نقلیه نیز دشوار است.
این تجمع اعتراض پیرو اقدامات دیگر دانشجویان برای حفظ محل فعلی خوابگاه صورت گرفت.
تماس دانشجویان با رسانهها منجر به انتشار گزارشی در وب سایت فرهیختگان شده بود. این رسانه سه روز پیش در ۱۲ شهریور به نقل از یکی از دانشجویان نوشته بود:
«در وضعیتی این انتقال در حال انجام است که تعداد کمی از بچهها در خوابگاه حضور دارند و درواقع دانشجویان را در عمل انجامشده قرار دادهاند و بدون هیچ نظرخواهی و اطلاع قبلی وقتی ما در اوایل ترم جدید به دانشگاه برگردیم دیگر در خوابگاه گذشته نیستیم و باید دنبال وسایلمان بگردیم و در جای جدید ساکن شویم.»
این دانشجو افزوده بود خوابگاهی که مسئولان قصد انتقال دانشجویان دختر به آن جا را دارند، پیش از این به پسران دانشجو اختصاص داشته که یک یا دو نفر در آن ساکن بودهاند. اما حالا قرار است دانشجویان دختر چهار نفره در یک اتاق این خوابگاه ساکن شوند که از دانشگاه دور و در یک منطقه بیابانی واقع شده است.
در همان گزارش پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان خوابگاهی که در نظر گرفته شده را کاملا استاندارد و «حتی از خوابگاه قبلی هم بهتر» خوانده و افزوده بود اینکه دانشجویان عنوان میکنند آنجا امنیت ندارد، غیرواقعی است و انتقال دانشجویان [به خوابگاه تازه] حتما اتفاق خواهد افتاد.
دانشجویان در تجمع چهارشنبه خود بنری در دست داشتند که بر آن نوشته شده بود: «هیچکس از بوستان نمیرود».