وکیل مدافع میرمحمدحسین معروف به «امیرحسین» میراسماعیلی، روزنامهنگار شاغل در روزنامه جهان صنعت، از محکومیت موکل خود به ۱۰ حبس، دو سال محرومیت از فعالیت در رسانهها و فضای مجازی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و جزای نقدی خبر داده است.
حسین احمدی نیاز روز دوشنبه ۲۹ مرداد به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفته است موکل طنزپردازش بابت مطالب طنز و نقادانهای که دارد، به ۱۰ سال حبس تعزیری، دو سال محرومیت از فعالیت در رسانهها و فضای مجازی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و جزای نقدی محکوم شده است:
«به پرونده موکلم در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی کارکنان دولت تهران رسیدگی و چهار اتهام “توهین به مقامات و ماموران و مسئولان دولتی و قضایی حسب انجام وظیفه، توهین به مقدسات و ائمه طاهرین، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی” به او نسبت داده شده است.»
این وکیل دادگستری گفته است: «ایرادات عدیدهای به این رای وارد است زیرا موکلم انتقاد از مسئولان را در قالب طنز بیان کرده اما متاسفانه آن را توهین تلقی کردهاند و در توییتش قصد توهین به امام رضا را نداشته و مضمون توییت توهینآمیز تلقی نمیشود.»
چهارم اردیبهشت ماه، «شوخی توئیتری» با امام هشتم شیعیان به بازداشت امیرحسین میراسماعیلی به عنوان منتشر کننده این توئیت انجامید. او روز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت پس از ۲۴ روز بازداشت با تودیع قرار وثیقه تا زمان پایان دادرسی از زندان اوین آزاد شده بود.
میراسماعیلی در این توئیت که مدت کوتاهی پس از انتشار آن را پاک کرد و بابت آزرده خاطر شدن احتمالی برخی مخاطبان عذرخواهی کرد، نوشته بود: «درباره علت شهادت امام رضا دو تا روایت هست که یکیش میگه ایشون با خوردن انگور مسموم شدن و دیگری میگه علتش آب انار بوده٬ پس ۱۰۰ درصد ایشون به آب انگور و چیپس و ماست هم علاقه داشتن٬ اونوقت علمالهدی میگه رقص و موسیقی هتک حرمت به امام رضاست! برو خالی نبند اما رضا از خودمونه بابا.»
این واکنش خبرنگار روزنامه جهان صنعت به صحبتهای احمد علمالهدی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد، باعث صدور قرار بازداشت و دستگیری او در فرودگاه خمینی تهران شد. گزارش شده بود که او عازم گرجستان بوده است.
حسین احمدی نیاز، وکیل امیرحسین میراسماعیلی اما گفته است: «رای پرونده دیشب به من ابلاغ شده و بنده در مهلت قانونی ۲۰ روزه به رای اعتراض خواهم کرد. به نظرم دو سال ممنوعیت یا محرومیت از فعالیت در فضای مجازی بیشتر سلب آزادی یک فرد و نقض حقوق وی محسوب میشود که خلاف اصول متعدد قانون اساسی است. به گمانم دولت باید از سعه صدر و بردباری برخوردار باشد و ما باید شناخت از طنز داشته باشیم و واقعیت طنز را در نظر بگیریم و من فکر میکنم این رای خلاف اصل بردباری است و نشان از عدم شناخت ماهیت طنز است.»
در رای صادر شده برای میراسماعیلی آمده است که او «به تحمل شش سال حبس تعزیری بابت توهین به مقدسات اسلام و ائمه و به تحمل هشت ماه حبس تعزیری بابت توهین به مقامات و مامورین و مسئولین دولتی به سبب انجام وظیفه و به تحمل ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت شش میلیون ریال جزای نقدی بابت انتشار مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی و به تحمل سه سال حبس تعزیری بابت بزه نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی صادر و اعلام میشود که مجازات اشد در مورد متهم به اجرا گذاشته میشود و مدت حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی است. ضمنا در راستای اعمال مجازات تکمیلی و با استناد به ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی متهم از هر گونه فعالیت در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی از قبیل تلگرام، اینستاگرام و موارد مشابه و انتشار مطالب مورد حکم که تماما جرم بوده به مدت دو سال ممنوع است و نیز به مدت دو سال ممنوعالخروج از کشور جمهوری اسلامی است.»
این حکم در حالی صادر شده که میراسماعیلی روز ۲۱ تیر ماه نیز به اتهام انتشار توئیتی درباره کمیته امداد بازداشت شده بود. او ۱۸ مرداد با تودیع قرار وثیقه تا زمان پایان دادرسی آزاد شده بود.
سازمان گزارشگران بدون مرز روز دوشنبه ۲۵ تیر ماه با انتقاد از بازداشت دوباره این روزنامهنگار علت احتمالی بازداشت او را «انتشار توییتی درباره همیاری کمیته امداد امام خمینی با مردم غزه در ماه رمضان» دانسته بود. او در پاسخ به توییتی درباره کمیته امداد نوشته بود: «این نهاد از پول گردآوری شده مردم ایران به ساکنان غزه کمک کرده است.»
- در همین زمینه