نیروی دریایی ایران بر شناورهای نظامی‌اش سامانه دفاع نزدیک نصب می‌کند. فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اعلام این خبر ادعا کرد که این سامانه دفاعی ساخت ایران است.

سامانه دفاع نزدیک فالانکس، ساخت آمریکا

حسین خانزادی شنبه ۲۷ مرداد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری «تسنیم»، نزدیک به سپاه پاسداران گفت:

«ساخت سامانه دفاع نقطه‌ای و دفاع نزدیک در دنیا در اختیار چند کشور بیشتر نیست که الحمدلله وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران به این توانمندی دست یافته و قطعاٌ به واسطه ابعاد و اهمیت و وزن شناورها، فعلا نیاز نیست که این سامانه روی هر شناوری نصب شود و بیشتر قرار است روی شناورهایی نصب شود که در آب‌های عمیق و دور دست مأموریت انجام می‌دهند.»

به گفته او، آزمایش سامانه دفاعی کمند با موفقیت انجام شده، یک ناوشکن اکنون به این سامانه مجهز است و به زودی کمند بر دومین ناوشکن نیز نصب خواهد شد.

سامانه کمند «فالانکس ایرانی» خوانده شده است. فالانکس نام سامانه دفاع نزدیک دریایی ساخت شرکت اسلحه‌سازی آمریکایی «جنرال داینامیکس» است که از ۱۹۸۰ بر کشتی‌های جنگی آمریکایی نصب شده‌اند.

این سامانه‌های دفاعی مجهز به رادار به عنوان آخرین خط دفاعی کشتی‌های جنگی عمل می‌کنند و در برابر اهداف هوایی همچون موشک‌های ضدکشتی از مسلسل‌های پیشرفته‌ای با قابلیت شلیک چهار تا هفت هزار گلوله در دقیقه بهره می‌برند.

این سامانه دفاعی را متحدان ایالات متحده از جمله عربستان سعودی، اسرائیل و ترکیه در اختیار دارند.

ایران که تحت تحریم‌های سنگین بین‌المللی توان محدودی در خرید تسلیحات نظامی پیشرفته دارد، بارها ادعا کرده که سلاح‌های مشابه را به طور بومی ساخته است.

ادعاهای جدید درباره افزایش توان نظامی ایران در دریاها همزمان است با افزایش تنش‌ها بین تهران و واشنگتن بر سر بازگشت تحریم‌های نفتی علیه ایران.

رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران ایران ۱۴ مرداد تأیید کرد که یک مانور نظامی در خلیج فارس «با هدف کنترل و مراقبت از امنیت آبراه بین‌المللی» برگزار شده است. اشاره‌ای به تنگه هرمز که تهران تهدید کرده در صورت افزایش فشار تحریم‌های آمریکا و ناتوانی در صادرات نفت، آن را خواهد بست.

به گفته رسانه‌های آمریکایی، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در این آخرین مانور در تنگه هرمز به آزمایش یک موشک بالستیک کوتاه‌برد نیز دست زده است. زمان‌بندی این مانور در آستانه آغاز تحریم‌ها باعث شد مقام‌های آمریکایی آن را پاسخ ایران به ایالات متحده تعبیر کنند.

ایالات متحده گفته که قصد دارد صادرات نفت ایران را تا حد ممکن کاهش دهد و به صفر نزدیک کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ماه مه از توافق هسته‌ای (برجام) خارج شد و دستور بازگشت تحریم‌ها را داد. دور اول تحریم‌ها آغاز شده و تحریم‌های نفتی ایران از چهار نوامبر / ۱۳ آبان اجرایی می‌شوند.


در همین زمینه