ايران به پاکستان پيشنهاد داده است روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت به اين کشور صادر کند.

به گزارش رويترز، ايران همچنين پذيرفته که پول نفت را در چند نوبت و پس از سه ماه دريافت کند.

عرفان قاضی، سخنگوی وزارت نفت و انرژی پاکستان روز چهارشنبه ۲۹ فوريه (۱۰ اسفند ۱۳۹۰) به رويترز گفت: “فروش ۸۰ هزار بشکه نفت ايران به پاکستان هنوز يک پيشنهاد اوليه است.”

عرفان قاضی گفت پاکستان در مورد جزييات اين پيشنهاد اطلاعاتی ندارد.

به گفته وی در اواسط ماه مارس (۲۵ اسفند) هيأتی از وزارت نفت و انرژی پاکستان برای پيگيری اين پيشنهاد و گفت‌وگو درباره آن به ايران سفر می‌کنند.

ايران ۲۲ درصد نفت خود را به چين، ۱۸ درصد به اروپا، ۱۴ درصد به ژاپن، ۱۳ درصد به هند، ۱۰ درصد به کره جنوبی، هفت درصد به ترکيه، چهار درصد به آفريقای جنوبی و ۱۲ درصد را به ساير کشورها صادر می‌کند

در همين حال عاصم حسين، دستيار ويژه نخست وزير پاکستان در امور نفت و منابع طبيعی گفته است: “هنوز تصميمی درباره اين پيشنهاد ايران نگرفته‌ايم و موضوع را با بانک مرکزی مورد مشورت قرار می‌دهيم.”

پاکستان با مشکل تأمين انرژی روبرو است و بسياری از شهرهای بزرگ اين کشور ساعت‌ها دچار قطعی برق مواجه می‌شوند.

کشورهای اروپايی ژانويه سال جاری ميلادی در واکنش به برنامه اتمی ايران تصميم گرفتند صادرات نفت ايران به اروپا را از تير ۱۳۹۱ ممنوع کنند. قدرت‌های غربی می‌گویند برنامه اتمی ایران اهداف نظامی دارد اما تهران می‌گوید برنامه اتمی این کشور صلح‌آمیز است.

ايران پس از اين تصميم اتحاديه اروپا اعلام کرد تنها ۱۸ درصد نفت خود را تاکنون به اروپا صادر می‌کرده و می‌تواند به جای آن مشتری‌های جديد پيدا کند.

ايران ۲۲ درصد نفت خود را به چين، ۱۴ درصد به ژاپن، ۱۳ درصد به هند، ۱۰ درصد به کره جنوبی، هفت درصد به ترکيه، چهار درصد به آفريقای جنوبی و ۱۲ درصد را به ساير کشورها صادر می‌کند.

هند، ژاپن و چين گفته‌اند قصد دارند خريد نفت خود را از ايران ۱۰ درصد کاهش دهند. اين سه کشور تاکنون در مجموع روزانه يک ميليون و ۱۳۵ هزار بشکه نفت از ايران وارد می‌کرده‌اند که بر پايه اين تصميم، اين حجم واردات خود را به حدود يک ميليون و بيست هزار بشکه در روز کاهش خواهند داد.

ايران پس از عربستان سعودی، دومين توليدکننده نفت در جهان است. توليد نفت ايران روزانه حدود سه ميليون و پانصد هزار بشکه در روز است.

در همين حال هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا گفته است توقف ناگهانی خريد نفت ايران از سوی برخی کشورها از جمله ژاپن و چند کشور اروپايی ممکن نيست.

وی گفته است: “آمريکا می‌داند برخی کشورها نمی‌توانند به‌طور ناگهانی واردات نفت از ايران را کاهش دهند و به همين دليل در حال تلاش هستيم تا به اين کشورها برای معرفی جايگزين نفت ايران کمک کنيم.”

وزير خارجه آمريکا از تحريم نفت سوريه و متوقف ماندن صادرات نفت ليبی به عنوان دو چالش بر سر راه يافتن جايگزين نفت ايران نام برده است.