در حالیکه تقريبأ همه مخالفان حکومت انتخابات مجلس نهم را تحريم کرده و اصولگرايان نيز به گروههای مختلفی تقسيم شدهاند، تبليغات انتخاباتی مجلس نهم از بامداد امروز آغاز شد.
به گزارش منابع خبری ايران، تبليغات نامزدهای انتخابات نهمين دوره مجلس شورای اسلامی ايران از ساعت هشت بامداد امروز، پنجشنبه چهارم اسفند آغاز شد.
اين نامزدها تا ساعت هشت بامداد پنجشنبه ۱۱ اسفندماه، فرصت دارند تا به تبليغات بپردازند.
در همين حال قانون تبليغات انتخاباتی مجلس نهم نيز منتشر شد.
خبرگزاری فارس در اين رابطه به نقل از يک “منبع آگاه” نوشت: “حضور نامزدهای انتخابات مجلس نهم در مناظرههای تلويزيونی ممنوع شد.”
اين منبع آگاه گفت: “دليل اين تصميم اعتراض گروههای حاضر در صحنه انتخابات به نوع چينش مهمانها در برنامههای مناظرههای رسانه ملی بوده است.”
در ماده ۱۲قانون تبليغات انتخاباتی مجلس آمده است: “انجام فعاليت تبليغاتی برای نامزدها از صداوسيما و ميز خطابه نماز جمعه يا هر وسيلهای که جنبه رسمی و دولتی دارد” ممنوع است.
خبرگزاری فارس به نقل از يک “منبع آگاه” نوشت: حضور نامزدهای انتخابات مجلس نهم در مناظرههای تلويزيونی ممنوع شد
در دهمين دوره انتخابات بحثبرانگيز رياست جمهوری در ايران که در خردادماه سال ۱۳۸۸ برگزار شد برای نخستين بار مناظرههای تلويزيونی نامزدهای انتخاباتی از تلويزيون دولتی پخش شد.
برخی از مقامهای حکومتی که از اعتراضات گسترده آن زمان بهعنوان “فتنه” ياد میکنند برگزاری اين مناظرهها را يکی از عوامل ايجاد “فتنه” دانستند.
آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نيز گفته بود: “بنده با مناظره و گفتوگو و انتقاد مخالفتی ندارم ولی همه سعی کنند که در چارچوبهای درست شرعی و دینی انجام شود.”
با اين حال در روزهای گذشته مناظرههايی در مکانهای عمومی ميان اصولگرايان با گرايشهای مختلف برگزار شده است.
تبليغات انتخابات نهم مجلس در حالی امروز آغاز شد که مخالفان حکومت ايران و همچنين گروهها و احزاب اصلی اصلاحطلب در ايران با انتشار بيانيههايی اعلام کردهاند انتخابات را تحريم کرده و در آن شرکت نمیکنند.
افزون بر احزاب و سازمانهای مختلف اپوزيسيون، گروهی از زندانيان سياسی اصلاحطلب، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، شورای هماهنگی راه سبز اميد، جبهه مشارکت ايران اسلامی و محمد خاتمی از جمله احزاب و گروهها و چهرههای اصلاحطلب و منتقد حکومت ايران هستند که گفتهاند در اين انتخابات “نبايد شرکت کرد.”
به گفته اين احزاب و گروهها، انتخابات در ايران “آزاد و سالم نيست”؛ فضای کشور “نظامی و امنيتی” است؛ بازداشتها ادامه دارد؛ زندانيان همچنان در زندانها بهسرمیبرند؛ آزادی مطبوعات و رسانهها محدودتر میشود و بنا به همين دلايل “نبايد در اين انتخابات شرکت کرد.”
با اين حال در ماههای اخير رسانههای حکومتی هر روز با برجسته کردن خبرهايی اعلام میکردند که “اصلاحطلبان” در ثبت نام شرکت کرده و نامنويسی کردهاند.
گروهی از اصولگرايان حکومتی نيز سعی داشتند با جدا کردن اصلاحطلبانی که در جريان اعتراضات پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری شرکت داشتند، از اصلاحطلبان نزديکتر به دايره حکومت؛ گروه دوم را به شرکت در انتخابات نهم مجلس ترغيب کنند.
از سوی ديگر اصولگرايان حکومتی نيز که در ابتدا به دو گروه جبهه متحد اصولگرايان، متشکل از اصولگرايان قديمی جمهوری اسلامی به رهبری آيتالله محمدرضا مهدوی کنی و جبهه پايداری متشکل از نزديکان آيتالله مصباحيزدی و دولت دهم تقسيم میشدند نتوانستند به نقطهنظرات مشترک برسند و هر کدام فهرستهای جداگانه انتخاباتی منتشر کردند.
همچنين گروهی از اصولگرايان منتقد دولت نيز پس از آنکه در فهرست جبهه متحد اصولگرايان قرار نگرفتند به ايجاد گروه ديگری بهنام “صدای ملت” اقدام کرده و فهرست جداگانه نامزدهای خود را ارائه دادند.
نهمين دوره انتخابات مجلس، روز جمعه ۱۲ اسفندماه امسال در ايران برگزار میشود.
چای هیچگونه نگرانی نیست صندوقهای رای در حال حاضر پر شده اند و از دیوار صلب انها نمیتوان دریافت که ایا قبل از شروع انتخابات ارایی هم در انها هست یانه! همین کلک را در اغاز انفلاب زدند و ان رقم بالای 92% کذایی را از ان صندوق ها بیرون اوردند. جتی اگر یک نفر هم به پای صندوق نرود بازهم میلیون رای از انها بیرون خواهد امد. ای کاش همه مردم برای یک بار هم که شده از رای دادن خودداری میکردند و همان روز را در خانه میماندند تا اینها نتوانند دوربین ها خودرا حتی روی یک ضندوق هم متمرکز کنند که انوقت سپاه و بسیج مجبور میشدند با قداره هایشان جلو دوربین قرار گیرند تا ان عکس های ساختگی را درست کند.
کاربر مهمان / 23 February 2012
هر کس به ایرانی آزاد و آباد عشق میورزد و خود فروش و بیگانه پرست نیست به رحیم مشائی و رفقایش رای خواهد داد.
… …. ….
ایراندوست
کاربر مهمان / 23 February 2012
با سلام به ان 170 نفری که عطای نمایندگی مجلس را به لقای رهبر اندیشمند بخشیدند و انصراف دادند، و با تایید کار بسیار مردمی انها باید از دیگران هم خواست تا همین کار را بکنند. وقتی هموطن ادم بی دلیل در بند باشد کاندید و انتخاب شدن معنی ندارد. این لقمه نانی که شما از راه نمایندگی و وکالت مردم به دست خواهید اورد حرام است و از حرام هم حرام تراست. علی را با حوزه اش تنها بگذارید تا شاید خجالت بکشد و به راه خدا بازگردد. بسیار مضحک است که مردمی ادمی را به نمایندگی انتخاب کنند و ان نماینده تجاوز و قتل فرزندان ان ملت را ببینند و سکوت کنند. جای ان دارد که همه ما از این 170 نفر که در شرایط سخت موجود دست به چنین کاری زده اند قدردانی کنیم.
کاربر مهمان / 23 February 2012
Hey, good to find smoenoe who agrees with me. GMTA.
Marek / 07 March 2012