در حالی‌که تقريبأ همه مخالفان حکومت انتخابات مجلس نهم را تحريم کرده‌ و اصول‌گرايان نيز به گروه‌های مختلفی تقسيم شده‌اند، تبليغات انتخاباتی مجلس نهم از بامداد امروز آغاز شد.

به گزارش منابع خبری ايران، تبليغات نامزدهای انتخابات نهمين دوره مجلس شورای اسلامی ايران از ساعت هشت بامداد امروز، پنج‌شنبه چهارم اسفند آغاز شد.

اين نامزدها تا ساعت هشت بامداد پنج‌شنبه ۱۱ اسفند‌ماه، فرصت دارند تا به تبليغات بپردازند.
در همين حال قانون تبليغات انتخاباتی مجلس نهم نيز منتشر شد.

خبرگزاری فارس در اين رابطه به نقل از يک “منبع آگاه” نوشت:‌ “حضور نامزدهای انتخابات‌ مجلس نهم در مناظره‌های تلويزيونی ممنوع شد.”

اين منبع آگاه گفت: “دليل اين تصميم اعتراض گروه‌های حاضر در صحنه انتخابات به نوع چينش مهمان‌ها در برنامه‌های مناظره‌های رسانه ملی بوده است.”

در ماده ۱۲قانون تبليغات انتخاباتی مجلس آمده است: “انجام فعاليت تبليغاتی برای نامزدها از صداوسيما و ميز خطابه نماز جمعه يا هر وسيله‌ای که جنبه رسمی و دولتی دارد” ممنوع است.

خبرگزاری فارس به نقل از يک “منبع آگاه” نوشت:‌ حضور نامزدهای انتخابات‌ مجلس نهم در مناظره‌های تلويزيونی ممنوع شد

در دهمين دوره انتخابات بحث‌برانگيز رياست جمهوری در ايران که در خردادماه سال ۱۳۸۸ برگزار شد برای نخستين بار مناظره‌های تلويزيونی نامزدهای انتخاباتی از تلويزيون دولتی پخش شد.

برخی از مقام‌های حکومتی که از اعتراضات گسترده آن زمان به‌عنوان “فتنه” ياد می‌کنند برگزاری اين مناظره‌ها را يکی از عوامل ايجاد “فتنه” دانستند.

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نيز گفته بود: “بنده با مناظره و گفت‌وگو و انتقاد مخالفتی ندارم ولی همه سعی کنند که در چارچوب‌های درست شرعی و دینی انجام شود.”

با اين حال در روزهای گذشته مناظره‌هايی در مکان‌های عمومی ميان اصول‌گرايان با گرايش‌های مختلف برگزار شده است.

تبليغات انتخابات نهم مجلس در حالی امروز آغاز شد که مخالفان حکومت ايران و همچنين گروه‌ها و احزاب اصلی اصلاح‌طلب در ايران با انتشار بيانيه‌هايی اعلام کرده‌اند انتخابات را تحريم کرده و در آن شرکت نمی‌کنند.

افزون بر احزاب و سازمان‌های مختلف اپوزيسيون، گروهی از زندانيان سياسی اصلاح‌طلب، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، شورای هماهنگی راه سبز اميد، جبهه مشارکت ايران اسلامی و محمد خاتمی از جمله احزاب و گروه‌ها و چهره‌های اصلاح‌طلب و منتقد حکومت ايران هستند که گفته‌اند در اين انتخابات “نبايد شرکت کرد.”

به گفته اين احزاب و گروه‌ها، انتخابات در ايران “آزاد و سالم نيست”؛ فضای کشور “نظامی و امنيتی” است؛ بازداشت‌ها ادامه دارد؛ زندانيان همچنان در زندان‌ها به‌سرمی‌برند؛ آزادی مطبوعات و رسانه‌ها محدودتر می‌شود و بنا به همين دلايل “نبايد در اين انتخابات شرکت کرد.”

با اين حال در ماه‌های اخير رسانه‌های حکومتی هر روز با برجسته کردن خبرهايی اعلام می‌کردند که “اصلاح‌طلبان” در ثبت نام شرکت کرده و نام‌نويسی کرده‌اند.

گروهی از اصول‌گرايان حکومتی نيز سعی داشتند با جدا کردن اصلاح‌طلبانی که در جريان اعتراضات پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری شرکت داشتند، از اصلاح‌طلبان نزديک‌تر به دايره حکومت؛ گروه دوم را به شرکت در انتخابات نهم مجلس ترغيب کنند.

از سوی ديگر اصول‌گرايان حکومتی نيز که در ابتدا به دو گروه جبهه متحد اصول‌گرايان، متشکل از اصول‌گرايان قديمی جمهوری اسلامی به رهبری آيت‌الله محمدرضا مهدوی کنی و جبهه پايداری متشکل از نزديکان آيت‌الله مصباح‌يزدی و دولت دهم تقسيم می‌شدند نتوانستند به نقطه‌نظرات مشترک برسند و هر کدام فهرست‌های جداگانه انتخاباتی منتشر کردند.

همچنين گروهی از اصول‌گرايان منتقد دولت نيز پس از آن‌که در فهرست جبهه متحد اصول‌گرايان قرار نگرفتند به ايجاد گروه ديگری به‌نام “صدای ملت” اقدام کرده و فهرست جداگانه‌ نامزدهای خود را ارائه دادند.

نهمين دوره انتخابات مجلس، روز جمعه ۱۲ اسفندماه امسال در ايران برگزار می‌شود.