علی مریدی، مدیر دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست بحران آب در ایران را «قطعی» دانست و گفت با ادامه این روند بحران آب تبدیل به بحران امنیتی می‌شود.

اعتراض مردم آبادان به وضعیت آب در استان خوزستان ـ عکس از آرشیو
اعتراض مردم آبادان به وضعیت آب در استان خوزستان ـ عکس از آرشیو

علی مریدی جمعه ۱۵ تیر گفت: «اگر روند مصرف آب به شکل کنونی ادامه یابد، بارش‌ها کمتر از وضعیت فعلی شود و میزان مصرف آب‌های زیرزمینی بیش از این باشد، به‌طور قطع بحران آب تبدیل به بحران امنیتی می‌شود.»

به‌گفته او بحران‌های امنیتی شامل بحران امنیت غذایی و بحران‌ اجتماعی است: «همان طور که در سال‌های اخیر شاهد تنش‌های اجتماعی در شهرهای اصفهان و خوزستان بوده‌ایم».

این کارشناس مدیریت منابع آب می‌گوید: «در کشور ما هیچ کنترلی روی مصرف آب وجود ندارد و خشکی تالاب‌ها و رودخانه‌ها، همچنین وقوع گرد و خاک ناشی از خشکی این اکوسیستم‌ها بحران آب را در ایران تأیید می‌کند.»

در نواحی غرب و شمال غرب ایران که موقعیتی کوهستانی و بارش‌های نسبتاً مناسبی دارد بیشتر برداشت‌ها از آب‌های سطحی صورت می‌گیرد اما در فلات مرکزی ایران از جمله استان‌های اصفهان، کرمان، یزد، سمنان و خراسان برداشت‌های عمده از آب‌های زیرزمینی است که منجر به نشست‌های شدید زمین و از بین رفتن ذخیره استراتژیک آبی کشور می‌شود.

پیش از این نیز برخی از مسئولان حکومتی ایران نسبت به امنیتی شدن بحران آب هشدار داده بودند.

تغییرات آب و هوایی سبب‌شده که ایران داغ‌تر و خشک‌تر شود. عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست پیش از این‌ها گفته بود که اگر وضع فعلی مصرف آب در بخش کشاورزی ادامه داشته باشد در کمتر از ۲۵ سال دیگر شرق و جنوب کشور خالی از سکنه خواهد شد، و ۵۰ میلیون ایرانی از کشور مهاجرت خواهند کرد. او هشدار داده که ۷۰ درصد مشکلات کشور از آب است و بی‌توجهی به بحران آب می‌تواند ایران را نابود کند.