این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه ۹ تیر صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید به‌روز شود.

اعتراض در آبادان، شنبه ۹ تیر

▪ادامه اعتراض‌ها به بی‌آبی در آبادان و خرمشهر

شماری از شهروندان آبادان شنبه ۹ تیر اعتراض به کیفیت بد آب آشامیدنی در این شهر را ادامه دادند. شهروندان خرمشهری نیز شب پیش از آن به اعتراض پرداخته بودند.

شهروندان آبادان به بی‌آبی و شوری آب انتقاد دارند. آنها شنبه از برابر اداره آب و فاضلاب آبادان به سمت مرکز شهر راهپیمایی کردند و پلاکاردهایی در دست داشتند که رویشان نوشته بود: «آب شیرین حق مسلم ماست»، «اگر آب قطع بشه، آبادان قیامت می‌شه» … شعارهایی شبیه به شعارهای سیاسی گذشته که اکنون «آب» در آنها جایگزین دیگر چیزها شده است.

ویدئوهایی از اعتراضات آبادان:

در خرمشهر نیز علاوه بر بی‌آبی، بیکاری و آلودگی هوا بر شدت اعتراض‌ها افزوده. ویدئوهابی منتسب به اعتراضات جمعه‌شب در خرمشهر در فضای مجازی منتشر شده است.

آنها مدعی هستند که ایران آب به عراق و کویت می‌فروشد و لوله انتقال این آب از روستایی در خرمشهر به نام «المنیخ» می‌گذرد. مقام‌های محلی تکذیب کرده اند. در کانال‌های تلگرامی نزدیک به فعالان عرب ویدئوهایی منتشر شده از هجوم مردم به یک لوله انتقال آب در حوالی خرمشهر. ویدئوی زیر یکی از این ویدئو هاست اما مستقلاً قابل تأیید نیست.

خط لوله‌ای موسوم به خط لوله «آب غدیر» آب آشامیدنی شهرهای خرمشهر و آبادان را تأمین می‌کند. سال گذشته شاخه اول این خط لوله برای تأمین آب آشامیدنی افتتاح شد. خط لوله غدیر شامگاه سه‌شنبه پنجم تیر در منطقه هویزه شکست و تنها منبع آب آشامیدنی شهرهای خرمشهر و آبادان از بین رفت.

یک کارگر خرمشهری شنبه به خبرگزاری مهر گفته «این اواخر قیمت آب دو برابر شده است، من کارگرم از کجا بیاورم. با آب لوله حتی نمی‌شود دست و صورت را شست». به گفته این کارگر ۴۰ ساله، «آب تصفیه هم این اواخر شور شده بود، نصف خانواده دلپیچه گرفته‌اند».

شوری آب در آبادان حتی برای کار صنعتی هم بیش از حد بود و کارخانه پتروشیمی آبادان نتوانست به کار خودش ادامه دهد.

کیفیت بد آب دیگر مناطق خوزستان را نیز تحت تأثیر قرار داده. دست کم ۷۰ ساکن روستاهای دهستان ابوالفارس در شهرستان رامهرمز احتمالاً به علت آلودگی آب مسموم شده‌اند.

▪اعتراض کارگران دو کارخانه «تولی پرس» و «بسته‌بندی البرز»

شماری از کارگران دو کارخانه «تولی پرس» و «بسته‌بندی البرز» در برابر ساختمان اداره کار و فرمانداری شهرک صنعتی البرز تجمع اعتراضی برپا کردند.

اعتراضات کارگران در البرز، شنبه ۹ تیر

به گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، این کارگران به بی‌توجهی کارفرما نسبت به وضعیت شغلی معترضند. کارفرما از یک ماه پیش ۵۰۰ کارگر کارخانه را به مرخصی اجباری فرستاده است.

طلبکاران این کارخانه‌ها نیز به دنبال بدهی خود هستند و برای توقیف اموال کارخانه حکم قانونی گرفته‌اند. سرنوشت این حکم مشخص نشده است.

▪واکنش‌‌ها به تصویر دختر سه ماهه رهاشده در تبریز

جمعه زهرا، یک دختر سه ماهه در میدان منظریه تبریز زیر سایه درخت رها شد و مادرش در یادداشتی که همراه او گذاشته بود، خواست که این کودک را به بهزیستی تحویل بدهند.

تصویر کودک و نامه این مادر که نوشته بود «آواره خیابون‌ها هستم و هیچ کسی هم ندارم» در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. بهزیستی استان آذربایجان شرقی تحویل این کودک به این نهاد را شنبه تأیید کرد.


کاربران شبکه‌های اجتماعی که این تصویر را بارها بازنشر کرده اند، نسبت به افزایش فقر در ایران معترضند.

▪«کاش گربه بودیم»

یک زوج دست‌فروش نیز با انتشار ویدئویی با طنز و کنایه به اوضاع بد اقتصادی اشاره کردند.

آنها که کنار خیابان «شال» می‌فروشند، در این ویدئو می‌گویند که مردم برای خریدن شال نیز دیگر توانایی مالی ندارند و آرزو می‌کنند که «خدایا ما رو گربه کن تو سطل آشغالا بتونیم دنبال غذا بگردیم.»

ویدئو:

در همین زمینه

https://www.radiozamaneh.com/380329
https://www.radiozamaneh.com/401418