دیپلماتهای وزارت خارجه آمریکا در حال رایزنی با کشورهای اروپایی و آسیایی برای تقوق واردات نفت خام از ایران از ۱۳ آبان به بعد هستند. روز گذشته (۷ تیر) خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که وزیر نفت هند به پالایشگاههای این کشور دستور داده خود را برای توقف واردات نفت خام از ایران آماده کنند. هند در روز ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد میکند. بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران در گفتو گو با خبرگزاری مجلس شورای اسلامی گفته است: «اگر در کار وزارت نفت تأخیر نینداخته بودند و ۵ قرارداد دیگر همانند توتال منعقد شده بود دیگر وضعیت کشور مثل امروز نبود.» زنگنه در ادامه این مصاحبه گفته است: «اگر صادرات نفت کشور ۴ میلیون بشکه در روز بود دیگر آمریکا نمیتوانست نفت ایران را تحریم کند، چراکه خروج نفت ایران برایش بسیار زیانبار بود، همانگونه که نتوانست روسیه را تحریم نفت و گاز کند، چون مقدار تولید نفت و گاز روسیه به مقداری بود که بازار تحمل خروج روسیه را نداشت.»
29 June 2018
داستان از کجا شروع شد؟
داستان از یک معامله کثیف شروع شد. یک معامله رسوا با دیکتاتوری حاکم بر ایران. نشریه ژورنال دودیمانش در شماره اول تیرماه۸۲ خود طی یک گزارش مشروح، جریان زدوبند و هماهنگیهای مربوطه را شرح داد. رسانهها در همین خصوص بهچندین قرارداد و امتیاز اقتصادی ازجمله قراردادهای نفتی بهمبلغ ۴میلیارددلار (رویتر۱۱ژوئن) در آستانه این «بازداشتهای غولآسا» اشاره کردند. در ۱۲مه یک پروتکل تجاری درجریان سفر وزیر بازرگانی خارجی فرانسه به تهران امضا شد و در پی آن سه قرارداد چندمیلیارددلاری با شرکت نفتی توتال و با سازندگان فرانسوی ایرباس و رنو بسته شد. حمیدرضا آصفی، سخنگوی وزارتخارجه ملایان، ضمن استقبال از این هجوم گفت: «ما از مدتها قبل انتظار داشتیم مقامهای فرانسوی با مجاهدین برخورد کنند. ما اطلاعات خود را درخصوص اعضای این گروهک تروریستی و پرونده قضایی وجنایتهای آنان به مقامهای فرانسوی داده بودیم. این یک گام مثبت ازسوی فرانسه است».
Nasim / 29 June 2018
– مجله فرانسوی ماریان نوشت: این بار رفت و برگشتی با کنگره در کار نخواهد بود؛
از روز سهشنبه گذشته، هر شرکتی که با ایالات متحده در ارتباط باشد، با امضای هر گونه توافق تجاری با (رژیم) ایران، در معرض جریمههای سنگینی قرار خواهد گرفت.
– مجله آمریکایی فوربس پیشبینی کرده که شرکتهای «پژو» و «رنو» و پ.اس.آ و توتال فرانسوی و شرکت دایملر آلمان بیشترین خسارت را از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمها علیه ایران خواهند دید. دلیلی که این مجله بر آن تاکید کرده، هزینههایی است که بعد از لغو تحریمها برای حضور در ایران انجام دادهاند(دادن حق الحساب و حساب اعتباری!).
Faryad / 29 June 2018
باج به فرانسه : پس از دفاع وزیر نفت ایران از قرارداد گازی امضاشده با شرکت فرانسوی توتال، یک نماینده مجلس ضمن حمله لفظی به شرکت توتال، گفت: «افرادی که از طرف ایران در پی انعقاد قرارداد بودند بعضاً در محاکم قضایی به دلیل مفاسد و امضای قرارداد کرسنت محکوم شدهاند.»
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهینشهر، روز یکشنبه ۱۸ تیر در نطق میاندستور مجلس گفت: «از وزیر نفت میخواهم در مورد قراردادهای این وزارتخانه با شرکت توتال به صورت شفاف اطلاعرسانی کند.»
او افزود: «آنچه درمورد این قراردادها ابهامات زیادی ایجاد کرده این است که هم طرف خارجی قرارداد شرکتی بدعهد، رشوهدهنده و خائن نسبت به منافع ملت ایران است و هم افرادی که از طرف ایران در پی انعقاد قرارداد بودند بعضاً در محاکم قضایی به دلیل مفاسد و امضای قرارداد کرسنت محکوم شدند.»
وی گفت: «کارشناسان و متخصصان نفتی قرارداد اخیر وزارت نفت با شرکت توتال را با بازگشت به زمان قبل از ملی شدن صنعت نفت مساوی میدانند!!. مناسب است دولت در این زمینه شفافسازی کند
farid / 29 June 2018
حدود 2/5 میلیارد دلار قرارداد نفتی هم با یک شرکت ستاد فرمان امام (ره) بسته شد. دولت موافق نبود ولی وادارش کردند. هیاهو و سروصدا درباره حقوق های نجومی بخش دولتی (بخش ولایت فقیه نه !) برای همین بود. پس از بستن قرارداد آرام شدند !
کارشکنی با هود ولایت فقیه بود. شروع کرد علیه امریکا شعار دادن و دستور داد با شرکت های امریکایی قرارداد بسته نشود. آنهم که برای خشنودی خدا مذاکره نکرده بودند !
سامان / 30 June 2018