در روز اعدام محمد ثلاث، درویش گنابادی متهم به زیر گرفتن ماموران نیروی انتظامی با اتوبوس که به مرگ سه نفر منجر شد، سازمان حقوق بشر ایران خبر از اجرای مراسم بر دار کردن پنج زندانی دیگر داده است. یکی از این اعدام‌شدگان، «قاتل بنیتا قلعه‌نویی» بوده است.

عکس از آرشیو

خبرگزاری مهر گزارش کرده است به دنبال رد فرجام‌خواهی محمد وفایی در شعبه‌ ۱۵ دیوان عالی کشور، حکم اعدام او ابرام و پس از طی مراحل استیذان و پرداخت مابه‌التفاوت دیه، این حکم (قصاص) سحرگاه روز دوشنبه ۲۸ خرداد به اجرا درآمد. او به دلیل سرقت و رها کردن طفل، به حبس و شلاق تعزیری هم متهم شده بود.

محمد وفایی به عنوان متهم ردیف اول، متهم بود که در تاریخ  ۲۹ تیر ماه سال ۹۶ خودروی پراید سفید رنگ متعلق به پدر بنیتا را در حالی که کودک هشت ماهه در صندلی عقب خودرو بود، به سرقت می‌برد و بعد ماشین حامل کودک را در خیابانی واقع در شهرک مشیریه رها می‌کند که در نهایت به فوت این کودک هشت ماهه به دلیل نرسیدن اکسیژن و گرمای زیاد منجر می‌شود.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، با دستگیری متهم در تاریخ سوم مرداد ماه ۹۶ و انجام تحقیقات، او به سرقت خودرو اقرار و اتهام خود در مورد قتل کودک هشت ماهه را می‌پذیرد.

این در حالی است که متهم ردیف دوم این پرونده در دادگاه گفته بود همان شب اول حادثه درباره وجود کودک در ماشین به پلیس اطلاع داده است: «چند ساعت پس از وقوع این حادثه به کلانتری خاتون آباد پاکدشت مراجعه و ماموران را در جریان حادثه قرار دادم. حتی حدود محل پارک خودرو را هم به آنها اعلام کردم که بر اساس آن ماموران وعده پیگیری داده بودند.»

دادستان تهران هم در همین زمینه گفته بود روز سه‌شنبه سوم مرداد، فردی رها بودن اتومبیل مسروقه در پاکدشت را به صورت تلفنی به مأموران پلیس آگاهی تهران اعلام کرده بوده و انتظار می‌رفته پلیس زودتر اتومبیل را کشف کند.

متهم ردیف دوم همچنین در دادگاه گفته بود که گرفتار اعتیاد شدید به شیشه است و با رها کردن ماشین همراه با متهم دیگر، فقط می‌خواسته‌ از شر موقعیت پیش آمده خلاص شود: «مغزم درست کار نمی‌کرد و فکر می‌کردم حتما کسی بچه را پیدا می‌کند. وقتی به پاکدشت رسیدیم، صدای گریه بچه بلند شد و تازه فهمیدم که یک بچه داخل این خودرو بوده.»

اجرای حکم اعدام در مورد متهم ردیف اول این پرونده اما در حالی‌ست که به نظر می‌رسد این قتل، قتل عمد نبوده و صدور و اجرای حکم اعدام احتمالا با توجه به جریحه‌دار شدن افکار عمومی با توجه به طفل بودن مقتول و درخواست قصاص خانواده مقتول بوده است.

سازمان عفو بین‌الملل بر همین اساس می‌گوید نظام قضایی جمهوری اسلامی، انتقام‌جویی را به جای اجرای عدالت نشانده است.

از سوی دیگر اما در ایران نسبت به تنها گذاشتن کودک در ماشین نیز احتیاط چندانی نمی‌شود.

پیش از این پدر محمد وفایی در اعتراض به حکم اعدام صادر شده برای فرزندش گفته بود که در حکم صادر ‌شده تبعیض وجود دارد چرا که او به همراه متهم ردیف دوم (مهدی) و هر دو با هم خودرو را سرقت کرده‌اند و در مرگ بنیتا به یک اندازه مقصر هستند. او همچنین گفته بود پسرش معتاد بوده و شیشه عقل و فکر را از او گرفته بوده و به همین دلیل آن دختر را در آن وضع رها کرده است تا کسی او را پیدا کند و به خانواده‌اش تحویل دهد. او همچنین از «توبه و پشیمانی» پسرش گفته بود و از خانواده بنیتا تقاضای بخشش و گذشت کرده بود.

بیشتر بخوانید: