کنسول سفارت جمهوری اسلامی ايران در سوريه خبر ربوده شدن ۱۱ زائر ايرانی را تأييد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر عبدالمجيد کامجو، کنسول سفارت جمهوری اسلامی ايران در سوريه با تأييد ربايش ۱۱ زائر ايرانی در روز چهارشنبه ۱۲ بهمنماه، نسبت به عدم سفر شهروندان ايرانی از طريق زمينی به سوريه هشدار داد.
کامجو گفت علیرغم هشدارهای مکرر نمايندگی ايران در سوريه مبنی بر عدم سفر شهروندان ايرانی از طريق زمينی به اين کشور همچنان اتوبوسهای ايرانی به سوريه میآيند.
وی با بيان اينکه افراد ربودهشده “غيرنظامی” بودهاند اعلام کرد که اين افراد بههمراه همسر و خانواده خود جهت زيارت عازم سوريه شدهاند.
کنسول جمهوری اسلامی در سوريه گفت ربايندگان قصد دارند به اين طريق تبليغ کنند که ايران در رابطه با حوادث سوريه نيرو به اين کشور اعزام کرده است.
تاکنون افزون بر هفت مهندس ايرانی ، ۲۲ زائر تبعه ايران نيز توسط افراد مسلح ربوده شدهاند
در همين حال علی حيدری، معاون عتبات و عاليات سازمان پزشکی حج و زيارت هلال احمر در گفتوگو با خبرگزاری کار ايران (ايلنا) با بيان اينکه “حادثه در مسير حلب به دمشق رخ داده است”، گفت: “اين زائران از استان لرستان به سوريه اعزام شده بودند که ساعت سه و ۴۵ دقيقه اتوبوس آنها توسط ربايندگان متوقف شد.”
وی افزود ربايندگان پس از متوقف کردن اتوبوس آن را به جاده خاکی و بیراهه هدايت کردند.
حيدری افزود: “تمامی پول و طلاهای زائران زن همچنين ۱۱ زائر مرد در اين حادثه ربوده شده است.”
معاون عتبات و عاليات سازمان پزشکی حج و زيارت وضعيت ساير زائران را خوب توصيف کرد و گفت: “اسامی زائران هنوز به دلايل امنيتی مشخص نشده ولی بهزودی اعلام خواهد شد.”
رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران نيز روز پنجشنبه ششم بهمنماه از ربوده شدن ۱۱ زائر ايرانی که از طريق مرز زمينی عازم دمشق پايتخت سوريه بودند خبر داد.
چهارم دیماه نیز روزنامه جام جم گزارش داده بود که دو متخصص ایرانی در شهر حمص سوریه ربوده شدهاند.
خبرگزاریهای ایران روز ۳۰ آذرماه سال جاری نیز از ربوده شدن پنج مهندس ایرانی در همين شهر خبر داده بودند.
اندکی بعد گروهی با عنوان “جنبش مقابله با گسترش تشیع در سوریه” مسئولیت ربودن این پنج شهروند ایرانی در سوریه را برعهده گرفت و این اقدام را هشداری به ایران و حزبالله لبنان عنوان کرد.
“جنبش مقابله با گسترش تشیع در سوریه” با انتشار بیانیهای به ایران و حزبالله هشدار داد که “اگر بیدرنگ به حمایت از حکومت سرکوبگر اسد پایان ندهند، دیگر شهروندان ایرانی و اعضای حزبالله در سوریه نیز به سرنوشت این پنج ایرانی دچار خواهند شد.”
تاکنون افزون بر هفت مهندس ايرانی ، ۲۲ زائر تبعه ايران نيز توسط افراد مسلح ربوده شدهاند.
جمهوری اسلامی ایران از جمله حامیان اصلی حکومت بشار اسد در منطقه به شمار میرود.
اینان زاير بوده اند یا نبوده اند جاسوسان جمهوری اسلامیند. چطور است که وقتی کسی با یک یهودی حرف می زند جحکومت سارقین در تهران او را جاسوس اسراییل معرفی می کند اما وقتی یک عده جاسوس حکومت اسلامی را دستگیر می کنند اینان جاسوس نیستند. تمامی کسانی که عراق می روند همگیشان بنوعی دستشان در دست حکومت و روحانیت آدمکش است. تمامی کسانی که به حج می روند نیز همین طور سوریه که دیگر مصیبتی ست.
ناصر منصوری از تهران / 01 February 2012
جناب آقای ناصر منصوری. این ادبیات شما قبل از هرچیز من رو یاد ادبیات شریعتمداری در کیهان می اندازه. این حرف چه معنی داره که : «مامی کسانی که عراق می روند همگیشان بنوعی دستشان در دست حکومت و روحانیت آدمکش است. تمامی کسانی که به حج می روند نیز همین طور » ؟! یعنی تا به حال اقوام حضرت عالی به حج یا کربلا یا سوریه نرفته اند؟ یا اگر رفتند جاسوس بودند؟
این که این افرادی که توسط نیروهای مخالف دولت سوریه دستگیر شده اند جاسوس بودند، یا مردم عادی نه من می دونم و نه شما. اما این که از این افراد جلوی دوربین اعتراف گرفتند و احتمالا هیچ کدوم از معیارهای انسانی و اخلاقی رو هم در موردشون رعایت نمی کنند، کافیه که ما رو متقاعد کنه این رفتار گروه های نظامی معترض غیر انسانیه. حتا اگر این افراد جاسوس هم باشند، حق تماس با خانواده، حق داشتن خدمات بهداشتی و حق حیات دارند. نه این که این معترضین مسلح از جان این افراد به عنوان اهرم فشار به جمهوری اسلامی استفاده کنند و جمهوری اسلامی رو تهدید کنند که اگر به خواسته ما عمل نکنید این افراد رو می کشیم!
بعد از این ماجرا من به شخصه تا حد زیادی امیدم رو به معترضین سوری از دست دادم و فکر می کنم حتا بعد از سقوط بشار اسد هم بساط نقض حقوق بشر در سوریه برچیده نمی شه.
کاربر مهمان / 02 February 2012
ناصر راست می گوید اگر کسی جاسوس جمهوری اسلامی نباشد به سوریه راه داده نمی شود.
کاربر مهمان / 02 February 2012