روزنامه شرق گزارش داده که پدر یکی از کودکانی که سعید طوسی او را آزار جنسی داده مراحل اداری ثبت شکایت از قاری محبوب رهبر جمهوری اسلامی در کشور ترکیه را پیش برده و وزارت خارجه و کنسولگری ایران در ترکیه نیز شکایتنامه را امضاء کردهاند. پدر قربانی به شرق گفته است که پرونده سعید طوسی به زودی در ترکیه به جریان میافتد. محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب مجلس این خبر را تأیید کرده است.
یکی از قاریان کودک قرآن حدود ۱۲ سال قبل در یک اردوی قرآنی با سعید طوسی عازم ترکیه شده بود. پدر کودک پس از بازگشت فرزندش متوجه تغییر رفتار او میشود. بعد از یک سال حقیقت آشکار میگردد و پدر کودک آزاردیده از طریق دوستش متوجه میشود که سعید طوسی به فرزندش در سفر ترکیه تعرض جنسی کرده است. به گزارش روزنامه شرق، حالا پدر همان کودک مراحل اداری ثبت شکایت از سعید طوسی در کشور ترکیه را پیش برده. او به شرق گفته است:
«فرزندان ما زخم خوردهاند. تا جاییکه در توان دارم و در این دنیا هستم، برای مداوای این درد تلاش خواهم کرد. فرزندان ما بچههای قرآنی و مذهبی هستند. این اتفاق روان آنها را رنجانده و هنوز فرزندم که حالا حدود ۲۰ سال دارد، کماکان تحت نظر روانشناس است و باید دارو مصرف کند.»
سعید طوسی قاری مشهور قرآن، کارشناس شورای عالی قرآن، مؤذن مصوب صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، عضو گروه ملی تواشیح پیامبر اعظم و آموزگار کلاسهای قرآن با تمرکز بر آموزش نوجوانان است. او در سال ۱۳۹۰ به «ارتکاب به ارتباطات ناسالم با نوجوانان» متهم شد اما سرانجام اواخر سال گذشته دادگاه تجدید نظر او را از این اتهام تبرئه کرد.
دادگاه تجدید نظر در حکم تبرئه سعید طوسی اعلام کرده بود که «شوخیهای رکیک و زننده و بیان مطالب غیراخلاقی و حتی ماساژ دادن و ملاعبه، از ارکان متشکله بزه محسوب نمیشود.»
نخستین بار در سال ۹۵ پرونده سعید طوسی در رسانهها بازتاب یافت. ناصر مکارم شیرازی، روحانی بانفوذ شیعه از بازتاب رسانهای پرونده کودکآزاری سعید طوسی ناخشنود بود. او این پرونده را حاصل «شایعهسازی و شایعهپراکنی» خوانده و از پوشش خبری آن در رسانههای داخلی انتقاد کرده بود.
محمدعلی پورمختار، نماینده عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس دهم درباره به جریان افتادن پرونده سعید طوسی در ترکیه گفته است:
«حالا به هر حال اگر جرم در خارج از کشور اتفاق افتاده باشد، بر اساس قانون آن کشور قابل رسیدگی است. همچنین پرونده طبق روال قانونی در ایران نیز قابل رسیدگی است، منظورم رسیدگیهای بیشتر یا همان تقاضای تجدید نظر در حکم نهایی است. در این مورد – ثبت شکایت در خارج از کشور- دادگاه صلاحیت مضاعف دارد. یعنی هم دادگاه داخل ایران و هم دادگاههای ترکیه میتوانند پرونده را بررسی کنند. ولی حالا دادگاه ترکیه چطور به مسئله وارد خواهد شد و آن را بررسی خواهد کرد زیرمجموعه قوانین آن کشور خواهد بود.»
بهمن سال گذشته بعد از تبرئه سعید طوسی خانواده تعدادی از شاکیان سعید طوسی در نامهای به ۱۵ نماینده اصلاحطلب و اصولگرای مجلس شورای اسلامی و با مراجعه به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خواهان رسیدگی مجدد به این پرونده شده بودند اما تلاش آنها به جایی نرسید. محمود صادقی خبر داده که خانواده شاکیان سعید طوسی مجدداً پرونده شکایتی هم در کمیسیون اصل ۹۰ باز کردهاند.
بیشتر بخوانید: