هند چهارمين مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان می‌گويد مخالف تحريم صادرات نفت ايران است.

به گزارش رويترز، پراناب موخرجی، وزير دارايی هند روز يکشنبه ۲۹ ژانويه (۹ بهمن ۱۳۹۰) در جريان سفر به شيکاگو گفت: “برای هند امکان‌پذير نيست که تصميمی فوری برای کاهش واردات نفت از ايران بگيرد، زيرا ايران يکی از کشورهای مهمی است که نيازهای اقتصاد در حال رشد هند را تأمين می‌کند.”

هند ۱۲ درصد از نفت مورد نياز خود را از ايران خريداری می‌کند.

آمريکا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۱ تحريم‌های جديدی را عليه شرکت‌ها و موسساتی که با بانک مرکزی ايران مناسبات مالی داشته باشند، برقرار کرد. بر اساس اين تحريم‌ها، شرکت‌ها و موسساتی که با بانک مرکزی ايران مناسبات مالی داشته باشند، مجاز به فعاليت در آمريکا نخواهند بود.

وزیر دارایی هند: برای هند امکان‌پذير نيست که تصميمی فوری برای کاهش واردات نفت از ايران بگيرد، زيرا ايران يکی از کشورهای مهمی است که نيازهای اقتصاد در حال رشد هند را تأمين می‌کند

اتحاديه اروپا نيز ۲۳ ژانويه ۲۰۱۲ اعلام کرد از ژوئيه ۲۰۱۲ (۱۱ تير ۱۳۹۱) به وارادت نفت از ايران پايان می‌دهد.

اين تحريم‌ها در واکنش به برنامه اتمی ايران که به گفته قدرت‌های غربی، ابعاد نظامی دارد؛ برقرار شده است اما ايران ماهيت برنامه اتمی‌اش را صلح‌آميز معرفی می‌کند.

کاترين اشتون، مسئول سايت خارجی اتحاديه اروپا، هدف تحريم‎های جديد عليه ايران را برگرداندن اين کشور بر سر ميز مذاکرات اتمی عنوان کرده است.

ايران در واکنش به تحريم صادرات نفتش از سوی اتحاديه اروپا گفته است: “آمادگی قطع صادرات نفت به اروپا را دارد و تحريم نفت از سوی کشورهای اروپايی، ايران را متضرر نمی‌کند.”

احمد قلعه‌بانی، مديرعامل شرکت ملی نفت ايران گفته است: “نفت ايران بدون مشتری نخواهد ماند و کشورهای مختلف از جمله اروپايی‌ها مجبور هستند به سمت ايران حرکت کنند.”

بيشترين فروش نفت ايران در آسيا است و کشورهای اروپايی و آمريکا در تلاش هستند تا کشورهای آسيايی را قانع سازند واردات نفت خود از ايران را کاهش دهند.

ايران در حال حاضر حدود ۲۰ درصد نفت خود را به کشورهای اروپايی می فروشد.

در همين حال شماری از نمايندگان مجلس شورای اسلامی در صدد تصويب طرحی برای قطع فروش نفت ايران به اروپا در زمستان سال جاری هستند.