رسانه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که اسرائیل در ازای دریافت حق اقامت، پناهجویان آفریقایی را برای شرکت در عملیات نظامی در غزه جذب میکند. این گزارش بر اساس شهادت پناهجویانی نوشته شده که در ازای پیوستن به جنگ غزه، به آنها پیشنهاد اقامت دائم در اسرائيل داده شده است.
هاآرتص به نقل از مقامهای نظامی ناشناس اسرائیل گفته است که این برنامه به صورت «سازماندهی شده» و تحت نظارت مشاوران حقوقی «تشکیلات دفاعی» انجام شده است. درعین حال هاآرتص میگوید بهرغم این برنامه هنوز به هیچیک از پناهجویان درگیر در جنگ غزه، اقامت رسمی اعطا نشده است. طبق این گزارش حدود ۳۰ هزار پناهجو در اسرائیل اقامت دارند.
جنگ اسرائیل در غزه همچنان ادامه دارد. برمبنای گزارش شبکه الجزیره عربی آخرین حمله اسرائیل به اردوگاه آوارگان نصیرات در مرکز نوار غزه جان دستکم سه فلسطینی را گرفت. نیروهای اسرائيلی برای سومین بار محل سکونت زکی عمادالدین، افسر «دفاع مدنی فلسطینی» را در نصیرات هدف گرفتند. در این حمله دختر و یکی از پسران او کشته شده و ۱۵ نفر دیگر زخمی شدند. اسرائیل پیشتر همسر و دیگر فرزندان او را در حمله مشابه کشته بود.
در شمال غزه نیز در حمله دیگر ارتش اسرائیل حداقل یک فلسطینی کشته و تعداد دیگری زخمی شدند.
طبق آخرین گزارش وزارت بهداشت فلسطین جنگ اسرائیل و حماس در غزه تاکنون جان حداقل ۴۱ هزار و ۲۰۶ فلسطینی را گرفته و بالغ بر ۹۵ هزار و ۳۳۷ نفر را زخمی کرده است. تنها در ۲۴ ساعت گذشته دستکم ۲۴ نفر کشته و ۵۷ نفر زخمی شده اند.
در عین حال خبرگزاری فلسطینی وفا نیز از یورش دهها تن از شهرکنشینان اسرائیلی به روستای ام صفا در شمال غربی رام الله در کرانه باختری اشغالی خبر داد. طبق این گزارش شهرکنشینان به سمت خانههای فلسطینیها گلولههای واقعی شلیک کردند.
پرتاب موشک از یمن به اسرائيل
همزمان با این درگیریها ارتش اسرائیل اعلام کرد که موشکی که «از یمن پرتاب شده بود» وارد خاک اسرائیل شده و بدون اینکه آسیبی بهدنبال داشته باشد در یک منطقه باز در مرکز اسرائیل فرود آمده است.
ارتش اسرائیل در بیانیه خود افزود: «صدای انفجاری که در چند دقیقه گذشته شنیده شد به دلیل رهگیری موشک از سوی سیستمهای اسرائیلی ایجاد شد».
روزنامه وای نت نیوز اسرائیل گزارش داد که موشک شلیکشده از یمن در یک مزرعه کشاورزی در نزدیکی شهر لود در مرکز اسرائیل، در شرق تلآویو سقوط کرده است.
این رسانه گزارش داد که ترکشهای موشکهای رهگیر نیز به ایستگاه قطار در شهر مدیین اصابت کرده و خسارتهایی به بار آورده است. همچنین این حمله تلفات جانی به همراه نداشته اما ۹ نفر بهخاطر عجله برای پناهگرفتن «اندکی مصدوم» شده اند.
از سوی مقابل نصرالدین عامر، سخنگوی حوثیها در ایکس/توییتر نوشت پدافند هوایی اسرائیل در رهگیری موشک یمن ناکام ماند و نیروی هوایی اسرائیل ۲۰ رهگیر را به سمت پرتابه یمنی شلیک کرد اما موفق به سرنگونی آن نشد.
سخنگوی حوثیها نوشت: «این شروع [ماجرا] است».
ساعاتی بعد حوثیهای یمن در یک بیانیه اعلام کردند نیروهای اسرائیلی را با موشک بالستیک مافوق صوت هدف قرار داده اند. حوثیهای یمن که تحت حمایت حکومت ایران قرار دارند در این بیانیه گفتند نیروهای این گروه با استفاده از «موشک بالستیک مافوق صوت جدید که موفق به رسیدن به هدف خود شد»، «عملیاتی نظامی را با هدف قرار دادن یک هدف نظامی» در یافا انجام دادند.
در لبنان هم حزبالله اعلام کرد پادگان راویه اسرائیل در بلندیهای جولان را با موشکهای کاتیوشا هدف قرار داده است.
ارتش اسرائیل هم تأیید کرد که حدود ۴۰ پرتابه پرتابشده از لبنان اوایل صبح یکشنبه به سمت جلیل علیا و بلندیهای جولان اشغالی رد شده است و برخی از آنها را رهگیری کرده و بقیه در مناطق باز سقوط کردند.
در عینحال نعیم قاسم، معاون سید حسن نصرالله رهبر حزبالله لبنان هم در واکنش به احتمال عملیات گسترده اسرائیل در مزر لبنان گفت که یک جنگ تمام عیار علیه لبنان باعث «تلفات بزرگ هر دو طرف» و آواره شدن صدها هزار اسرائیلی دیگر در شمال این کشور خواهد شد.
اظهارات نعیم قاسم در روز شنبه در حالی مطرح شد که کانال ۱۳ اسرائیل گزارش داد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل «در آستانه آغاز عملیات گسترده و سنگین» در مرز شمالی با لبنان است.
ادامه تظاهرات ضددولتی در اسرائیل
در اسرائیل معترضان ضددولتی خواستار برکناری نتانیاهو و آتشبس در غزه شدند. در ادامه موجی از راهپیماییهای گسترده که تاکنون نتوانسته تأثیر مشخصی بر کابینه جنگ اسرائيل بگذارد هزاران معترض اسرائیلی در یک تظاهرات ضددولتی در مرکز تلآویو تجمع کرده و خواستار تلاش بیشتر برای آزادی اسیران اسرائیلی در غزه شدند.
معترضان روز شنبه در مقابل مقر ارتش و دیگر ساختمانهای دولتی تجمع کردند و شعارهایی علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر نتانیاهو سر دادند و از او خواستند با گروه فلسطینی حماس به توافق برسد تا اطمینان حاصل شود که حدود ۱۰۰ اسیری که هنوز در نوار جنگزده نگهداری میشوند سالم به اسرائيل برگردند.
اعتراضهای گسترده علیه دولت نتانیاهو پس از کشف اجساد شش اسیر اسرائیلی تجدید شده است. خانواده اسیران اسرائیلی نتانیاهو را مسئول نرسیدن به توافق با حماس میدانند چرا که به اعتقاد آنها او تا زمانی که جنگ ادامه دارد در قدرت باقی خواهد ماند.
یوتم کوهن، برادر نمرود کوهن، یک سرباز اسرائیلی که در غزه اسیر شده است، به اسوشیتدپرس گفت: «تا زمانی که نتانیاهو در قدرت است، این جنگ به طور نامحدود ادامه خواهد داشت و هیچ معامله گروگانی وجود نخواهد داشت. برای نجات جان گروگانها، نتانیاهو باید جایگزین شود.»