خبرگزاری دولتی سوریه و رسانه‌های نزدیک به حزب‌الله لبنان گزارش داده‌اند که بامداد پنجشنبه ۲۴ مه/ ۳ خرداد جنگنده‌های ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا مواضع ارتش سوریه در ابوکمال و حمیمیه در بیابان‌های شرق حلب را بمباران کرده‌اند.

جنگنده‌های شکاری ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا بر فراز سوریه (عکس: آرشیو)

خبرگزاری سانا و رسانه‌های نزدیک به حزب‌الله لبنان گزارش داده‌اند که بامداد پنجشنبه ۲۴ مه/ ۳ خرداد  جنگنده‌های ائتلاف تأسیسات مربوط به انرژی در حوالی پایگاه T2 ارتش سوریه، در صد کیلومتری مرز با عراق در غرب فرات را بمباران کرده‌اند.

سال گذشته سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی در ابوکمال در استان دیرالزور با بقایای گروه دولت اسلامی (داعش) درگیر شد و موفق شد کنترل این منطقه را به دست بگیرد. خیرالله صمدی، مشاور قاسم سلیمانی در این عملیات جان خود را از دست داد و بعد از این عملیات بود که فرمانده سپاه قدس در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی پیروزی بر داعش را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز ارتش آمریکا اما بمباران مواضع ارتش سوریه در ابوکمال و حمیمیه را تأیید نکرده است. یک سخنگوی ارتش آمریکا به رویترز گفته است:

«ما گزارشی از عملیات نظامی ائتلاف ضد داعش علیه نیروهای حامی دولت سوریه دریافت نکرده‌ایم.»

یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا هم که در گزارش رویترز نام افشا نشده، اعلام کرده که نیروهای ائتلاف مواضع ارتش سوریه در دیرالزور را بمباران نکرده‌اند.

سال گذشته ارتش آمریکا و ارتش روسیه در این منطقه عملیاتی در هماهنگی با هم انجام می‌دادند. در اثر این هماهنگی‌ها به طور خواسته یا ناخواسته، درگیری نظامی بین روسیه و آمریکا اتفاق نیفتاد.

ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا در حوالی مرز عراق و سوریه پنج پایگاه نظامی دایر کرده است از جمله در التنف. سپاه قدس و شبه‌نظامیان شیعه طرفدار ایران و حزب‌الله لبنان اما در اطراف پایگاه التنف مستقر شده‌اند. نیروهای ائتلاف هشدار داده بودند که چنانچه نیروهای نظامی حامی اسد به پایگاه التنف نزدیک شوند، جنگنده‌های ائتلاف مواضع آن‌ها را بمباران می‌کنند.

دو هفته قبل واشنگتن‌پست گزارش داده بود که پایگاه التنف در بیابان‌‌های بی‌آب و علف دیرالزور عملاً در محاصره شبه‌نظامیان شیعه قرار دارد.

تنف شهر و نقطه‌‌ای مرزی بین سوریه و عراق و اردن است. راه‌های مواصلاتی سوریه و عراق از این شهر می‌گذرد. هدف شبه‌نظامیان شیعه از آزادسازی بادی‌ الشام وصل کردن عراق به سوریه بود و تا نزدیکی‌های تنف هم رسید که آمریکا در آنجا پایگاه دایر کرد و عملاً مانع ادامه‌ عملیات شد.

بیشتر بخوانید: