معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست گفته است بررسیها نشان میدهند فعالان بازداشت شده محیط زیستی، جاسوس نبودهاند. خبرگزاری تسنیم این گفتههای عیسی کلانتری را با تیتر «ادعای کلانتری درباره متهمان بازداشتشده در پرونده جاسوسی» پوشش داده است. کلانتری روز سهشنبه اول خرداد ماه در مراسم روز جهانی تنوع زیستی در پاسخ به یکی از فعالان محیط زیست حاضر در جلسه درباره آخرین وضعیت بازداشتشدگان محیط زیست، گفته است: «دولت یک گروه چهار نفره از وزرای دادگستری، کشور، اطلاعات و همچنین معاون حقوقی ریاست جمهوری را برای پیگیری وضعیت این افراد تشکیل داده است.» به گفته کلانتری این هیات به این نتیجه رسیده که افراد بازداشت شده بدون اینکه کاری انجام داده باشند در بازداشت به سر میبرند و قاعدتا بایستی به زودی آزاد شوند. رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفته است: «وزارت اطلاعات هم به این نتیجه رسیده که هیچ مدرکی دال بر جاسوس بودن این افراد وجود ندارد.» به گفته کلانتری، هیچ سندی دال بر واقعیت این تهمتها (جاسوسی) در مورد افراد بازداشت شده وجود ندارد. از سوی دیگر اما در همین مراسم، مسعود پزشکیان، نایب رییس مجلس ایران هم در پاسخ به سوالی درباره وضعیت فعالان محیط زیست بازداشت شده، از پیگیری موضوع از سوی مجلس خبر داده و گفته است: «برای پیگیریهای بیشتر از مراجع مربوط درخواست دریافت اطلاعات کافی کردهایم.» بازداشت فعالان محیط زیست در ایران از بهمن ماه سال ۹۶ با دستگیری هفت فعال محیط زیست کلید خورد که یکی از آنها یعنی کاووس سید امامی در زندان درگذشت. مقامات رسمی میگویند او خودکشی کرده است. پس از این ماجرا هم اما تعداد دیگری از فعالان محیط زیست در ایران با اتهام جاسوسی بازداشت شدند.
22 May 2018
مدنی توسط یکی از سازمانهای امنیتی ایران بازداشت شده است. یکی از آن بازداشت شدهها کاووس سید امامی بود که مقامات قضایی گفتهاند در سلول زندانش خودکشی کرد!!.
مدنی ک که در روزهای گذشته خبرهایی درباره خروجش از ایران و استعفا از محیط زیست منتشر شده بود، در توییت تندی، این استعفا را تایید کرد و البته جاهلان فضای مجازی را نواخت.
کاوه مدنی در توییتی نوشت: «آری، متهم گریخت از سرزمینی که در آن، جاهلان مجازی، علم و دانش و تخصص را پس میزدند و با توهم توطئه در جستجوی محکومی بودند تا همه مشکلات را بر گردن گیرد چرا که آنها خوب دریافته بودند که پیدا کردن مقصر و دشمن و جاسوس، از مسئولیت پذیری و مشارکت در حل مشکلات، بسی آسانتر است».
Saiedi Sirjani / 23 May 2018
همسر کاووس سیدامامی پیش از این نیز توسط شعبه دادگاه انقلاب برای سکوت و رسانهای نشدن مرگ همسرش تهدید شده بود.
رامین سیدامامی فرزند کاووس سیدامامی گفته بود که ماموران از مادرش تعهد کتبی گرفتهاند تا درباره مرگ همسرش سخن نگوید وگرنه او هم زندانی خواهد شد.
وی با اشاره به فشار حکومت بر خانواده سیدامامی نوشته که «بعد از مرگ پدرم، کاووس سیدامامی، زندگی ما وارد یک هرج و مرج واقعی شده است. برای چنین مرد آرامی، که در همه زندگیاش خدمت کرد و عشق ورزید، چنین سرنوشت تراژیکی داشتن نهایتا اسفبار است، نه تنها برای ما بلکه برای گروه کثیری از افرادی که به فعالیتهای او اعتقاد داشتند.»
رامین سیدامامی درباره دلایل سفر به کانادا نوشته است: «بعد از اینکه دائما مورد آزار و اذیت و تهدید بودیم خانوادهام تصمیم گرفت که به خاطر امنیتمان، ایران را ترک کنیم و به ونکوور جایی که بتوانیم یک زندگی آرامی را آغاز کنیم برویم.»
فرزند کاووس سیدامامی در بخش دیگری از نوشته خود به حمله ماموران حکومتی و ضبط تمامی داراییها و سند منزلشان اشاره کرده و نوشته که «اما ما نمیتوانیم دیگر این وحشت دائمی را تحمل کنیم.»
وی وضعیت نامناسب روحی مادرش را شرح داده و نوشته که «مادر من هر روز به خاطر حملات عصبی که از آن رنج میبرد به بیمارستان برده میشود. مقامات به وکلای ما گفتهاند که به برادرها بگویید یا خفه شوند یا آنها را خفه میکنیم. مامورین حکومتی در مسیر راه ما قرار گرفتهاند و گفتهاند که ما مراقب شما هستیم. این شرایطی است که الان در آن زندگی میکنیم.»
Farid / 23 May 2018