زینب طاهری، حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری، روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷، پس از ملاقات حضوری یک ساعت و نیمه با موکل محکوم به اعدام خود، محمد ثلاث، گفته است با یقین و اعتقاد قلبی به بیگناهی موکلش یک لایحه حقوقی تفصیلی مبنی بر ضرورت اعاده دادرسی این پرونده تنظیم و به مقام قضایی تسلیم کرده است. سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز خواهان توقف روند اجرای حکم اعدام محمد ثلاث شده است.
مدیر بخش خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر روز سهشنبه ۱۵ مه/ ۲۵ اردیبهشت گفته است: «مقامات ایران مدام گروههای اقلیت را به خاطر اعتراضهایی برای دیده شدن به عنوان بخشی برابر از جامعه جریمه میکنند.»
سارا لی ویتسون، در ادامه گفته است: «ایران باید سرکوب گروههای اقلیت را پایان بخشد و فورا اعدام محمد ثلاث را متوقف کند و محاکمه مجدد عادلانهای برای او برقرار کند.»
زینب طاهری، وکیل مدافع محمد ثلاث هم با انتشار پستی در کانال تلگرامی خود گفته است محمد ثلاث در جریان یک نمایش غیرقانونی توام با بیاعتنایی کامل نسبت به حق دفاع متهم و طی تشریفات قانونی آیین دادرسی کیفری محاکمه شده و «حکم دائر بر سه بار قصاص به اتهام واهی جرم اثبات نشده سه بار قتل عمد در دادگاه بدوی» برای او صادر شده است.
به باور این وکیل دادگستری، حکم صادر شده برای محمد ثلاث «غیر قانونی» و بدون رسیدگی شکلی و ماهوی در یکی از شعبههای دیوان عالی کشور تایید شده است.
زینب طاهری همچنین گفته است حکم صادر شده در حالی به تایید دیوان عالی کشور رسیده است که «ما حتی فرصت ملاقات، جمعآوری مستندات و نگارش لایحه دفاع را در دیوان عالی کشور نداشتیم و متهم در بدترین شرایط و در سلول انفرادی نگهداری میشد.»
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وکیل پرونده محمد ثلاث، او از لحظه بازداشت در ۳۰ بهمن۹۶ تحت معالجات سرپایی کمک پرستاران در بخش سوانح یکی از بیمارستانهای تهران قرار گرفته و پس از آن مستقیما به سلول انفرادی در زندان رجایی شهر انتقال یافته است و همچنان در یک سلول انفرادی تاریک نگهداری میشود.
در بخش دیگری از روایت منتشر شده از سوی زینب طاهری، وکیل دادگستری آمده است:
«آقای ثلاث امروز پرده از شکنجه و ضرب و شتم خودش توسط ماموران انتظامی تا سر حد مرگ برداشت، به گونهای که در هنگام دستگیری و بازداشت بر اثر این ضربات ۱۷ نقطه جمجمه وی دچار شکستگی شده و بینایی او تقریبا از دست رفته است. همچنین شنوایی ایشان نیز دچار آسیب جدی شده است و زیر فشار چنین شرایطی، مجبور به اعتراف و بعدا نیز بر اثر تهدید و ترس و شرایط انفرادی مجبور به تایید اعتراف شده است.»
طاهری، محمد ثلاث را «از قهرمانان جنگ هشت ساله تحمیلی» (جنگ ایران و عراق) خوانده که «در جبهههای مختلف برای دفاع از مرزهای میهن و جان هممیهنانش جانفشانیها کرده و مورد تقدیر مقامات ارشد نظام قرار گرفته است.»
به گفته این وکیل دادگستری، «جمع بیشماری از مردم و شخصیتهای بینالمللی» و «نمایندگان سرشناس اتحادیه اروپا» خواهان اعاده دادرسی و رسیدگی عادلانه به پرونده محمد ثلاث هستند.
همچنین از قول محمد ثلاث نقل شده است که: «نگویید من درویشم! نمیخواهم مرا بهانه برخورد با برادران درویشم قرار دهند. من بیهوش بودم و وقتی به هوش آمدم گفتند تو سه نفر را کشتهای! در حالی که هنوز هم چنین چیزی را به یاد ندارم.»
بر اساس گزارشهای منتشر شده به دنبال وقایع گلستان هفتم پاسداران که به کشته شدن سه بسیجی و مامور نیروی انتظامی و درویشی به نام محمد راجی انجامید، محمد ثلاث بعدازظهر آن روز (حدود ساعت۱۴) در حضور جمعی از افراد در کلانتری پاسداران بازداشت و تا سرحد مرگ کتک خورده است.
حادثه راندن اتوبوس به سوی ماموران نیروی انتظامی که گفته میشود توسط محمد ثلاث انجام شده اما ساعت ۱۸:۳۰ رخ داده و محمد ثلاث میگوید در آن زمان بیهوش و در بازداشت بوده است.
- در همین زمینه
#محمد_ثلاث: من را در حضور صدها شاهد حدود ساعت۱۴در کلانتری پاسداران بازداشت کردند و تا سرحد مرگ زدند!
درحالیکه حادثه ساعت۶:۳۰ رخ داده است! من درآن ساعت بیهوش و دربازداشت بودم
#بیگناهم
نقی / 15 May 2018