لئون پانه‌تا، وزير دفاع آمريکا گفت ايالات متحده در حال حاضر برای مقابله با هرگونه تلاش برای بستن تنگه هرمز “آمادگی کامل” دارد.

به گزارش آسوشيتدپرس، پانه‌تا روز چهارشنبه ۱۸ ژانويه ۲۰۱۱ (۲۸ دی ۱۳۹۰) در پنتاگون گفت: “اگر دولت ايران تهديدی برای منطقه باشد و ما ناچار به مقابله شويم، آماده پاسخگويی نظامی خواهيم شد.”

با اين حال وزير دفاع آمريکا افزود به راه‌حل ديپلماتيک برای حل مناقشه با ايران اميدوار است.

پانه‌تا پيش از اين نيز گفته بود تنگه هرمز “خط قرمز” آمريکاست.

باراک اوباما، رئيس‌جمهوری آمريکا نيز در نامه‌ای به ايران درباره بستن تنگه هرمز به اين کشور هشدار داده است.

وزیر دفاع آمریکا: اگر دولت ايران تهديدی برای منطقه باشد و ما ناچار به مقابله شويم، آماده پاسخگويی نظامی خواهيم شد

به گفته علی مطهری، نماينده مجلس ايران در اين نامه هم گفته شده که بستن تنگه هرمز خط قرمز آمريکاست و هم اينکه درخواست مذاکره مستقيم مطرح شده است.

تنش درباره تنگه هرمز بين ايران و آمريکا پس از توافق‌های اوليه غرب برای تحريم خريد نفت ايران بالا گرفت. چند هفته پيش محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيس‌جمهور ايران گفت: “اگر بنا باشد نفت ايران را تحريم کنند، يک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.”

تحريم خريد نفت از ايران يکی ديگر از تحريم‌هايی است که کشورهای اروپايی در حال بررسی آن هستند.

پس از تهديد اين مقام دولت ايران، آمريکا اعلام کرد هر کسی که آزادی رفت و آمد را در تنگه بين‌المللی هرمز تهديد کند، به وضوح در جامعه جهانی جايی نخواهد داشت و هيچ‌گونه اخلالی در اين تنگه تحمل نمی‌شود.

سپاه پاسداران ايران نيز در واکنش به اين هشدارها اعلام کرد تهديد را با تهديد پاسخ خواهد داد.

با اين حال پس از دو هفته مناقشه بر سر تنگه هرمز، احمد وحيدی، وزير دفاع ايران در جمع خبرنگاران گفت: “ما نگفتيم تنگه هرمز را می‌بنديم بلکه مسأله اين است که اگر کسی بخواهد امنيت خليج فارس را به خطر اندازد، برای همه به خطر می‌افتد.”

در حال حاضر همه نفت توليدی عراق، کويت و قطر و بخش زيادی از نفت توليدی عربستان و امارات و همچنين بخشی از گاز توليدی قطر برای ورود به بازرهای جهانی از تنگه هرمز عبور می‌کند.

روزانه حدود ۱۷ درصد نفت مورد نياز دنيا از اين تنگه عبور می‌کند. بخش عمده رفت و آمدهای کشتی‌های حامل نفت از بخش آب‌های سرزمينی کشور عمان انجام می‌شود.