دولت حسن روحانی با انتشار بیانیهای اعلام کرده که تشخیص امنیت ملی و سیاستگذاریها برای اقدام متناسب با تهدیدها در این زمینه صرفاً با شورای عالی امنیت ملیست و قوه قضائیه موظف است اقدامات خود را با این «نهاد عالی» هماهنگ کند. وزیر ارتباطات یادآوری کرده که نمیتوان مانع از گردش آزاد اطلاعات شد.
دادسرای فرهنگ و رسانه تهران دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با صدور اطلاعیهای ضمن متهم کردن شبکه تلگرام به «اخلال در وحدت ملی و ایجاد اختلاف مابین اقشار جامعه» و «جمعآوری اطلاعات مردم و کشور و دسترسی بیگانگان به حریم خصوصی و دادههای شهروندان ایرانی و جاسوسی به نفع اجانب»، کلیه ارائهدهندگان خدمات دسترسی به اینترنت در ایران را مکلف کرد که وبسایت و اپلیکیشن تلگرام را بهطور کامل مسدود کنند. صبح سهشنبه ۱۱ اردیبهشت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به انسداد تلگرام به حکم دستگاه قضایی با صدور پیامی در توئیتر اعلام کرد که دسترسی شهروندان به منابع اطلاعات توقفناپذیر است. آذری جهرمی که قصد داشت در واکنش به مداخله قوه قضائیه استعفا دهد، بعد از رایزنی با حسن روحانی از تصمیم خود برگشت. همزمان با این تحولات، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت سهشنبه ۱۱ اردیبهشت با صدور اطلاعیهای «خطاب به شهروندان» رئوس سیاستهای دولت برای مدیریت شبکههای مجازی را اعلام کرده است.
در این اطلاعیه گفته شده که «تعیین تکلیف امور عمومی که مرتبط با نیازها و خواستههای دهها میلیون نفر از شهروندان» است نمیبایست صرفاً متکی باشد بر تشخیص و تصمیم موردی قضایی.
شورای اطلاعرسانی دولت در این اطلاعیه اعلام کرده که به دلیل اختلاف نظر «در مورد حدود صلاحیتها و تشخیص مصالح عمومی» سبب شده که در صدور احکام، قوه قضائیه در کار دولت دخالت کند و اقداماتی انجام دهد که دسترسی عموم به پایگاهها و شبکه اجتماعی را محدود میسازد.
خبرگزاریهای داخلی گزارش دادهاند که در پی حکم دادستانی تهران مبنی بر مسدودسازی تلگرام در روز گذشته، این پیامرسان برای اکثریت کاربران ایرانی از دسترس خارج شده است.
شمار کاربران ایرانی تلگرام به بیش از ۴۰ میلیون نفر میرسد. ایرانیها در تلگرام بیش از ۶۰۰ هزار کانال عمومی دارند که ۴۰ درصد آنها را فروشگاههای مجازی تشکیل میدهند. فیلترینگ تلگرام ممکن است به گسترش بیکاری در ایران دامن بزند.
گروهی از نمایندگان مجلس از فیلترینگ تلگرام انتقاد کردهاند. محمد رضا بادامچی، نماینده تهران گفته است:
«آقای روحانی قول داده بود فضای مجازی هیچگاه محدود نشود با این قول ما انتظار نداشتیم که تلگرام فیلتر شود. نباید از فضای مجازی اینقدر وحشت داشت و تبلیغات علیه آن صورت گیرد.»
در همان حال مجتبی ذوالنور، نماینده قم گفته است «اقدام قوه قضاییه در فیلتر تلگرام بسیار به جا بود.»
محمد جواد آذری جهرمی در مجموعهای از پیامها در توییتر گفته است دسترسی شهروندان به منابع اطلاعات توقفناپذیر است. وزیر ارتباطات یادآوری کرده که چنانچه استفاده از یک نرمافزار متوقف شود، شهروندان نرم افزارهای بدیل را شناسایی میکنند و آنگاه «جریان آزاد اطلاعات، مجدداً فعال» خواهد شد به گردش میافتد.
بیشتر بخوانید:
ادعاهای دولتیها که همچنان دیسکورس نظام معکوس البته بازی میکنند: دولت خب /نظام بد !، (دیکسورس رسمی= دولت بد/ نظام خوب/)/
دیگر این دیسکورس بازی ها فایده ندارد!
فقط توضیح بدهد چرا دولت معتقد است ارزش دلار 4200 تومان است و در بازار ایران 6000 هزار تومان است!
اما با توجه مقایسه قیمت دلار امریکا با افغانی (واحد پول) افغانستان و ریال ایران؛ قدرت خرید مردم افغانستان ، بیش از هشت برابر مردم ایران است، قدرت خرید حداقل دستمزد بگیر رسمی افغانستان سه برابر ایران است؟!
این در حالی است ایران صادرکننده نفت و با درامد مازاد نفتی روبرو است به دعای خودش و دارای ذخایر ارزی بعد امریکا است؟!
راست آزمایی / 02 May 2018