آلودگی هوا، ریزگردها و بیآبی زیستن در خوزستان را از هر زمان دیگر دشوارتر کرده است. یک نماینده مجلس شورای اسلامی میگوید: هرکس که بتواند از خوزستان مهاجرت میکند.
جواد کاظمنسب الباجی نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت: بسیاری از اهالی خوزستان به دلیل ریزگردها به مشهد و کرج مهاجرت کردهاند.
پدیده ریزگردها طی سالهای گذشته به یکی از بحرانهای اصلی زیست محیطی در ایران و به صورت ویژه در خوزستان تبدیل شده است.
بهرغم وعدههای چند باره مقامهای عالی جمهوری اسلامی برای کنترل این پدیده، نماینده اهواز گفت که هنوز مصوبات سالهای گذشته مجلس برای تامین حقابه استان خوزستان اجرایی نشده است.
کاظمنسب الباجی گفت که در رابطه با این مصوبه در نامهای به به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار تحقق آن شده اما تا به حال پاسخی از رئیس مجلس دریافت نکرده است.
مجلس شورای اسلامی دو سال قبل وزارت نیرو را به تامین ۶۰۰ میلیون متر مکعب حقابه خوزستان مکلف کرد.
به گفته الباجی عدم تامین حقابه و سیاستهای غلط وزارت نیرو و جهادکشاورزی اراضی حاصلخیز این منطقه را به شورهزار تبدیل کرده است.
او گفت که این وضعیت موجب افزایش ابتلا به بیماریهای تنفسی و سرطان در منطقه شده است.
الباجی خروج سرمایهگذاران از این منطقه را از دیگر پیامدهای ریزگردها برشمرد و افزود: «سرمایهگذاران به دلیل آلایندگی موجود و وضعیت خاک حاضر به سرمایهگذاری در این منطقه نیستند».
به گفته او این وضعیت موجب افت وضعیت اقتصادی منطقه و عصبانیت مردم شده است.
این نماینده مجلس گفت: «عده زیادی از مردم به دلیل بروز بیماری های تنفسی مجبور به ترک این منطقه و مهاجرت به دیگر نقاط کشور از جمله مشهد و کرج شدهاند، عده دیگری هم که توانایی مهاجرت را ندارند، مجبور میشوند به شهرهای همجوار بروند.»
او از مسئولان دولتی خواست که اجازه دهند تا مردم در این زمینه ورود کنند تا با هزینه کمتر پدیده ریزگردها کنترل شود.
دولت جمهوری اسلامی در تفاهنمامهای با سپاه پاسداران بخشی از مقابله با ریزگردها را به این نهاد واگذار کرده است.
رئیس سازمان محیط زیست ایران چندی پیش گفته بود مقابله با پدیده ریزگردها ۱۵ سال زمان میبرد.
ریزگردها طی چند سال گذشته در مقاطع مختلف به تعطیلی چند روزه مدارس و مراکز دولتی، قطع آب و برق در استان خوزستان و افزایش بیماریهای تنفسی انجامیده است.
امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان فروردین امسال گفته بود: سال۱۳۹۵ بالغ بر ۸۰ هزار تن از ساکنان خوزستان از این استان مهاجرت کردهاند.
استاندار خوزستان نیز تائید کرده که این استان در سال ۹۵ بیشترین آمار مهاجرتفرستی را داشته است.
عبدالله سامری نماینده خرمشهر در مجلس شورای اسلامی هم دی سال گذشته گفت: پیش از این مهاجرتها به دلیل نبود اشتغال در سطح استان صورت میگرفت اما هماکنون ریزگردها علت مهاجرت است و خانوادهایی که توان مالی دارند از خوزستان خارج میشوند».
بیشتر بخوانید:
– فولاد_مبارکه و ذوب_آهن _اصفهان برای تولید به آب احتیاج دارند. اما کدام آب؟ باید به قیمت بالایی تهیه کنند و این باعث گرانی تولید شده است. روزنامه_شرق گزارش داده که ارزش سهامشان در حال سقوط است. با این سقوط به گزارش شرق، بورس ترک برمیدارد.
– تمام کارخانه ها ور شکسته شده اند حتی ذوب اهن و فولاد اهواز!؟…کشاورزها هم حاشیه نشین شهرها شده و یا گور خوابی میکنند؟ چندین میلیون تحصیلکرده هم از کشور فرار کردند و یا در زندان گرفتارند و بقیه هم در فکر فرار هستند!…
– دستگیری مردم راه حل نیست.تاکی میخواهید جوانان را مثل ستار بهشتی زیر شکنجه بکشید؟!
sattar beheshti / 30 April 2018