قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران اعلام کرد که بامداد سه‌شنبه ۲۸ فروردین‌ افراد مسلح به یک برجک مرزبانی در منطقه مرزی میرجاوه سیستان و بلوچستان حمله کردند. در جریان این حمله دست‌کم شش نفر کشته و چند نفر زخمی شدند.

قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران در اطلاعیه خود گفته است که این حمله در ساعت یک و ۳۰ دقیقه بامداد سه‌شنبه رخ داد و افراد مسلح از خاک پاکستان وارد ایران شده بودند.

بر اساس این اطلاعیه مهاجمان قصد تصرف برجک مرزبانی را داشتند که نیروهای احتیاط نیز به‌کمک مرزبانان آمده و حمله را «ناکام» گذاشته‌اند. سپاه این حمله را «شدید» توصیف کرده است.

به‌گفته سپاه پاسداران، در این درگیری سه نفر از افراد مسلح کشته و تعدادی زخمی و متواری شدند. همچنین بر اثر برخورد یک دستگاه خودروی نیروهای احتیاط با یک تله انفجاری، دو تن از افراد سپاه پاسداران کشته و دو تن دیگر نیز زخمی شدند. یکی از مرزبانان نیروی انتظامی نیز در این حمله کشته شد.

‌سرگرد ابوالحسن ضیایی، معاون اجتماعی فرماندهی مرزبانی سیستان و بلوچستان درگیری مرزبانان با افراد مسلح در مرز میرجاوه را تأیید کرد و گفت در این درگیری‌ها استوار یکم وحید حسین‌زاده و سرباز وظیفه ابوالفضل غلام‌پور، از نیروهای مرزبانی و دو بسیجی به نام‌های زکریا نوتی زهی و محمود رجب‌نیا کشته شدند.

به‌گفته ضیایی این درگیری در بخش مرزی ریگ ملک شهرستان میرجاوه میل ۸۹، حد فاصل پاسگاه چاه لشکر رخ داد.

خبرگزاری تسنیم شمار زخمی‌شدگان نیروهای مرزبانی و بسیج را سه نفر اعلام کرد. در این گزارش نام زخمی‌شدگان علی رضایی، محمود جلیلی و محمد عثمان وحیدی‌فر اعلام شده است.

این گزارش‌ها اعلام نکرده‌اند که افراد مهاجم متعلق به چه گروهی بودند.

استان سیستان و بلوچستان در سه دهه گذشته محل درگیری نیروهای نظامی جمهوری اسلامی و مخالفان بوده است. در سال‌های اخیر مناطق جنوب شرقی ایران و هم‌مرز با پاکستان، شاهد رویدادهای خشونت‌باری بوده و مسئولیت برخی از ترورها، انفجار‌ها و عملیات نظامی را گروه‌هایی چون جندالله و جیش‌العدل به عهده گرفته‌اند.

جندالله و جیش‌العدل خود را مدافع حقوق ملی و مذهبی قوم بلوچ و اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان اعلام کردند.

مدتی پس از آن‌که عبدالمالک ریگی، رهبر جندالله در اسفند ۱۳۸۸ توسط وزارت اطلاعات ایران دستگیر و روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ به دار آویخته شد، گروه جیش‌العدل جای جندالله را گرفت. همچنین گروه دیگری به نام جیش‌النصر به‌رهبری عبدالرئوف ریگی، برادر عبدالمالک ریگی، از دل جیش‌العدل شکل گرفت.

ایران از این گروه‌ها با عنوان «اشرار» یاد می‌کند.

سیستان و بلوچستان محروم‌ترین استان ایران به لحاظ توسعه است و از میانه دهه ۸۰ تأمین امنیت و توسعه این استان به سپاه پاسداران واگذار شده است.

۴۱ درصد جمعیت ساکن در سیستان و بلوچستان «حاشیه‌نشین» هستند. جمعیت ساکن در مناطق حاشیه‌ای شهرهای این استان ۴۴۱ هزار و ۵۶۵ نفر است. در زاهدان، مرکز این استان ۴۴ درصد جمعیت حاشیه‌نشین است.

نرخ حاشیه‌نشینی در سیستان و بلوچستان حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر از میانگین نرخ حاشیه‌نشیی در ایران است.

در استان سیستان و بلوچستان، بیش از نیمی از جمعیت ساکن روستا است و نزدیک به ۹۵ درصد روستاهای این استان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند.

بیشتر بخوانید: