خشکسالی و کمبود آب ۱۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان «نیمروز» سیستان و بلوچستان را خشک کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد حسن دهمرده، فرماندار نیمروز گفت:
«تامین آب آشامیدنی برخی روستاها به سختی و با تانکر آبرسان انجام میشود، خواستار راه اندازی ایستگاه پمپاژ آب در روستاها و احداث چاهک در مسیر رودخانه شاخه لورگ باغ برای تامین آب دامداران شد».
در هفته های گذشته صدها تن از کشاورزان نيمروز به سبب کمبود آب زراعی و آشامیدنی دست به اعتراض زده بودند. عدم تأمین حق آبه و کاهش نزولات جوی، کشاورزی در این منطقه را با بحران مواجه کرده است.
به دلیل کاهش بارندگی امسال ۱۰۰ درصد مساحت سیستان و بلوچستان دچار خشکسالی است.
آبرسانی به بسیاری از روستاهای سیستان و بلوچستان به ویژه به ویژه دشت سیستان با تانکر آب انجام میشود. در دشت سیستان که ۵ شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز واقع شده است.
سال ۱۳۹۴ رحیم میدانی، معاون وزارت نیرو اعلام کرد که هفت میلیون تن از روستاییان ایران آب آشامیدنی خود را از طریق تانکرهای آب و آبرسانی سیار دریافت میکنند.
بیش از ۶۰ درصد جمعیت شهری سیستان و بلوچستان با تنش آبی روبرو است.
کمبود منابع آبی در سیستان و بلوچستان طی سالهای گذشته باعث افزایش مهاجرت ساکنان این استان شده است.
● پرونده ویژه: «مهاجرت اقلیمی» و ابعاد آن در ایران
حبیبالله دهمرده، نماینده زابل در مجلس اسفندماه امسال به روزنامه «شهروند» گفته بود «در دو دهه اخیر مهاجرت از دشت سیستان شدت گرفته است بهطوری که تاکنون ٣٠درصد جمعیت سیستانوبلوچستان مهاجرت کردهاند».
دولت جمهوری اسلامی وعده کرده است که با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی بحران بیآبی در این منطقه را حل کند و به کشاورزان خسارت بپردازد.