خامنهای، به عنوان رهبر نظام، مثل همیشه پیامی به مناسبت سال تحویل داد و مثل همیشه اسمی برای سال تعیین کرد: امسال شد «سال کالای ایرانی». این نامگذاری در وضعیتی انجام میشود که چرخ تولید در ایران به سختی میچرخد، کارگران مدام بیکار میشوند یا مجبورند بدون دستمزد کار کنند. رهبر نظام هیچ اشارهای به موج اعتراض و اعتصاب در کارخانهها نکرد.
ولی فقیه حرکتهای اعتراضی را که در دیماه برآمد مییافتند در پیام نوروزی نیز زیر مقوله «اغتشاش» برد و سپس راهپیماییهای دولتی را «حضور ملت» نام نهاد. او همچنین شرکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را به حساب پیروزی نظام گذاشت.
خامنهای در زمینه سیاست خارجی نیز کارنامه جمهوری اسلامی موفق دانست. او در حالی که عرصه بر رژیم هم در سطح جهانی و هم منطقهای تنگتر از سال پیش شده مدعی شد که توانستهاند «تهدیدها» را به «فرصت» تبدیل کنند. در این قسمت او واژه محبوبش یعنی «دشمن» را مستقیما به کار نبرد. همچنین در مورد برجام و فشار بر دولت ایران برای محدود کردن برنامه موشکیاش ساکت ماند. «تهدید» دست کم در این پیام به احتیاط و کنترل زبان خود تبدیل شده است.
ولی فقیه در سخنرانی روز اول عید حرفهای اصلیاش را خواهد زد. به نظر میرسد که میخواهد برنامه رفع بحران بدهد آن هم در شکل «همه باید سخت کار کنند». بحران اما فرا گیر شده و مخاطب اصلی سخن رهبر دستگاه امنیتی او خواهد بود. احمدینژاد، رئیس جمهوری که زمانی خامنهای گفته بود با او همنظری دارد، در دو نامه به او بحران را تشریح کرده و برای رفع آن برنامه داده است. برنامهای در قالب «کالای ملی» و «همه باید سخت کار کنند» حتا نمیتواند برای مدیران نظام در مقایسه با برنامه احمدینژاد جلوهای داشته باشد از آنچه ولی فقیه به آن «بصیرت» میگوید.
پیام نوروزی ۱۳۹۷ خامنهای به احتمال بسیار این گونه به عنوان نمودی از «بیبصیرتی» او ثبت تاریخی میشود: او درک نمیکرد در مملکت چه میگذرد.
من خیلی خودم راضی کردم بنشینم حرف اینها گوش کنم (رهبر و رئیس جمهور)، شاید یک بار هم شده در پیام نورزی هایشان نکته مفید و ارزشمند پیدا کنم. اما باز هم تکرارمکررات، دروغ و وعده های پوشالی، خامنه ای که کلا هر سال نوار تکراری فقط چند کلمه عوض می شود سال و نام سال ! حسن روحانی وحشتناکتر شده بود، تاکید بر خودکفایی کشاورزی در کنار شعار حمایت کالای ایرانی، درون پیامی خطرناک داشت، یعنی خبر از محاصره اقتصادی می دهد. وگرنه نه ایران ظرفیت خودکفایی کشاورزی دارد و نه تولید. اینها اماده باش برای تحریم ها است.
پان ؟ / 20 March 2018
ولی فقیه مدتی است که به مرده متحرک تبدیل شده، ایشان ظاهرا در ایران زندگی نمی کنند، و نمی دانند که در ایران چه خبر است! تبدیل مشکلات به فرصت نیاز به افراد خبره و کاردان و تلاش شبانه روزی دارد، که در هیچ یک از اطرافیان رهبر چنین کسی دیده نمی شود. همگی اطرافیان رهبر یا فاسدند یا در کار تدارک فساد هستند.
چگونه می توان انتظار داشت از مزبله گلزار بوجود آید!
بهمن / 20 March 2018
سید مجتبی واحدی کجاست؟
چند وقت است به فیسبوکش سر می زنم خبری ازش نیست!
کجاست / 20 March 2018
نشخوار حرفهای تکراری یک روضه خوان درجه سه.
روزبه / 20 March 2018
ایشان منظورشان از کالای ایرانی تولیدات حوزه های علمیه هست و الا ایران الان به غیر از نفت و نفرت چیزی دیگری تولید نمیکند
احمد / 20 March 2018
حدود 5 ماه است که لرزه خیزی در سرزمین ایران غیرطبیعی و بیشفعال است. آیا ما فکری به حال شهرهای صنعتی زلزلهخیزمان کردهایم؟
پرندهای هست که زمستانها غذا جمع میکند و تابستانها فراموش میکند کجا غذاها را گذاشته است.
ما چه کم از آن پرنده داریم که سرمایه های کلان انسانی و اقتصادیمان را ناایمن در جوار گسلهای مخرب به امان خدا گذاشتهایم
سمفونی گسلها / 21 March 2018
امروز که ۶۷ سال از ملی شدنِ نفتِ ایران میگذرد، مایهی رسوایی است که رژیمِ ولایتِ فقیه در آستانهی ۲۹ اسفند با شرکتی روسی قراردادی نفتی امضا میکند که سهمِ طرفِ روسی از آن ۸۰ درصد و سهمِ طرفِ ایرانی تنها ۲۰ درصد است!.
چنین قراردادِ ننگآوری حتی در روزگارِ قبل از ملی شدنِ نفت هم به سختی قابلِ تصور بود!
. این به خوبی نشان میدهد که رژیمِ ولایتِ فقیه، با وجودِ تمامِ شعارها و ادعای «استقلال»اش، برای حفظِ خود بر مسندِ قدرت، ایرانی که داشت بالاخره استقلالش را به دست میآورد را تبدیل به مستعمرهی روسیه کرده است.
نتیجه این است که ایران امروز نه «استقلال» دارد و نه «آزادی». هرچه هست «جمهوری اسلامی» است.!
Nasim Azadi / 21 March 2018
مخالفت با انتقال جعبه سیاه به فرانسه
بهرام پارسایی عضو هیات رییسه کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه «ایران هفت برابر استانداردها سوانح هوایی دارد» گفت: چرا نباید امکانات رمزگشایی جعبه سیاه در داخل کشور فراهم باشد.
ما خواستار بازگرداندن جعبه سیاه به داخل کشور هستیم?! تا جعبه سیاه با نظارت کارشناسان شرکت ATR و همچنین کمیسیون اصل ۹۰ رمزگشایی شود!!.
nader / 21 March 2018
شما اول حقوق کارگران شرکت های تولیدی داخلی را پرداخت کنید بعد اگر وقت اضافی آوردید حمایت از کالاهای ایرانی بکنید!
Morad / 21 March 2018
این مطلب خواندنی رادیو زمانه:
احمدینژاد به خامنهای: وضع خراب است؛ چاره چیست***
چیست؟ / 21 March 2018
اگر اندازه یک ارزن صداقت داشته باشند این مقامات ولایی، باید تمام امور بنادر و اسکله ها به نظارت مردم در اید. مثلا نصب دوربین های و پخش زنده انلاین و در مظهر عموم. چون حتی به دولتی ها نیز اعتماد نیست. تمام قرارداده ها به صورت انلاین در دسترس باشد. تنها راه همین است تا جلوی 25 میلیارد دلار قاقچاق گرفته شود. تنها راه موثر حمایت کالای ایرانی مبارزه با قاچاق است.
چیست؟ / 21 March 2018