مائده سلطانی، فرزند عبدالفتاح سلطانی، وکیل دربند، نامهای را از طریق جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران منتشر کرد که در آن پدرش اعلام کرده که بهدلیل برخورد تبعیضآمیز مسئولان دست به اعتصاب غذا میزند.
عبدالفتاح سلطانی در این نامه که تاریخ آن ۲۹ اسفندماه است از «تبعیضهای ناروای حاکم بر زندان» نوشته و گفته است «عدهای از زندانیان از جمله رانتخواران، اختلاسگران و وابستگان به قدرت از امتیازاتی برخوردار هستند که برای بسیاری از زندانیان عادی و (سیاسی – عقیدتی) در نظر گرفته نمیشود.»
این فعال حقوق بشر از «عدم رعایت حقوق شهروندی مورد ادعای دولت و مداخله برخی مأموران وزارت اطلاعات» دولت حسن روحانی در تصمیمگیریهای مربوط به زندانیان سیاسی انتقاد کرده و افزوده است که «دادستان تهران نیز تحت تأثیر اظهار نظرها و خواستههای آنان از رعایت پارهای از حقوق قانونی زندانیان مذکور سر باز میزند.»
او سپس در انتهای نامه خود گفته است که بهرغم آنکه قصد نداشته ایام نوروز را به کام عزیزان خود تلخ کند و برخلاف میل باطنی خود «در اعتراض به این قبیل رفتارهای ناعادلانه و تبعیضآمیز از نخستین روز سال ۱۳۹۷ دست به اعتصاب غذا خواهد زد.
سلطانی مسئولیت پیامدهای این اعتصاب را به عهده حسن روحانی رئیسجمهور، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه و سایر مقامات مسئول دانسته است.
این وکیل دادگستری که سازمان عفو بینالملل از او با عنوان «شجاع» یاد کرده و هفتمین سال حبس خود را پشت سر میگذارد، آخرین بار ۲۱ تا ۲۹ بهمنماه به مرخصی آمد اما مرخصی کوتاه او تمدید نشد و برای ادامه حبس خود راهی زندان اوین شد.
مائده سلطانی میگوید طبقه ماده ۵۲۰ آیین دادرسی کیفری هر زندانی ماهی سه روز حق مرخصی دارد اما این ماده قانونی نه برای زندانیان سیاسی که برای زندانیان وابسته به قدرت از جمله وابستگان دولت محمود احمدینژاد، رئیس قبلی جمهوری اسلامی که به اتهامات مالی و اختلاس زندانی هستند، رعایت میشود. زندانیان وابسته به حکومت از مرخصیهای طولانیمدت بهره میبرند در حالی که برخی از زندانیان سیاسی که نزدیک به ۲۰ سال است در حبس هستند حتا یک روز هم به مرخصی نرفتهاند.
مائده سلطانی گفته است پدرش در حالی تصمیم به اعتصاب غذا گرفته که عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران قول برخورداری از حق مرخصی نوروزی به او داده بود اما از چند روز پیش که مادرش برای درخواست مرخصی و کارهای اداری در دفتر دادستانی و قبل از آن در دفتر دادیار حضور پیدا کرده بود، امکان ملاقات خانوادهها به او داده نشد.
عبدالفتاح سلطانی در طول دوران حبس خود به بیماریهای مختلف از جمله «بیماری حاد کولیت عصبی و نوسان فشار خون» مبتلا شده است. مقامات قضایی تا کنون با درخواست آزادی مشروط او مخالفت کردهاند و با وجود درخواست اعاده دادرسی از سوی او و وکیلش، پس از چندین سال هنوز به این درخواست توجهی نشده است.
عبدالفتاح سلطانی آخرین بار در تاریخ ۱۹ شهریور سال ۹۰ در مقابل دادگاه انقلاب دستگیر و در دادگاه بدوی به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «تشکیل کانون مدافعان حقوق بشر» و «تحصیل مال حرام» به ۱۸ حبس با تبعید به شهر برازجان و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد.
این حکم دو بار، یک بار در دادگاه تجدید نظر و بار دوم با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی شکسته شد: دادگاه تجدید نظر او را به ۱۳سال حبس محکوم کرد و با اعمال قانون تجمیع جرائم و اعمال ماده ۱۳۴، حکم ۱۳ سال حبس به ۱۰ سال کاهش یافت. محرومیت او از وکالت نیز به دو سال کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید: