عیسی کلانتری گفته حسن روحانی، رئیس‌جمهوری چهار وزیرش را مسئول پیگیری وضعیت فعالان بازداشت‌شده محیط زیست کرده اما نتیجه‌ای نگرفته است.

عیسی کلانتری

عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست در نشست پایان سال خود با خبرنگاران درباره اتهام جاسوسی به بازداشت‌شدگان گفت:

«دوربین‌هایی که ادعا می‌شود از طریق آنها جاسوسی شده بردشان تا ۲۰ متر است و قطعا این دوربین‌ها شتر را از یوز تشخیص نمی‌دهند. متاسفانه یک گروهی در کشور وجود دارد که من نمی‌دانم چه کسی هستند و اساسا اهل گفتگو نیستند اما قدرت بسیاری دارند و مدام فشارهایشان ما را تهدید می‌کند.»

رئیس سازمان محیط زیست درباره اتهام انتقال آمار و ارقام مربوط به منابع آبی ایران به کشورهای خارجی نیز اضافه کرد:

«آقای وزیر اطلاعات گفتند این‌ها اطلاعات آب را به آمریکا می‌داده‌اند. من گفتم این حتماً درست نیست چرا که من اطلاعات دقیق دریاچه ارومیه را از یک دانشگاه آمریکایی می‌گرفتم! من هم واقعاً نمی‌دانم و نمی‌توانم اظهار نظر بکنم».

بازداشت فعالان محیط زیست به دنبال انتشار خبر کشته‌شدن کاووس سیدامامی، فعال محیط زیست و مدیر «مؤسسه حیات وحش میراث پارسیان» در زندان اوین خبرساز شد.

فعالان بازداشت شده از مدیران و کارکنان «مؤسسه حیات وحش میراث پارسیان» بودند. دستگیری اعضای ارشد این موسسه از چهارم بهمن ماه آغاز شده بود.

دو روز پس از انتشار خبر خودکشی سیدامامی، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران این افراد را یک شبکه جاسوسی دانست و سه‌شنبه ۲۴ بهمن نیز گفت آن‌ها از «اماکن حساس و حیاتی کشور از جمله پایگاه‌های موشکی» جاسوسی می‌کردند. جعفری دولت‌آبادی سیدامامی را یکی از «مرتبطان اصلی افسر اطلاعاتی آمریکا در ایران» نامید.

در حال حاضر هومن جوکار (مدیر پروژه یوز آسیایی)، سپیده کاشانی (همسر هومن جوکار)، نیلوفر بیانی (مشاور سابق برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد)، مراد طاهباز (فعال محیط زیست و میراث فرهنگی) و سام رجبی (فعال محیط زیست و عضو سابق موسسه حیات وحش میراث پارسیان) و امیر حسین خالقی و طاهر قدیریان و سپیده کاشانی به اتهام جاسوسی در بازداشتند.

این فعالان محیط زیست در بازداشت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به سر می‌برند.


در همین زمینه