فشار امنیتی بر دانشجویان و دانشگاه‌ها افزایش یافته است. تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه پلی‌تکنیک یکشنبه ۲۰ اسفند با حمله نیروهای لباس شخصی و بسیج دانشجویی روبرو شد. همزمان فعالان دانشجویی از تداوم فشار بر پریسا رفیعی در بازداشتگاه خبر می‌دهند و می‌گویند: نهادهای امنیتی از دانشجویان می‌خواهند که همکاری کنند. وزیر علوم هم مدعی است: داستان دانشجویان ستاره‌دار تمام شده است.

اعتراض دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی تهران به بازداشت دانشجویان-۲۱ اسفند ۹۶

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی مسئله دانشجویان ستاره‌دار را «تمام شده» دانسته و به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: از نظر او «در حال حاضر هیچ دانشجوی ستاره‌داری وجود ندارد».

این اظهارات در حالی بیان شد که شمار دانشجویان بازداشت شده طی یک ماه گذشته افزایش یافته و تعدادی از دانشجویان همچنان بازداشت هستند.

در پیوند با همین موضوع مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران اما دوشنبه ۲۱ اسفند به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: سه دانشجوی دانشگاه تهران در ارتباط با اعتراض‌های دی به قوه قضاییه فراخوانده شدند.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی هفته گذشته لیلا حسین زاده از فعالان صنفی دانشگاه تهران را به شش سال حبس محکوم کرد. سینا ربیعی دیگر فعال دانشجویی هم به یک سال حبس محکوم شده است.

به گفته سرسنگی ۴۲ دانشجوی دانشگاه تهران در جریان اعتراض‌های دی دستگیر شدند. او گفت که همه این دانشجویان آزاد شدند اما تعدادی از آنها دوباره به دستگاه قضایی احضار شده‌اند.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران که پیش از این گفته بود تنها از قوه قضاییه خواهد خواست که با دانشجویان بازداشتی با رافت اسلامی برخورد کند، از رایزنی و هماهنگی با قوه قضاییه به منظور «ایجاد شرایطی که احکام سنگینی شامل دانشجویانی که سابقه قبلی ندارد، نشود» خبر داد.

او با بیان اینکه « با دوستان قوه قضاییه در ارتباط و تعامل هستیم که حداقل آن‌هایی که اولین بار در چنین تجمعاتی شرکت کردند و سوابق قبلی ندارند، در سایه عنایتِ دستگاه قضایی مشمول حداکثر رافت اسلامی شوند»، گفت: تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران منتظر احضار به دستگاه قضایی هستند.

او یکشنبه ۲۰ اسفند گفته بود که دادگاه این دانشجویان فروردین سال آینده برگزار خواهد.

به گفته سرسنگی یک دانشجو دانشگاه تهران به دلیل حضور در تجمع دراویش گنابادی و دو دانشجو دیگر به دلیل حضور در تجمع  هشت مارس زنان در مقابل وزارت کار بازداشت شدند.

او جزئیات بیشتری در باره این دانشجویان ارائه نکرد و تنها گفت: امیدوار است به محض پایان بازجویی‌ها این سه دانشجو آزاد شوند.

سرسنگی در باره امکان احضار دانشجویان بیشتری از سوی دستگاه قضایی تنها به این نکته بسنده کرد: «امیدواریم که دستگیری‌ها به حداقل برسد.»

شعبه ویژه برای محاکمه دانشجویان

سرسنگی یکشنبه ۲۰ اسفند نیز در یک گفت‌وگوی بلند با خبرگزاری فارس همکاری قوه قضائیه و وزارت علوم  را «خوب» توصیف کرد و گفت: این همکاری برای این است تا دانشجویایی که برای اولین بار دستگیر شدند، «از نظام دلسرد نشوند».

او بدون بیان جزئیات بیشتر از همکاری این دو نهاد مدعی شد:«دستگاه قضایی بهتر و بیشتر از این دانشگاه  از دانشجویان مراقبت خواهد کرد تا به این دانشجویان آسیبی نرسد».

سرسنگی ضمن اینکه برخورد قضایی با دانشجویان را «تا به حال خوب» دانست، از احتمال رسیدگی به پرونده دانشجویان بازداشت شده در یک شعبه خبر داد: «پیشنهاد شده پرونده دانشجویان به یک شعبه و دادگاه فرستاده شود».

او رسیدگی به پرونده قضایی دانشجویان «توسط کسانی که آموزش لازم را برای برخورد با طیف دانشگاهی و دانشجو دیده باشند» را «خیلی بهتر» دانست و به فاصله کوتاهی تاکید کرد: «پیگیری  وضعیت دانشجویان بازداشت شده نشانه حمایت از خطا نیست. ما دنبال آن هستیم این است که در این شرایط دانشجویان را تنها نگذاریم و کمک کنیم اگر اشتباهی کردند آن را متوجه شده و جبران کنند».

پیش از این محمود صادقی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی از تشکیل پرونده قضایی برای حداقل ۵۰ دانشجو دستگیر شده در ماه‌های گذشته خبر داده بود.

این نماینده مجلس گفته بود که برخی از این دانشجویان طی تماس با او گفته‌اند که «به دادگاه احضار شده‌اند».

بر اساس اعلام مقام‌های وزارت علوم در جریان اعتراض‌‌های ماه‌های گذشته بیش از ۱۰۰ دانشجو دستگیر شدند.


بیشتر بخوانید: