لوييس اوکامبو، دادستان دادگاه کيفری بين‌المللی لاهه گفته است نحوه کشته شدن معمر قذافی، رهبر پيشين ليبی می‌تواند “جنايت جنگی” تلقی شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اوکامبو گفت: “ما نگرانی خود را به دولت انتقالی ليبی اعلام کرديم و از آن‌ها درباره شيوه رسيدگی به جرايمی که هر دو ‏طرف درگير در زمان جنگ ليبی مرتکب شدند، توضيح خواستيم.”

به گفته وی درباره مرگ قذافی “ترديدها و پرسش‌های جدی” وجود دارد که بايد مورد بررسی قرار گيرد.

در تصاويری که با دوربين‌های موبايل ضبط شده، قذافی در حالی که هنوز زنده است، به دست مخالفانش دستگير شده اما لحظاتی بعد با ضربات گلوله از پای در می آید

سرهنگ قذافی روز پنج‌شنبه ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱ (۲۸ مهر ۱۳۹۰) در شهر سرت کشته شد. نحوه کشته شدن وی و فرزندش معتصم قذافی باعث شد تا سازمان ملل خواهان تحقيق درباره چگونگی قتل رهبر پيشين ليبی شود.

در تصاويری که با دوربين‌های موبايل ضبط شده، قذافی در حالی که هنوز زنده است، به دست مخالفانش دستگير شده اما لحظاتی بعد با ضربات گلوله از پای در می آید.

نحوه کشته‌شدن قذافی انتقادهايی را از سوی غرب به دنبال داشت.

سازمان عفو بين‌الملل که جزو بزرگ‌ترين سازمان‌های مدافع حقوق بشر در جهان است، نيز چند ماه پيش از کشته‌شدن قذافی، شورشيان را به “قتل غيرقانونی و شکنجه” هواداران حکومت قذافی متهم کرد.

به گفته اين سازمان غيردولتی مدافع حقوق بشر، گروه‌های مخالف قذافی، حقوق بشر را “نقض” کرده‌اند و در مواردی نيز مرتکب “جنايت جنگی” شده‌اند.

تظاهرات مخالفان عليه حکومت ۴۲ ساله قذافی از ۱۵ فوريه ۲۰۱۱ آغاز شد که در نهايت در تاريخ ۲۰ اکتبر به کشته شدن وی منجر شد.