روز گذشته یکشنبه ششم اسفند، زنان پس از مدت‌ها به ورزشگاه‌ راه یافتند و در مسابقه بسکتبال ایران و عراق حاضر شدند. یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه «استادیوم آزادی و ورزشگاه‌های بزرگ امکانات لازم را برای حضور زنان دارند» گفته که روی آوردن جوانان به فعالیت‌های ورزشی و حضور در این فضاها باعث کاهش و از بین رفتن آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.

مسابقه بسکتبال ایران و عراق، یکشنبه ششم اسفند

به گفته سیاوشی، استقبال زنان از مسابقه بسکتبال بیش از حد انتظار دست‌اندرکاران بود به نحوی که تقریبا جمعیت زنان با مردان برابری می‌کرد و حتی به زعم برخی تعداد زنان بیشتر بود.

این ماینده مجلس گفته مسئولین باید خوشحال باشند که جامعه جوانی از این فضای سالم استقبال می‌کنند و به فعالیت‌های ورزشی علاقه نشان می‌دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه «موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها موضوع لاینحلی نیست» گفته: «تا الان نگرانی این بود که زیرساخت‌ها برای این کار آماده نیست اما مسئولین تاکید می‌کنند که برخی ورزشگاه‌های بزرگ مثل آزادی (چه سالن‌ها و چه استادیوم فوتبال ۱۰۰ هزار نفری) این امکانات را دارند و می‌توانند این امکان را فراهم کنند.»

به گفته سیاوشی، طبق ماده‌ای که در لایحه وظایف وزارت ورزش پیش‌بینی شده و به تصویب کمیسیون فرهنگی رسیده اما هنوز در صحن علنی مجلس تصویب نشده، یکی از وظایف وزارت ورزش، مناسب‌سازی اماکن ورزشی برای ورود زنان است.

سیاوشی با اشاره به تعداد زیاد جمعیت جوان کشور، گفته: «این هم فرصت و هم تهدید است که اگر از آن استفاده کنیم و این امکانات را افزایش دهیم جمعیت سالمی خواهیم داشت که در صحنه‌های ملی و بین‌المللی باعث افتخار نظام خواهند بود و در مقابل می‌توانند تهدید باشند در صورتی که آنها را نادیده بگیریم و این بخش مهم جوان جامعه مغفول بماند.»

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرده که «طبق گفته کارشناسان، فضای آسیب‌های اجتماعی با گسترش ورزش و فعالیت‌های ورزشی محدودتر خواهد شد» افزود: اگر چنین امکاناتی برای جوانان فراهم نشود شاهد آسیب‌های اجتماعی گوناگون در کشور خواهیم بود. تمام تلاش‌مان این است که به نفع جامعه جوان کشور با آسیب‌هایی که آنها را تهدید می‌کند، مقابله کنیم.»

اواخر مهرماه امسال اعلام شده بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مسئله حضور زنان در ورزشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل جلسه می‌دهد.

ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه چهارشنبه ۸ آذر درباره طرح ورود زنان به ورزشگاه‌ها گفته بود: «این طرح در دولت قبل نیز مطرح شد، اما هم رهبری و هم مراجع مخالفت کردند و باز هم متأسفانه برخی با وجود اطلاع از آن به دنبال تصویب آئین‌نامه هستند. مگر مشکلِ کشور ما ورود زنان به ورزشگاه است؟ مشکل مردم گرانی نان و بیکاری جوانان تحصیلکرده و اشتغال و مشکل بانک است که مردم را بیچاره کرده است».

مکارم شیرازی در سال ۹۴ در پاسخ به یک پرسش فقهی، حضور زنان در ورزشگاه‌ها را به سبب جو نامناسب ورزشگاه‌ها و پوشش نامناسب مردان غیر ضروری و سرچشمه مشکلات زیادی از نظر اخلاقی و اجتماعی دانسته بود.

جعفر سبحانی، دیگر مرحع تقلید شیعه نیز ۱۴ آذر امسال، در درس خارج اصول خود در مسجد اعظم قم درباره حضور زنان در ورزشگاه گفت که این مسئله با عفت زنان سازگار نیست.

پیش‌تر پروانه سلحشوری، رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی خبر داده بود که دولت در حال تنظیم «شیوه‌نامه»‌ای برای ورود زنان به ورزشگاه‌هاست.

معصومه ابتکار، معاون رئیس ‌جمهوری اسلامی در امور زنان و خانواده نیز تدوین چنین شیوه‌نامه‌ای را تأیید کرده بود.

دو سال پیش نیز شهیندخت مولاوردی، معاون وقت رئیس جمهوری ایران در امور زنان خردادماه سال جاری گفته بود که مجوز ورود زنان به ورزشگاه‌ها امضا شده اما نمی‌داند که برای اجرا ابلاغ شده یا نه. او با بیان این‌که در جلسات وزارت کشور با حضور نمایندگان وزارت کشور، نیروی انتظامی و وزارت ورزش و جوانان سازوکارهای حضور زنان در ورزشگاه‌ها تدوین و صورت‌جلسه امضا شده، حتی وعده داد که زنان برای تماشای دور برگشت مسابقات لیگ جهانی والیبال که از ۲۹ خرداد در تهران برگزار می‌شد، «نباید مشکلی داشته باشند»، اما شماری از روحانیان در نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و مراجع تقلید خواهان جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه‌ها شدند و مخالفان حضور زنان در ورزشگاه‌ها نیز در رسانه‌های خود تبلیغات وسیعی علیه این اقدام به‌راه انداختند.