محمود هاشمی شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست شنبه پنجم اسفند که سران سه قوه در آن حضور نداشتند، به اعتراض دراویش گنابادی تاخت و خواهان برخورد قاطع و جدی با آنها شد. دیگر مقام‌های امنیتی و قضائی از جمله دادستان تهران و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز خواستار برخورد مشابه با این معترضان شده‌اند.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران

هاشمی شاهرودی اعتراض دراویش را «خدشه‌دارکننده امنیت عمومی جامعه» و «غیرقابل قبول» خواند و گفت:

لازم است مسوولان با جدیت و قاطعیت برخورد های قانونی لازم را به عمل آورند و از نعمت ارزشمند امنیت صیانت نمایند.

دراویش گنابادی دوشنبه ۳۰ بهمن در اعتراض به بازداشت نعمت‌الله ریاحی، یک درویش ۶۷ ساله‌ گنابادی، در برابر ساختمان کلانتری پاسداران تهران تجمع کردند و برای دقایقی با نشستن بر کف خیابان مانع تردد خودروها شدند. به گفته یکی از شاهدان عینی پلیس پس از شلیک هوایی برای پراکندن معترضان، به تجمع‌کنندگان به صورت مستقیم شلیک کرد. پس از آن یک خودروی سواری و یک اتوبوس نیروهای پلیس را زیر گرفتند و به گفته سعید منتظر المهدی، سخنگوی نیروی انتظامی سه مأمور نیروی انتظامی و یک بسیجی کشته شدند. بسیجی دیگری نیز با «سلاح سرد» کشته شد.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران نیز شنبه از حتمی‌بودن «مجازات سنگین» دراویش معترض خبر داد.

او گفت که «اینبار با آن‌ها مدارا نخواهد شد» و هشدار داد «همه کسانی که در حادثه خیابان پاسداران ورود کرده و امنیت کشور را بهم ریختند» مجازات خواهند شد.

به گفته دادستان تهران،

ایجاد آشوب و بر هم زدن امنیت کشور و خسارت زدن به اموال عمومی و اماکن مردم جرم‌هایی است که مجازات سنگینی دارد و مطمئن باشند به مجازات سنگینی محکوم خواهند شد.

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران هم شنبه دراویش معترض را به «سوء استفاده از خویشتن‌داری نیروی انتظامی» متهم کرد.

او در حالی این ادعا را مطرح کرد که تصاویر منتشرشده از دراویش بازداشتی مجروحیت آنها و چهره‌های خونین‌شان را نشان می‌داد.

او ادعا کرد که دراویش «سلاح گرم» به همراه داشته‌اند. بروجردی از «اشد مجازات» برای متهمان خبر داد.

در چند روز اخیر مقامات جمهوری اسلامی حملات شدیدی را علیه دراویش گنابادی آغاز کرده و خواهان مجازات سنگین برای آن‌ها شده‌اند. مسئولان حکومتی در این مدت تلاش کرده‌اند که اعتراضات دراویش را به «دشمنان» و خارج از کشور نسبت دهند. در اعتراضات دوشنبه گذشته ۳۰۰ نفر از دراویش دستگیر شدند. منابع نزدیک به دراویش از بازداشت شمار بسیار بیشتری در تهران و دیگر شهرهای ایران خبر می‌دهند.

شماری از زندانیان دراویش به زندان « فشافویه»، ندامتگاه مرکزی تهران بزرگ منتقل شده اند.


در همین زمینه