ولاديمير چيژوف، نماينده دائم روسيه در اتحاديه اروپا گفت پيامدهای حمله آمريکا و اسراييل به ايران “فاجعه‌بار” خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ريا نووستی، چيژوف روز دوشنبه ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر ۱۳۹۰) به خبرنگاران گفت: “پيامدهای فاجعه بار اين حمله نه فقط برای منطقه بلکه در عرصه گسترده‌تری رخ خواهد داد.”

سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه نيز پيشتر گفته بود حمله اسراييل به ايران “اشتباه بزرگی” است و “پيامدهای فاجعه‌باری به همراه خواهد داشت.”

تهديدهای لفظی اسراييل برای حمله به ايران از دو ماه پيش دوباره شدت گرفته است. مقامات نظامی ايران نيز در مقابل می‌گويند هرگونه حمله نظامی به ايران با پاسخ محکم و “پشيمان‌کننده‌ای” روبرو خواهد شد.

لئون پانه‌تا، وزير دفاع آمريکا نوامبر سال جاری ميلادی گفت حمله نظامی به ايران “به اقتصاد جهانی آسيب می‌رساند.”

تهديدهای لفظی اسراييل برای حمله به ايران از دو ماه پيش دوباره شدت گرفته است. مقامات نظامی ايران نيز در مقابل می‌گويند هرگونه حمله نظامی به ايران با پاسخ محکم و پشيمان‌کننده‌ای روبرو خواهد شد

به گفته وی “در صورت حمله به ايران چنان پيامد های اقتصادی به بار خواهد آمد که می‌تواند نه فقط بر اقصاد ما بلکه بر تمام اقتصاد جهانی اثر بگذارد.”

آلن ژوپه، وزير خارجه فرانسه نيز هشدار داده است حمله نظامی به ايران، جهان را به “چرخه غيرقابل مهار” می‌کشاند.

همچنين مئير داگان، رئيس پيشين سازمان اطلاعات خارجی اسراييل (موساد) نسبت به “مصيبت‌بار بودن” جنگ در خاورميانه هشدار داده و از “خطاهای” مقامات دولت اسراييل ابراز نگرانی کرده است.

داگان اوايل دسامبر ۲۰۱۱ به يک شبکه تلويزيونی در اسراييل گفت: “ايران به حمله موشکی پاسخ می‌دهد. حماس و حزب‌الله هم اين کشور را ياری خواهند کرد، شايد سوريه هم به آن‌ها بپيوندد.”

داگان همچنين درباره سخنان اخير اهود باراک، وزير دفاع اسراييل که گفته بود اسراييل گزينه حمله به تأسيسات اتمی ايران را در حال حاضر کنار گذاشته است، گفت: “هر کس در صحبت‌های او دقت کند، به اين نتيجه خواهد رسيد که باراک گفته اسرائيل تا ظرف يک سال آينده به ايران حمله خواهد کرد.”

باراک ۱۱ آذرماه سال جاری خورشیدی در گفت‌وگو با راديو ارتش اسراييل گفت: “ما در حال حاضر چنين قصدی (حمله به ايران) نداريم، در صورتی که ضرورت نداشته باشد به سراغ جنگ نخواهيم رفت، ولی ممکن است زمانی پيش بيايد که مجبور شويم دست به چنين کاری بزنيم.”

وی افزود ايران تا يک سال آينده به بمب اتمی دست خواهد يافت. اما مقامات ايران می‌گويند ساخت سلاح اتمی در سياست‌های نظامی اين کشور جايی ندارد.

رئيس پيشين موساد اين سخنان وزير دفاع اسراييل را “زيرکانه” ناميده اما گفته با اين حال “او نتوانست زرنگی کند و شکست خورد.”

داگان در توضيح اين ادعايش گفت: “اهود باراک به شکلی آشکار از توانايی ايران به دستيابی به تکنولوژی ساخت سلاح اتمی سخن گفت و در عين حال اظهار داشت که اسرائيل نمی‌خواهد هم اکنون به ايران حمله نظامی کند. اين سخنان به اين معناست است که اسرائيل بعداً و پيش از اين که ايرانی‌ها به بمب اتم دست پيدا کنند، حمله خواهد کرد.”

اسراييل می‌گويد اجازه نمی‌دهد ايران به سلاح هسته‌ای دست پيدا کند و به همين دليل این کشور را به حمله نظامی عليه تأسيسات اتمی‌اش تهديد می‌کند اما ايران همواره اعلام کرده است در برنامه اتمی‌اش اهداف صلح‌آميز را دنبال می‌کند.