به گفته يک نهاد غيردولتی پشتيبان حقوق حيوانات، شهرداری تبريز به‌شکل وسيعی دست به کشتار سگ‌های ولگرد و بی‌سرپرست زده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن حاميان طبيعت آذر اعلام کرد برخی شرکت‌های طرف قرارداد با شهرداری تبريز به‌طرز بی‌رحمانه‌ای سگ‌های ولگرد اين شهر را می‌کشند.

اشرف يوسفی، رئيس هيأت مديره انجمن حاميان طبيعت آذر در اين‌باره گفت: “چندی است که سگ‌های بدون صاحب سطح شهر تبريز به‌بهانه جلوگيری از انتقال بيماری، زيباسازی چهره شهر و حمايت از حقوق شهروندان، توسط برخی شرکت‌های طرف قرارداد با شهرداری جمع‌آوری شده و در مکانی به نام معدومگاه بعد از دو يا سه روز نگهداری در سخت‌ترين شرايط کشته می‌شوند.”

وی افزود: “اين حيوانات زبان‌بسته پس از نگهداری در معدومگاه، با روش‌های بسيار فجيع مانند ضربه به جمجمه توسط لوله‌های فلزی و کوبيدن سر آن‌ها به ديوار و يا حلق‌آويز شدن کشته می‌شوند.”

به گفته اين فعال محيط زيست و حقوق حيوانات، اجساد اين سگ‌های ولگرد پس از کشتار به زباله‌گاه تبريز منتقل و به رودخانه کومورچای اين شهر ريخته می‌شوند که می تواند فاجعه زيست‌محيطی ديگری را رقم زند.

رئيس هيأت مديره انجمن حاميان طبيعت آذر: اين حيوانات زبان‌بسته با روش‌های بسيار فجيع مانند ضربه به جمجمه توسط لوله‌های فلزی و کوبيدن سر آن‌ها به ديوار و يا حلق‌آويز شدن کشته می‌شوند

به‌نظر می‌رسد شهرداری تبريز در مورد چگونگی از بين بردن اين حيوانات نظارت کافی ندارد.

اشرف يوسفی معتقد است چنين کشتارهایی به‌منظور دستيابی به سودهای کلان صورت می‌گيرد.

رئيس هيأت مديره انجمن حاميان طبيعت آذر گفت: “با وجود اين‌که پيمانکار مربوطه طبق قرارداد، برای کشتن سگ‌ها با داروی بی‌هوش‌کننده هزينه دريافت می‌کند اما حيوانات ياد شده هرگز با داروی بی‌هوش‌کننده کشته نمی‌شوند چراکه هزينه داروهای فوق زياد بوده و با وجود دريافت مبلغ از سوی شهرداری، پيمانکاران يادشده از روش‌های غيراخلاقی و غيربهداشتی برای معدوم‌سازی حيوانات استفاده می‌کنند.”

وی افزود آمار دريافت هزينه از سوی پيمانکار دستکاری شده و آمار غيرواقعی ارائه می‌شود.

اين فعال حقوق حيوانات راه‌حل‌های ديگری را برای مشکل سگ‌های ولگرد و عامل انتقال بيماری پيشنهاد می‌کند.

به گفته يوسفی، انجمن حاميان طبيعت آذر اعلام آمادگی می‌کند که برای جلوگيری از کشتار اين حيوانات اقدام به واکسيناسيون و درمان بيماری‌های انگلی و جسمی آن‌ها کند و با عمل جراحی توسط دام‌پزشکان سگ‌های نر را عقيم سازد.

رئيس هيأت مديره می‌گويد انجام عمل عقيم‌سازی موجب می‌شود تا معضل سگ‌های بی‌سرپرست و انتقال بيماری در مدت دو تا سه سال در سطح منطقه به‌طور کامل حل و فصل شده و تحت کنترل درآيد.

اين انجمن خواهان جمع‌آوری و درمان اين حيوانات و تغذيه مناسب آن‌ها است.

از بين بردن سگ‌های خيابانی در حالی صورت می‌گيرد که برخی از مقام‌های ايرانی با نگهداری سگ و حيوانات خانگی نيز مخالف هستند.

در روزهای پايانی سال گذشته حتی طرحی از سوی ۳۹ تن از نمایندگان مجلس، مطرح شد که خواهان ممنوعيت نگهداری و تردد سگ‌ها در خیابان بودند.

نيروی انتظامی و مسئولان آن نيز بارها از ممنوعيت تردد سگ‌ها در خيابان‌ها و برخورد با اين موضوع صحبت کرده‌اند.

روز ۱۴ ارديبهشت‌ماه جاری اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده نيروی انتظامی اعلام کرد با کسانی که در معابر عمومی سگ حمل کنند برخورد خواهد شد.

احمدی مقدم با بيان اين‌که سگ نجس است، گفت که اين حيوان نبايد در معابر عمومی باشد و رفتارهايی چون سگ‌گردانی در معابر عمومی احساس ناخوشايندی برای مردم دارد.

پيش از اين اظهارات فرمانده نيروی انتظامی ايران، محمدجواد ابطحی، عضو کميسيون شوراهای مجلس اعلام کرده بود بر اساس مصوبه اين کميسيون، همراه داشتن سگ و هر حيوان “نجس‌العينی” در مکان‌های عمومی ممنوع خواهد بود.

مجازات همراه داشتن سگ در معابر عمومی از يک تا پنج ميليون ريال اعلام شده است.