علیرضا قرینه، معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان نسبت به وضعیت آب در این استان هشدار داد و گفت اگر شرایط کنونی ادامه یابد ۹۶ درصد شهرهای خوزستان دچار مشکلات کمی و کیفی آب خواهند شد.

عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

علیرضا قرینه این آمار را چنین توضیح داد: «۶۶ درصد از شهرهای استان که ۵۳ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود، بر اثر وضعیت خشکسالی که وجود دارد، دچار مشکلی کمی در بحث آب می‌شوند. همچنین ۳۰ درصد شهرها که ۳۴ درصد جمعیت استان در آن‌جا زندگی می‌کند نیز با مشکلی کمی و کیفی مواجه خواهند شد.»

یکی از مناطق اصلی استان خوزستان که دچار مشکلات جدی آب است، شمال شرق این استان است. در مجموع ۱۵ شهر در استان خوزستان دارای تنش آبی هستند.

به‌گفته معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان، در این استان ۱۷۱ حلقه چاه برای تأمین نیاز آبی وجود دارد که افزون بر این‌که سطح آب این چاه‌ها بسیار پایین آمده، در بسیاری از شهرها فقط یک چاه وجود دارد و اگر آن یک چاه از بین برود دچار بحران خواهند شد.

تولید آب چاه در برخی از شهرهای استان خوزستان، از جمله دزفول و اندیمشک نیز برابر با مصرف آن‌ها است.

کاهش دبی ورودی رودخانه‌ها نه تنها فقط مسئله آبی ایجاد می‌کند، بلکه موجب پیش آمدن مسائل دیگر نظیر قطعی برق خواهد شد.

در روز ۲۴ آذر، ده‌ها تن از شهروندان اهواز در اعتراض به انتقال آب کارون به زاینده‌رود در مقابل استانداری این شهر تجمع کردند.

در خوزستان اجرای طرح‌های انتقال آب از جمله کوهرنگ ۱ و ۲ و تونل چشمه لنگان در بالادست سرشاخه‌های رود کارون و احداث سد‌های عظیم در مسیر رودهای بزرگ دز و و کارون تأمین حق‌آبه‌های طبیعی در این استان را با مشکل مواجه کرده است.

خوزستان علاوه بر مشکل آب با افزایش تصاعدی غلظت گرد و خاک معلق در هوا و آلودگی هوا نیز مواجه است.

بیشتر بخوانید: