روایت غالب حکومتی در ایران از ماجرای کشف حجاب این است: در نخستین روزهای دی ماه سال ۱۳۰۷ هجری شمسی، قانون لباسهای متحدالشكل در مجلس شورای ملی تصویب شد. از روز ۱۷ دی ۱۳۱۴، مردان به پوشیدن كت و شلوار با كراوات و كلاه فرنگی ملزم شدند و زنان به برداشتن حجاب از سر و باز کردن صورت از روبنده.
آیا زنان همه با کشف حجاب مخالف بودند یا مطالبه آزادی پوشش از همان زمان و حتی پیشتر در میان زنان وجود داشت؟
در سالهای اخیر مبارزه زنان ایرانی با حجاب اجباری و کشف حجاب آنها، وارد دوران تازهای شده است: مبارزهای که با کمپین های مبارزه با حجاب اجباری اکنون به سطح کوچه و خیابان رسیده و در بیش از یک ماه اخیر، زنان ایرانی را به کشف حجاب علنی و ایجاد موجی به نام دختران خیابان انقلاب واداشته است.
به بهانه اعتراضات اخیر زنان ایرانی به حجاب اجباری، این مطلب زمانه بازنشر میشود. مطلب را در لینک زیر بخوانید:
تحلیلی بر مسئله ی حجاب در ایران و اینکه ایا حجاب را زنان و دختران ایرانی خود بر سر و بدن خود گذاشته اند و یا رژیم انرا بر انان تحمیل کرده است ؟
ایا گشت ارشاد و سایر عوامل سرکوب رژیم میتوانند چهار دهه به زور و اجبار حجاب بر میلیون ها زن و دختر ایرانی تحمیل کنند؟ با نگاهی واقع گرایانه و قاطعانه به این موضوع درمی یابیم که در ایران حجاب اجباری وجود ندارد.
مگر میشود رژیمی چهار دهه به زور حجاب اجباری بر سر و بدن میلیون ها زن و دختر ایرانی بگذارد؟ چنین فکری که رژیم به زور حجاب بر زنان تحمیل میکند فکری ساده لوحانه و ابتدایی است. گشت ارشاد میتواند صد ها و چه بسا هزاران زن را هم به رعایت حجاب اجباری و تحمیلی وادار کند ولی ایا گشت ارشاد و سایر عوامل سرکوب رژیم میتوانند به زور و اجبار حجاب بر میلیون ها زن و دختر ایرانی تحمیل کنند؟ خیر هرگز نخواهند توانست. یاد بگیریم که از ماست که بر ماست. چماق رژیم که بر سر زن ها و مردان ایرانی کوبیده میشود ساخته ی دست خود مردم ایران است. این چماق ساخته ی دست خارجی ها نیست.اگر میلیون ها زن ایرانی رعایت پوشش دلخواه و عدم رعایت حجاب را حق خود میدانند میتوانند حق خود را بگیرند و حق گرفتنی است. اگر چهار دهه است که به پایمال شدن حق خود رضایت داده اند پس چنین چیزی زور و اجبار نیست و اختیاری است. کسی که برای رسیدن به حق خود تلاش نمیکند چگونه میتواند مدعی حقوق خود باشد؟
اسماعیل عبدالله زاده / 01 February 2018
با این استدلالل اسماعیل مردم چهل سال با کمال رضایت خاطر به همه محدودیتها تن دادن
از جمله حجاب . ماهواره. مصرف مشروبات الکلی. عدم معاشرت با جنس مخالف در
مکانهای عمومی و مهمانیها . عدم برگزاری کنسرت ها. فیلم ها. کتابها. انتخاب
لبا سهای دگوری. ملقب به مانتو وووووو
و گویا اینها ۲۴ ساعته در چهل سال گذشته لگوی خود را تبلیغ و با پلیس خود و قوه قضائیه خود و داغ و درقش
محافظت نمبکنند؟
البته که با ید بدرای حق مبارزه کرد و. مبارزه شده است و خواهد شد چون راه
دیگری نیست. لازمه آن رشد فکری. و فرو ریختن ترس از مجازات در عده کثیری
در جامعه است و این بوقوع پیوسته. از مالباختگان از جوانان بیکار. از کارگران از کشاورزان
از زنان. ووووو مقاومت میکنند در مقابل زور و پایمال شدن حقوق انسانیشان.
روزبه / 02 February 2018
در شوروی زمان استالین هم کشف حجاب انجام شد که مرکز آنهم بخارا بود . اما چپ های ایران در کنار مذهبی ها از کار در ایران انتقاد میکردند و دباره اقدام استالین سکوت میکردند
فریدون / 04 February 2018
با سلام
وقتی حجاب یعنی موی سر زن چه بهتر هیچ موئی روی سر زن نباشد تا بهانه ای برای زورگوئی بدست جلادان ندهند. بهتر است بانوان ازاده از خود مایه گذاشته و در یک چالش جدید شرکت و موی خود را بتراشند و مانند اقایان بدون مو و روسری در جامعه ظاهر شوند.باشد که این چالش همه گیر و خاری شود در چشم عدو.
محمد / 11 February 2018
خواهشمند است کتاب «لعنت حجاب» را ملاحظه بفرمایید تا مسائل برای همه روشن شود. برای دانلود،کلمات «کتاب ممنوعه لعنت حجاب» را در برنامه تلگرام جستجو بفرمایید.
بی پارچه / 11 February 2018