حسن روحانی در آستانه سالگرد انقلاب به مقبره بنیانگذار جمهوری اسلامی رفت و ضمن دفاع از «آرمان»های خمینی، بازگشت به دوران پهلوی را از «محالات» دانست و در همان حال هشدار داد که حکومتها باید صدای انتقاد و اعتراض مردم را بشنوند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۱ بهمن در دیدار از مقبره خمینی گفت: «بازگشت به عقب از محالات است، مردم آن روزهای سیاه و تاریک را پشت سر گذاشتهاند و هیچ کس از نور به ظلمت گذشته برنمیگردد.»
روحانی سه اصل «اسلام، ملت ایران و کشور ایران» را اساس دانست و افزود: «همه چیز باید حول این سه محور در چرخش باشد.»
او تأکید کرد که مردم «جمهوری اسلامی ایران را برای همیشه پاس میدارند».
از آنجا که اعتراضات سراسری اخیر در ایران در لحن و کلام برخی از مسئولان دولتی و حامیان آن تغییراتی ایجاد کرده، روحانی نیز متأثر از این رویدادها بهشکل تلویحی هشدارهایی داد.
او گفت: «رژیم گذشتهای که فکر میکرد سلطنتش مادامالعمر و حکومت سلطنتی ابدی دارد به این دلیل همه چیز را از دست داد که صدای نقد و نصیحت مردم و صدای مصلحان، ناصحان، علما و بزرگان و فرهیختگان را نشنید.»
رئیس جمهوری اسلامی همآوا با تغییر در گفتار نیروهای حامی دولت، با گوشه چشمی به اعتراضات اخیر گفت: «نقد و اعتراض حق مردم است و هیچ کس نمیتواند، ملت بزرگ ایران را از بیان اظهار نظر و نقد و انتقاد و حتی اعتراض باز دارد.»
اعتراضات سراسری از ۷ دی سال جاری با شعارهای اقتصادی در مورد شرایط سخت زندگی، گرانی، تورم، و فساد در مؤسسات مالی آغاز شد، اما به تدریج رنگ و بوی سیاسی گرفت و کلیت رژیم سیاسی، ولایت فقیه، شخص علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و دولت حسن روحانی را هدف قرار داد. این اعتراضات به دستکم ۷۲ شهر کوچک و بزرگ ایران گسترش پیدا کرد و در آنها دستکم ۲۵ نفر کشته و بیش از سه هزار و ۷۰۰ نفر بازداشت شدند.
حسن روحانی، چهار روز پس از این رویدادها در جلسه هیئت دولت واکنش نشان داد و سعی کرد بین اعتراض و «اغتشاش» تفکیک ایجاد کند. این موضع تقریباً موضع تمام جناحهای حکومتی ایران بود. آنها بدون آنکه نشان دهند چگونه مخالفان کل حکومت میتوانند بر اساس قانون دست به اعتراض بزنند، از یک سو از «حق اعتراض» مردم دفاع کردند و از سوی دیگر خواهان مقابله با «اغتشاشگران» شدند.
حسن روحانی در همین زمینه گفت: «رژیم گذشته صدای اعتراض مردم را هم نشنید و فقط یک صدا شنید و آن انقلاب مردم بود. برای حکومتی که فقط میخواهد صدای انقلاب را بشنود، بسیار دیر است. حکومتها باید صدای نصیحت، خواست، مطالبه، انتقاد و اعتراض مردم را به خوبی بشنوند.»
با این حال او در اینباره به خمینی استناد کرد و گفت: «امام به خوبی آن رژیم را میشناخت که یک نفر بود و فکر میکرد به جای همه ملت باید فکر کند و به جای همه ملت باید فرمان دهد و همه آنهایی که بهعنوان مقامات عالیرتبه کشوری و لشکری بودند، جز نوکری، جاننثاری و مطیع اوامر شاهانه، سخن دیگری نداشتند.»
روز گذشته، سهشنبه ۱۰ بهمن، مهدی کروبی، یکی از رهبران جنبش اعتراضی در سال ۱۳۸۸ که از هفت سال پیش تاکنون در حصر خانگی است، در نامهای سرگشاده به علی خامنهای از قدرت مطلقه او انتقاد کرد و از او خواست تا به جای انتقاد از دیگران پاسخگوی اشتباهاتش باشد.
او ضمن هشدار به خامنهای نسبت به اعتراضات سراسری اخیر، در این نامه نوشت: «سه دهه است که شما در رأس نظام قرار دارید (…) در این سه دهه بخش مهمی از نیروهای اصیل انقلاب را کنار گذاشتید تا سیاستهای مورد نظرتان را اجرا کنید و امروز با نتایج همان سیاستها مواجه هستید.»
بیشتر بخوانید:
رژیم گذشته صدار را نشنید شما که صدا ها را در گلو خفه کرده اید و صاحب صدایی باقی نگذاشته اید ، شرم هم خوب چیزیست که در حکومت ولایت وقیح شرم معنی و مفهومی ندارد
جهان / 31 January 2018
۱- پس صدای من رو بشنو. جمهوری اسلامی نه.
۲- مردم “آزادند ” اعتراض کنند . اما حق انتخاب و تغییر ندارند و سر از زندان یا قبرستان در میاورند.
۳- مردم «جمهوری اسلامی ایران را برای همیشه پاس میدارند». اگر اینقدر از خودتون
مطمئنید یک رفراندم تحت نظارت بین المللی بزار ید.
روزبه / 01 February 2018
معاون وزیر نفت از فروش ۴۰ میلیارد یورو نفت در سال گذشته خبر داد!. خبرگزاری ایلنا به نقل از امیر حسین زمانی نیا گزارش داده است که ایران مشکلی بابت دریافت پول فروش نفت به اروپا، هند و آسیا ندارد. به گفته او ایران هیچ مطالبهای بابت فروش نفت ندارد و همه طلبهای خود را دریافت کرده است.
پس اینهمه پول را به کی داده اید!؟
همه رفته سوریه و یمن و هزینه اهدای بیمارستان در کشور اذربایجان و کربلا و کارخانه موشک سازی لبنان و اسلحه سازی سودان و یا جیب گشاد انواع و اقسام نهادها و نیروهای امنیتی و یا صرف بسیج سوریه و عراق شده و یا صرف خانه سازی در ونزویلا شده…؟!
Farid / 01 February 2018
حسن روحانی: ماجرا تمام شد!!
نه برادر. چیزی تمام نشده.
جریان ازادیخواهانه و ضد دیکتاتوری مردم ایران از ۱۴۰ سال پیش شروع شد ولی هربار توسط آخوندها سرکوب شد..
نوری در انزمان با بپا کردن حکومت مشروعه در نهایت باعث سرکوب آزادیخواهان و برگشت دیکتاتوری شد.
در ۱۳۳۰ کاشانی در مقابل مصدق ایستاد تا به شکست حرکت ملی مردم ایران شود و به ترور فاطمی و تبعید مصدق انجامید.
در سال ۵۷ نیز آخوند بر موج نا رضایتی مردم سوار شدند و با سرکوب و ترور مردم بحکومت فساد ادامه داده و باعث جنگ و بمب و موشک و حمله بسفارتها و بباد دادن میلیاردها پول و ورشکستگی کشاورزی و صنعت و خشکی رودخانه ها و دریاچه هاو….شدند…..
ولی بدانند عاقبت مبارزه مردم به برقراری دموکراسی و حکومت پارلمانی و حکومت عقل و برنامه ریزی و جدایی دین از سیاست مثل ژاپن و کره و مالزی و هند و …خواهد انجامید.
faryad / 01 February 2018
شما روی محمد رضا و رضا پهلوی را سفید کردید.
مردم به روحشان صلوات میفرستند!
Hasani / 01 February 2018
زیباکلام، : آقای عارف و بسیاری از اصلاحطلبان دچار یک اعتماد به نفس کاذب شدهاند.
آقای عارف چنان از انتخابات سال 98 صحبت میکنند که انگار تنها مساله مهم آنها انتخابات و رد صلاحیتهاست!.
انگار ایشان در کره ماه یا سوئیس زندگی میکنند.!
ایشان اصلا متوجه این نیستند که معترضین هیچ توجه، ارزش و ….احترامی برای اصلاح طلبان قائل نبودند.
Nader / 01 February 2018
فقط یه معجزه میتونه ایران را به مسیر درست برگردونه و اون حذف سپاه از تمام معادلات کشور است سپاهی که کنترل نفت و اقتصاد و سیاست و فرهنگ را به طور کامل در دست گرفته است این معجزه یا توسط مردم باید صورت بگیره یا نیروی خارجی .
مرد ازاد / 01 February 2018
تاریخ کار خودش را میکن
دستو پا نزنید حرمت در میان حاکم وملت با این کشتاری که شما در دی ماه ۹۶ کردید به طور کامل از بین رفت واز این به بعد مردم به راه خود میرون
ایرانی / 01 February 2018
شما هم که گوشها وچشم هایتان را بسته اید فقط دهانتان برای دروغگویی باز است
مریم / 01 February 2018