اتحاديه عرب عليه حکومت سوريه به این دلیل که به “سرکوب مرگبار” تظاهرات مخالفان پايان نداده است، تحريم‌های فراگير و شديدی را برقرار کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحاديه عرب در نشست يکشنبه ۲۷ نوامبر ۲۰۱۱ (ششم آذر ۱۳۹۰) موافقت خود را با تحريم‌های تازه عليه سوريه اعلام کرد.

به جز عراق و لبنان ، ۱۹ عضو از ۲۲ عضو اتحاديه عرب با اعمال تحريم‌ها موافقت کردند. سوريه ديگر عضو اين اتحاديه است که پيشتر عضويتش به حال تعليق درآمده بود.

اين تحريم‌ها شامل خودداری از سرمايه‌گذاری در طرح‌های اقتصادی سوريه، تعليق مناسبات مالی با بانک مرکزی اين کشور، مسدود کردن دارايی‌های مقامات دولت سوريه و ممنوعيت سفر آنان به کشورهای عضو اتحاديه عرب می‌شود.

وليد معلم، وزير خارجه سوريه پيش از تصميم اتحاديه عرب اعلام کرده بود اين اتحاديه به دنبال “بين‌المللی کردن بحران سوريه و دخالت نيروهای خارجی در اين کشور” است.

تحريم‌ها علیه سوریه شامل خودداری از سرمايه‌گذاری در طرح‌های اقتصادی سوريه، تعليق مناسبات مالی با بانک مرکزی اين کشور، مسدود کردن دارايی‌های مقامات دولت سوريه و ممنوعيت سفر آنان به کشورهای عضو اتحاديه عرب می‌شود

نبيل العربی، دبير کل اتحاديه عرب گفته است: “ما تلاش می‌کنيم تا از دخالت خارجی در سوريه مانند آن‌چه در ليبی رخ داد، جلوگيری کنيم اما اگر جامعه بين‌المللی ما را در اين کارمان (برخورد با حکومت سوريه) جدی نيافت، نمی‌توانم تضمين دهم که از سوی آنان دخالتی انجام نشود.”

وی افزود: “آن‌چه در اين لحظه به آن نياز است، آتش‌بس و پايان دادن به خشونت و کشتار است.”

دبيرکل اتحاديه عرب همچنين گفت اگر سوريه با ورود ناظران اتحاديه عرب به آن کشور موافقت کند، در تحريم‌ها بازنگری می‌شود.

تحريم‌های تازه پس از آن که سوريه از پذيرش طرح صلح اتحاديه عرب خودداری کرد، برقرار شده است.

اتحاديه عرب در اوايل ماه نوامبر ۲۰۱۱ طرحی را برای پايان دادن به سرکوب مخالفان در سوريه تصويب کرد که بر اساس آن دولت سوريه بايد خشونت را در اين کشور متوقف و بازداشت‌شدگان را آزاد می‌کرد، نيروهای نظامی را از شهرها و مناطق مسکونی خارج می‌کرد، به رسانه‌های مستقل اجازه می‌داد از واقعيت‌ها در سوريه گزارش تهيه کنند و به ۵۰۰ ناظر اتحاديه عرب اجازه می‌داد از همه مناطق سوريه ديدن کنند.”

دولت سوريه در ابتدا اعلام کرد اين طرح را می‌پذيرد اما به جز آزادکردن شمار اندکی از زندانيان، بندهای ديگر آن را اجرا نکرد و خشونت‌ها نيز ادامه يافت.

اتحاديه عرب نيز شنبه ۲۱ آبان عضويت سوريه را به دليل “عدم پايبندی اين رژيم به طرح پيشنهادی اين اتحاديه” تعليق کرد.

از بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ تاکنون اعتراضات مخالفان حکومت بشار اسد در سوريه ادامه دارد. برپايه آمار سازمان ملل متحد، اعتراضات مردمی در سوريه از آغاز آن در ماه مارس گذشته تاکنون بيش از سه هزار و ۵۰۰ کشته به‌جا گذاشته است.