در اعتراض به صدور حکم اعدام برای رامین حسین پناهی، زندانی کُرد، او به همراه برادرش افشین حسین پناهی (زندانی در زندان مرکزی سنندج) دست به اعتصاب غذا زدهاند. جمعیت حقوق بشر کوردستان (کردستان)، با اعلام این خبر نوشته است این دو در نامهای که روز هفتم بهمن ماه نوشتهاند رسما اعتصاب غذای خود را اعلام کردهاند. شرافت زرینی، مادر این دو نیز برای دادخواهی به آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نامه نوشته و تقاضای کمک کرده است.
کانون حقوق بشری نه به زندان نه به اعدام، روز دوشنبه ۹ بهمن گزارش کرده است که مادر رامین و افشین حسین پناهی خطاب به آنگلا مرکل نوشته است: «شش ماه شکنجه و آزار و توهین به او (رامین حسین پناهی) قلبم را پاره پاره کرده و اکنون وحشت و اضطراب اعدامش. آیا میتوانید یک لحظه خودتان را جای من بگذارید؟»
خانم زرینی نوشته است که فرزندش یک فعال سیاسی بوده که حکومت را قبول نداشته است.
بخشی از نامه شرافت زرین به آنگلا مرکل: «به خاطر ندارم که کی و چه روزی در کنار همه فرزندانم، با آرامش نشسته و به آنها نگاه کرده باشم. همیشه یکی در خطر یا فراری یا زندانی بوده است. از وقتی فرزندانم بزرگ شدند، حاکمین نگذاشتند روز خوشی در کنار هم داشته باشیم. به خاطر ندارم دیوارهای منزلم، چه زمانی رنگی از شادی و آرامش داشته باشند. فراموش کردهام چگونه میتوان از ته دل خندید. نمیتوانم گریه نکنم. این حرفها را هم در حالی میزنم که اشک از گونههایم روان است، اشکی داغ و پر از غم و حسرت.
رامین حسین پناهی بە اتهام «بغی» (قیام مسلحانه) از طریق عضویت در حزب کوملە و اقدام علیە امنیت ملی، در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به اعدام محکوم شدە است. او در جریان دادگاه به قاضی گفته بود در اداره اطلاعات سنندج تا حد مرگ مورد شکنجه قرار گرفته تا جایی که کلیههایش دچار خونریزی شده و تاکنون هم تحت مداوای پزشکی قرار نگرفته است.
رامین حسین پناهی که تنها ۲۴ سال دارد، روز اول تیرماه امسال در جریان آنچه رسانههای داخلی ایران درگیری با نیروهای امنیتی خواندند، هدف سه گلوله قرار گرفت و دستگیر شد.
او پس از تحمل بیش از ۲۰۰ روز بازداشت در سلولهای انفرادی اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات، در تاریخ ۱۹ دی ماه امسال به زندان سنندج منتقل و محاکمه شد و روز پنجشنبه پنجم بهمن حکم اعدامش به وکیل او ابلاغ شد.
افشین حسینپناهی، فعال مدنی و برادر رامین حسینپناهی هم پیش از این به اتهام برپایی مراسم نوروز و هواداری از احزاب کرد در دادگاه انقلاب به هشت سال و نیم حبس محکوم شد و اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را میگذارند.
- در همین زمینه