معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ایران می‌گوید کمیته بررسی سانحه سانچی اطلاعات به‌دست آمده از آتش‌سوزی و غرق شدن این کشتی متعلق به ایران را تا روشن شدن نتیجه بررسی‌ها محرمانه نگه می‌دارد.

نفتکش سانچی ۱۴ ژانویه / ۲۴ دی‌ماه به‌طور کامل غرق شد.
نفتکش سانچی ۱۴ ژانویه / ۲۴ دی‌ماه به‌طور کامل غرق شد.

هادی حق‌شناس، عضو هیئت ‎‌عامل سازمان بنادر و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ایران جمعه ۶ بهمن‌ماه گفت اعضای کمیته بررسی سانحه سانچی روز پنج‌شنبه با پرسنل کشتی باری چینی سی‌اف کریستال که با کشتی سانچی تصادف کرده بود مصاحبه و از این کشتی بازدید کردند.

نفتکش سانچی به مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران با پرچم پاناما شامگاه، ۶ ژانویه / ۱۶ دی، در حدود ۱۶۰ مایل دریایی ساحل چین در نزدیکی شانگهای با کشتی باری چینی سی‌اف کریستال تصادف کرد. ۲۱ خدمه کشتی باربری چینی نجات یافتند اما ۳۲ خدمه نفتکش، شامل ۲۹ ایرانی و دو بنگلادشی جان خود را در این حادثه از دست دادند. سانچی ۱۴ ژانویه / ۲۴ دی‌ماه به‌طور کامل غرق شد.

در پیوند با این حادثه کمیته‌ای متشکل از چهار کشور ایران، چین، پاناما و هنگ کنگ با عنوان کمیته بررسی سانحه سانچی تشکیل شد. این چهار کشور توافق کرده‌اند که در مورد فرآیند، شیوه بررسی اطلاعاتی و برخی مسائل دیگر این حادثه تحقیقات مشترک انجام دهند.

هادی حق‌شناس گفت: «اطلاعات به‌دست آمده توسط کمیته بررسی سانحه بر اساس تفاهم‌نامه چهارجانبه به امضا رسیده محرمانه باقی خواهد ماند تا نتیجه بررسی‌های کمیته مشخص شود.»

به‌گفته او اطلاعات به‌دست آمده از جعبه سیاه کشتی سانچی باید رمزگشایی شود و دلایل سانحه از آن استخراج خواهد شد و  این اقدام هفته‌ها و ماه‌ها به طول می‌انجامد.

حادثه نفتکش سانچی بزرگ‌ترین سانحه‌ای است که از سال ۱۹۹۱ در جهان اتفاق می‌افتد. در سال ۹۱ یک نفت‌کش که حامل ۲۶۰ هزار تن نفت خام بود در نزدیکی آنگولا دچار حادثه شد و سواحل این کشور را آلوده کرد.

کارشناسان بیش از همه نگران پبامدهای زیست‌محیطی سانحه سانچی هستند.

بیشتر بخوانید: