آلن ژوپه، وزير خارجه فرانسه هشدار داد حمله نظامی به ايران، جهان را به “چرخه غيرقابل مهار” می‌کشاند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آلن ژوپه گزارش آژانس بين‌المللی انرژی اتمی را درباره برنامه هسته‌ای ايران نشانگر “پيشرفت ايران در زمينه ساخت تسليحات هسته‌ای” دانست و آن را برای ثبات منطقه و جهان “خطری بزرگ” ناميد.

وزير خارجه فرانسه که برای شرکت در نشست اتحاديه اروپا در بروکسل به سر می‌برد با این حال گفت: “مداخله نظامی برای مقابله با برنامه‌های هسته‌ای ايران، بدترين اقدام و بدترين گزينه خواهد بود.”

آلن ژوپه افزود بايد برای “تشديد تحريم‌ها” آماده بود تا از “مداخله نظامی که پیامدهای جبران‌ناپذيری دارد” جلوگيری شود.

يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود که سه‌شنبه ۱۷ آبان‌ماه ۱۳۹۰ (هشتم نوامبر ۲۰۱۱) منتشر شد، اعلام کرد جمهوری اسلامی ايران برای دستيابی به سلاح اتمی تلاش می‌کند.

آلن ژوپه: بايد برای تشديد تحريم‌ها آماده بود تا از مداخله نظامی که پیامدهای جبران‌ناپذيری دارد، جلوگيری شود

ايران موضوعات مطرح شده در اين گزارش را رد کرده و آن‌ها را “اتهاماتی بی‌اساس” می‌داند.

در پی انتشار گزارش آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، تحريم‌های جديد عليه جمهوری اسلامی ايران موضوع مذاکره نشست کشورهای اروپايی در بروکسل است. اتحاديه اروپا تصميم‌گيری درباره تحريم‌های تازه عليه ايران را به دو هفته ديگر موکول کرده است.

گيدو وستروله، وزير امور خارجه آلمان نيز مواضع مشابهی را در بروکسل گرفت و گفت: “اگر ايران همچنان همکاری با آژانس را رد کند، تحريم‌های شديدتر عليه اين کشور اجتناب‌ناپذير خواهد بود.”

وی در همين حال افزود: “ما در بحث حمله نظامی به ايران شرکت نمی‌کنيم. فکر می‌کنيم چنين بحثی بی‌ثمر است و ما آن را رد می‌کنيم.”

اما اوری روزنتال، وزير امور خارجه هلند درباره استفاده از گزينه نظامی در برابر ايران گفت: “من هيچ گزينه‌ای را حذف نمی‌کنم.”

ويليام هيگ وزير امور خارجه بريتانيا نیز در خصوص برنامه‌های هسته ای ايران گفت: “گزارش آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، هرآنچه را که ما هميشه گفته‌ايم، تأييد کرد. ما خواهان عمليات نظامی (عليه ايران) نيستيم اما در عين حال تمام گزينه‌ها باید روی ميز باقی بماند.”

همچنین باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در حاشیه نشست کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوس آرام گفت مایل است پرونده اتمی ایران از راه دیپلماتیک حل شود اما برخورد نظامی همچنان روی میز قرار دارد.

اسراییل نیز در دو هفته اخیر تهدیدهای تازه‌ای در خصوص احتمال حمله نظامی به ایران مطرح کرده است.

ايران در مقابل می‌گويد پاسخش به حمله نظامی “محکم و پشیمان‌کننده” خواهد بود.