کمتر از ۱۰ درصد بیکاران «رسمی» در ایران تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دارند. مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی می‌گوید: در فرایند رسیدگی به درخواست‌ بیمه بیکاری باید «از تحمیل هزینه به صندوق بیمه بیکاری جلوگیری کرد.»

تنها هفت درصد از بیکاران «رسمی» ایران تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دارند.

دو روز پس از آنکه «اختیار بیمه بیکاری» به کاریابی‌ها واگذار شد، کریم یاوری مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سخت‌گیری بیشتر در رسیدگی به درخواست‌های بیمه بیکاری خبر داد.

یاوری گفت که در رسیدگی به درخواست‌ها «باید از تحمیل هزینه به صندوق بیمه بیکاری جلوگیری کرد».

او آمار دریافت کنندگان بیمه بیکاری را ۲۲۶ هزار تن اعلام کرد و گفت که « از این تعداد ۵۲ هزار نفر مربوط به شهر تهران است».

مرکز آمار جمهوری اسلامی نرخ بیکاری رسمی را ۱۱.۸ درصد و شمار بیکاران را سه میلیون و ۱۵۶ هزار تن اعلام کرده است. برپایه این آمار، تنها ۷ درصد از جمعیت بیکاران «رسمی» در ایران تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دارند.

براساس تصمیم هیئت دولت جمهوری اسلامی، رسیدگی به درخواست بیمه بیکاری متقاضیان از یک هفته پیش به مراکز مشاوره شغلی و کاریابی واگذار شد.

بابک هاشمی‌پور رئیس کانون کاریابی‌های ایران چهارشنبه ۲۰ دی از آغاز این طرح در استان‌های سمنان و تهران خبر داد و گفت: تا اواسط اسفند در همه استان‌ها «بحث بیمه بیکاری به کاریابی‌ها واگذار می‌شود».

محمد اکبرنیا، مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی پیشتر هدف از واگذاری اختیار بیمه بیکاری به کاریابی‌ها را « برون‌سپاری خدمات» و «اشتغال مجدد بیکاران» اعلام کرده بود.

فعالان کارگری این طرح را عامل فساد و خلاف قانون خوانده و از وزارت کار خواسته بودند که اجرای آن را متوقف کند.


بیشتر بخوانید:

۳ میلیون و ۱۶۵ هزار نفر در ایران بیکار مطلق‌ هستند