با گذشت پنج روز از آتش‌سوزی نفتکش ایرانی در دریای چین شرقی، این نفتکش همچنان در آتش می‌سوزد و هنوز معلوم نیست چه بر سر ۳۱ خدمه آن آمده است. این امید وجود دارد که آن‌ها به موتورخانه نفتکش پناه برده باشند. خانواده مفقودین دست به تجمع اعتراضی زده‌اند. مخالفان دولت از این سانحه برای فشار بر دولت روحانی و وزارت امور خارجه استفاده می‌کنند.

با گذشت پنج روز از آتش‌سوزی نفتکش ایرانی در دریای چین شرقی، این نفتکش همچنان در آتش می‌سوزد.
با گذشت پنج روز از آتش‌سوزی نفتکش ایرانی در دریای چین شرقی، این نفتکش همچنان در آتش می‌سوزد.

به‌گزارش رویترز، پارک سانگ‌ – دونگ، یک مقام وزارت امور اقیانوس‌ها و شیلات کره ‌جنوبی اعلام کرد که احتمال دارد نفتکش ایرانی یک ماه در آتش بسوزد.

پارک سانگ‌ – دونگ گفت: «با توجه به حوادث قبلی آتش‌سوزی نفتکش‌ها، ما فکر می‌کنیم که آتش‌سوزی این نفتکش دو هفته یا یک ماه به‌طول انجامد.»

او افزود:‌ «آن‌چه ما را در حال حاضر نگران کرده، سوخت این نفتکش است؛ زیرا در صورت غرق‌شدن کشتی، می‌تواند آب را آلوده کند.»

نفتکش تحت مدیریت ایران به نام «سانچی» شنبه شب، ۶ ژانویه / ۱۶ دی، در حدود ۱۶۰ مایل دریایی ساحل چین در نزدیکی شانگهای و دهانه دلتای یانگ تسه با کشتی باری چینی سی‌اف کریستال تصادف کرد. ۲۱ خدمه کشتی باربری چینی نجات یافتند اما ۳۲ خدمه نفتکش ایرانی مفقود شدند که پیکر یکی از آن‌ها روز دوشنبه در نزدیکی نفتکش پیدا شد. از ۳۱ خدمه باقی مانده ۲۹  نفر ایرانی و دو نفر بنگلادشی هستند.

پارک سانگ‌ – دونگ بعید دانست که نشت نفت در حال حاضر به کره جنوبی گسترش یابد، زیرا نفتکش ۱۰۰ کیلومتر (۶۲ مایل) به سمت جنوب شرقی رفته است.

نفتکش «سانچی» با پرچم پاناما ۱۳۶ هزار تن میعانات ایران را به مقصد کره جنوبی حمل می‌کرد. این میزان میعانات معادل حدود یک میلیون بشکه به ارزش نزدیک به ۶۰ میلیون دلار است.

مقام کره‌ای در حالی از احتمال سوختن نفتکش ایرانی به مدت دو هفته یا یک ماه سخن گفته که حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه ایران چهارشنبه ۲۰ دی به‌نقل از مقامات چینی و کمیته بحران این سانحه اعلام کرد که از ساعت ۹ صبح چهارشنبه به‌وقت چین شعله‌های آتش بیش از گذشته در کشتی فروکش کرده است و انتظار می‌رود تا پایان امروز آتش مهار شود.

قشقاوی افزود: «با اطفای حریق، کار بررسی سرنوشت سرنشینان این کشتی آغاز خواهد شد، هر چند مقامات چینی اعلام کرده‌اند که به دلیل حرارت بالای بدنه کشتی آغاز عملیات جست‌وجو ممکن است خطرهایی داشته باشد.»

او همچنین اظهار امیدواری کرد که اگر سرنشینان در بخش‌های تحتانی کشتی و موتورخانه پناه گرفته باشند امکان نجات آن‌ها وجود داشته باشد.

محسن بهرامی، سخنگوی شرکت ملی نفتکش نیز از احتمال حبس تعدادی از خدمه نفتکش در موتورخانه خبر داد و گفت: «اولویت ما، اطفای حریق است تا سریع‌تر به نفتکش دسترسی یابیم.»

به‌گفته او موتورخانه نفتکش حدود ۱۴متر زیر آب قرار دارد و هرچه زمان بیشتری از دست برود، امید به زنده بودن احتمالی افراد کاهش می‌یابد.

سخنگوی شرکت ملی نفتکش همچنین گفته است که چینی‌ها برای اطفای حریق «با احتیاط برخورد می‌کنند» و به همین خاطر از شرکت‌های ژاپنی برای اطفای حریق کمک گرفته‌شده «تا با کمک گرفتن از شرکت‌های غیرچینی فشار بیشتری به چینی‌ها برای تسریع عملیات» وارد شود.

حسن قشقاوی نیز از اعزام یک کشتی آتش‌نشان ژاپنی برای کمک به منطقه خبر داد. یک شرکت آمریکایی نیز برای کمک‌رسانی اعلام آمادگی کرده است.

پیش از این اعلام شده بود که چین چهار کشتی نجات و سه قایق پاکسازی، کره جنوبی یک کشتی و یک بالگرد، و آمریکا یک بالگرد نظامی به منطقه حادثه اعزام کرده‌اند. این عملیات در مساحتی نزدیک به ۳۶۰۰ مایل مربع دریایی (۱۲ هزار و ۳۵۰ کیلومتر مربع) انجام می‌شود.

سخنگوی سفارت چین در تهران در بیانیه‌ای اعلام کرده که دولت چین اهمیت بسیاری برای این فاجعه دریایی قائل است. به‌گفته او وزارت حمل و نقل چین کارگروه ویژه‌ای را تعیین کرده که امور مدیریت بحران، نجات، کمک‌رسانی به نفتکش، بررسی حادثه و غیره را همزمان دنبال می‌کنند و در حال حاضر چین با تعداد ۱۳ فروند کشتی نجات محدوده جست‌وجوی خدمه کشتی نفتکش ایرانی را تا مساحت ۹۰۰ مایل مربع دریایی افزایش داده است.

محسن بهرامی، سخنگوی کمیته اضطراری نفتکش سانچی نیز گفته است که از ساعت ۵ صبح چهارشنبه عملیات اطفای حریق آغاز شده و دو کشتی کار اطفای حریق را آغاز کرده‌اند که یک کشتی به آتش حمله می‌کند و دیگری کار حمایتی را انجام می‌دهد و در حال حاضر نیز به کف رسیده‌اند.

به‌گفته بهرامی «میعانات گازی بسیار فرار هستند، بنابراین خطر آلودگی، محیط دریا را تهدید نمی‌کند.»

ارزش نفتکش «سانچی» که در سال ۲۰۰۸ ساخته شده کمتر از ٧٠ میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

این در حالی است که روز گذشته، سه‌شنبه ۱۹ دی خانواده‌های ملوانان مفقودشده ایرانی در ساختمان شرکت ملی نفتکش تجمع کردند. آن‌ها از وزارت امور خارجه و سفارت ایران در چین به این دلیل که خواستار پی‌گیری این سانحه از سوی چین نشده‌اند، انتقاد کردند. آن‌ها از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران خواستند تا وارد این موضوع شود. مخالفان دولت روحانی از این ماجرا برای فشار بر دولت و وزارت امور خارجه استفاده می‌کنند.

سایت «دولت بهار» متعلق به طرفداران محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران نوشته است: «انتظار می رود سایر مسئولین کشور از جمله وزارت امور خارجه پیگیری‌های خود را در رایزنی با دولت چین به اطلاع مردم علی‌الخصوص خانواده‌های نگران و چشم‌انتظار اطلاع‌رسانی کند.»

بیشتر بخوانید: