ایرانیها در تلگرام بیش از ۶۰۰ هزار کانال عمومی دارند که ۴۰ درصد آنها را فروشگاههای مجازی تشکیل میدهند. فیلترینگ این شبکه اجتماعی میتواند به کاربران آن و دولت ایران ضربه اقتصادی بزرگی وارد آورد.
اکنون ناهید تاجالدین، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس میگوید «فیلترینگ تلگرام همه رشتههای دولت برای این کسبوکارهای مجازی را پنبه میکند».
تا سپتامبر ۲۰۱۷، درآمد کانالهای تلگرامی ایران ۲۳.۳ میلیون دلار عنوان شده بود.
بر اساس آمار مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تنها ۹ هزار کسبوکار خرد اینترنتی در تلگرام فعالیت دارند.
در ایران ۹۲ درصد کاربران زن و ۸۶ درصد کاربران مرد به طور روزانه از تلگرام استفاده میکنند. اما تنها نیمی از کاربران میگویند که به تلگرام به عنوان کانالی خبری اعتماد دارند.
تلگرام به عنوان محبوبترین شبکه اجتماعی ایرانیان نقش مهمی در فراهمآوردن امکان ارتباط بین معترضان داشته است. تخمین زده میشود این شبکه اجتماعی در ایران بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون کاربر دارد.
در ایران ۴۸ میلیون تن از گوشیهای همراه هوشمند استفاده میکنند که ۴۱ میلیون تن از آنها از اینترنت گوشیهای همراه استفاده میکنند. افزایش قابل توجه مشترکان اینترنت همراه ظرف سه سال گذشته اتفاق افتاده است.
تخمین زده میشود حدود ۴۷ میلیون از ایرانیها کاربر شبکههای اجتماعی مجازی مختلف هستند.
با بالا گرفتن اعتراضات در ایران خبرگزاری صداوسیما یکشنبه ۱۰ دیماه اعلام کرد که «با تصمیم سطوح عالی امنیتی فعالیت تلگرام و اینستاگرام فقط به طور موقت محدود میشود».
پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام در واکنش به مسدود شدن این شبکه اجتماعی مجازی گفته بود «مقامات ایران پس از آنکه درخواستشان برای بسته شدن کانال “صدای مردم” و دیگر کانالهای اعتراضی مسالمت آمیز رد شد، در حال مسدودکردن دسترسی به تلگرام هستند».
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران شرط رفع فیلتر تلگرام در ایران را «حذف موارد تروریستی» خوانده است.
شبکه تلگرام سال ۲۰۱۳ تشکیل شده بود و بیشترین تعداد کاربران این شبکه را ایرانیها تشکیل میدهند.