نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد حرکتهای اعتراضی سراسری در ایران بعدازظهر جمعه پنجم ژانویه / ۱۵ دی در حالی برگزار شد که روسیه و آمریکا را فضا را قطبی کردند. در این میان کشورهای اروپایی ضمن حمایت از معترضان ایران از جمهوری اسلامی خواستند به حقوق مدنی و سیاسی شهروندانش احترام بگذارد.
این جلسه گفتوگو به درخواست نیکی هیلی، نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل تحت عنوان آنچه که او «وضعیت ناراحتکننده و خطرناک در ایران» توصیف کرد، برگزار شد. در این حلسه قطعنامه یا بیانیهای صادر نشد.
نیکی هیلی در سخن آغازین خود در این نشست گفت که «مردم ایران برای چیزی برخاستهاند که دولت آنها نمیتواند از آنها دریغ کند: حقوق بشر آنها.»
نماینده ایالات متحده موضوع کوتاهی دولت ایران در مقابل وضعیت اقتصادی شهروندان را به مطالبات تظاهرات کنندگان و امنیت در منطقه خاورمیانه ارتباط داد و گفت: «حکومت ایران شش میلیارد دلار به بشار اسد کمک کرده است.»
او در ادامه گفت: «جهان در حال تماشای دولت ایران است.» و ضمن تحسین تظاهرات سراسری در ایران گفت که «سازمان ملل باید موضع بگیرد.»
اعضای شورای امنیت سازمان ملل اما در قبال ایران مواضع مختلفی را بیان کردند که در دو قطب مخالف و موافق توسط آمریکا و روسیه به ترتیب نمایندگی شد. این در حالی است که تظاهراتهای سراسری در ایران با سرکوب بیشتر مواجه شدهاند، بیش از ۱۱۰۰ نفر دستگیر شده و حداقل ۲۱ نفر کشته شدهاند.
روسیه در مقام حامی جمهوری اسلامی
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه و نماینده روسیه در این نشست شورای امنیت در سخنان خود به شدت از آمریکا انتقاد کرد و گفت که آمریکا از صحن شورای امنیت برای مقاصد سیاسی استفاده میکند.
او در ادامه گفت که این جلسه تلاش آمریکا برای «نقض استقلال و حق حاکمیت ملی ایران» است و آمریکا را متهم کرد که برگزاری این نشست را برای «مداخله در امور کشورهای دیگر» درخواست کرده است.
روسیه پیش از آغاز این نشست در جلسهای پشت درهای بسته سعی کرده بود که اجازه ندهد که نشست علنی برگزار شود که آمریکا با کسب نه رای از ۱۵ رای لازم نشان داد که اکثریت اعضای شورای امنیت مایل به برای برگزاری نشست علنی هستند.
در نشست علنی کشوهایی مانند چین و بولیوی هم موضعی مشابه با روسیه گرفتند. نماینده چین در سازمان ملل به جای پرداختن به موضوع تظاهرات اعتراضی در ایران به جنگ داخلی سوریه و اختلافهای اخیر فلسطین و اسرائیل پرداخت و در نهایت جنبش اعتراضی در ایران را موضوعی داخلی معرفی کرد.
کشورهای اروپایی: محکوم کردن با زبان مدارا
کشورهای اروپایی عضو شورای امنیت ضمن اینکه همهشان خشونت و سرکوب تظاهرات کنندگان را محکوم کردند، با زبان مدارا در مورد جمهوری اسلامی صحبت کردند.
نماینده بریتانیا در سازمان ملل، متیو ریکرافت، این را بیان کرد که روحانی صدای اعتراض تظاهرات کنندگان در مورد شرایط سخت زندگی را شنیده و به آن واکنش نشان داده است. او در ادامه از دولت ایران خواست با نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران همکاری کند و در مورد مجازات اعدام به ویژه در مورد نوجوانان، حاکمیت ضعیف قانون کند و نقض آزادی بیان و آزادی مذهب یا باور ابراز نگرانی کرد.
بریتانیا نیز به مانند نمایندگان فرانسه، هلند و سوئد از دولت ایران خواست که آزادی و حق معترضان برای اعتراض صلحآمیز را به رسمیت بشناسد.
نماینده فرانسه در سازمان ملل هم موضوع برجام را مطرح کرد و گفت که کشورش متعهد است که این توافق هستهای با ایران حفظ شود.
نماینده هلند بیشتر از بقیه کشورهای اروپایی در مورد جزئیات مربوط به تظاهراتهای سراسری صحبت کرد و به ایران اعتراض کرد که دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت و شبکههای اجتماعی را محدود کرده است و خواستار رفع فیلتر از این رسانهها شد. او در ادامه گفت که «دولت هلند نگران اوضاع در ایران است و امیدوار است این نشست به تثبیت یا جلوگیری از تشدید اوضاع در این کشور کمک کند.»
پاسخ نماینده دولت ایران: تظاهرات کنندگان خشونت کردهاند
غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل متحد در پایان نشست صحبت کرد و سعی کرد نشان دهد که شورای امنیت در قبال آمریکا و عربستان استانداردی متفاوت دارد. خوشرو سپس نقض حقوق بشر توسط آمریکا و عربستان در فلسطین و یمن را به صورت فهرستوار بیان کرد و هر بار گفت که شورای امنیت برای این موارد جلسه برگزار نکرده است.
خوشرو همچنین گفت که برخی از تظاهرات کنندگان در ایران دست به خشونت زدهاند که درگیریها با مداخله نیروهای سرکوب کشته به جای گذاشته است: «تحریک و تهییج به شورش شامل مواردی مانند ترغیب مردم به استفاده از کوکتل مولوتوف، تصرف انبار مهمات و درگیری مسلحانه شد.»
این نشست اضطراری پس از صحبتهای نماینده ایران بدون صدور قطعنامه پایان یافت.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران بلافاصله پس از پایان نشست به آن در توئیتر واکنش نشان داد و آن را «اشتباه بزرگ سیاست خارجی دونالد ترامپ» توصیف کرد. ظریف در توئیتر گفت که اکثریت کشورهای عضو شورای امنیت به اجرای برجام و عدم دخالت در امور داخلی ایران تاکید ورزیدهاند.
نمایش عوام فریبانه شورای امنیت، کشورهای مهم سکولار (چین، روسیه، فرانسه،بریتانیا، کره، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، تایلند، تایوان، ژاپن،کشورهای اسکاندیناوی، اروپای مرکزی وشرقی و غربی،…) برای چندمین بار نمایش خائنانه شان نسبت به سکولاریسم اجرا کردند.
چگون ممکن است چین مدعی کمونیسم و سکولاریسم حامی رزیم تئوکراسی تروریستی وضد بشری ولای در ایران باشد؟! این همکاری اقتصادی برای اندکی پول با رزیم ولایی چیست؟ این رژیم ولایی عامل صدور تفکر اسلام گرایی سیاسی و تروریستی است. نظامی ولایی رسما انتحار و قتل و ترور را تشویق میکند (مثلا ترور میکنوس را خود دادگاه آلمان رسما اعلام کرد کار نظام ولایی ایران است و این همه جنایت و این همه سند )، خودش بارها طی سال مرتکب شده است و هر روز دارد افراد اعدام میکند! سنسگار، شلاق، قطع دست.. این همه جنایت وحشیانه!
مزدوران آخور-توبره ای سکولارنماهای خارج، با پولهای همزمانی که هم از خور غارتگر نظام ولایی میگرد و هم از توبره غرب به ظاهر سکولار، وحشیانه ترین و ناجوانردانه ترین خیانت به مردم سکولار انجام میدهند! دروغیان اعتدالی-اصلاح لطب کذاب هم همچنان مردم از جنگ داخلی و تجزیه میترساننند! در حالی اگر راه راهپمایی بستهش ودف راه رفرندام بسته شود، راه براندازی مسالمت امیز که امروز مردم در ماه دی 1396 خواهانش بسته شود، قطعا کشور رو به جنگ داخلی و تجزیه میرود، حکومت دیکتاتوری ظالم وفاسد تئوکراسی ولایی تمام راههای مسالمت امیز بسته است و به شدت سرکوب میکند! کسانی که با جنگ داخلی و تجزیه مخالفا ، بایست اجازه ندهند قیام مرمی سرکوب شود، که اگر بشود، تنها راه جنگ و تجزیه خواهد بود!
طبق معمول دروغهای عجیب میگیوندف یکی میگود 42 هزار نفر اغتشاشگر بوند! بی شرف جنایتکار در بیش از صد شهر تظاهرات مردمی بوده، اگر متوسط 5 هزار نفر شرکت کرده باشند که چند برابر بوده، جمعیت به صدها هزار نفر است، شک نکنید میلیون نفرها از جان گذشته به خیابان ها آمده اند، دقت کنید اینها بالای 80 درصدشان فقرایی است چیزی برای از دست دادن ندارند، ده درصد هم از طبقات ستمدیده مثل مالباختگان موسسات کلاهبردار نظام ولایی هستند…
سکولار یاری / 06 January 2018
من پیشمانم این همه سال در سایتهای مثل رادیو زمانه با نامهای مستعمار متعدد از تمامیت ارضی ایران و ملیت کذایی ایرانی دفاع کردم! اما این کشور ایارن شده حکومت زامبی وارهای شیعی ولایی، مردمان منحط که هیچ اعتقادی به اخلاق جهان روا ندراند!! حق تمام ملتهای قومی اتنییک در ایران است برای سرنوشت، این دیگ ایران برای ما نمیجوشد، دیگر هرگز از تمامیت ارضی و و ملیت کذایی ایران دفاع نخواهم کرد، معذرت از ملیتهای در بند و اتینک های قومی عقیدتی به خاطر عشق کور و تعصب ایرانی که داشتم.
ایران چیزی جز زندان حقوق بشر نیست برای امثال ما! حالا می بینم هموطنان سکولار و دگراندیشم از جمله مظلومان دگرباش که خودم یکی از آنها هستم، داریم کتک میخوریم و هم عقیده هایم زندانی میشوند و کشته، اما کاسبان دنیا سکولار دارند با کارت ایران بازی میکنند! این خائنان در همین دنیای نسل حاضر و توسط برگشت اعمال خائنانه شان مجازت میشوند و نیازی ینست امثال من انتقام بگیریم از این خائنان، کارنامه خائنانه و ننگینشان نتیجه بر ضد خودشان خواهد شد، نظام تئوکراسی ضد بشری ولایی در ایران چنان بلایی سر تمدن سکولاریسم در جهان بیاورد که از سکوت و مماشات امروزشان هر روزه پشیمان بشوند، ولی پشیمانی دیگر سودی ندارد.
سکولار یاری / 06 January 2018
“سکولار یاری” گرامی، پافشاری بر پایداری از ایرانِ یکپارچه متضاد با پافشاری بر حقوق مردم ایران (گیلکی، آذری، لًر، بلوچ، کرد، عرب، غیره) نیست. جمهوری به اصطلاح آذربایجان یا تشکیلات خودگردان کردستان عراق یا عربستان خیلی پاسدار حقوق شهروندان خودشون هستند؟! خواستههای به حق مردم ایران از هر تیره و تبار (مانند خودگردانی) تنها از طریق سرنگونی حکومت اسلامی و برپایی یک سیستم دموکراتیک و سکولار ممکن است. جدا کردن این خواستهها از مبارزه با رژیم اسلامی انحرافی است.
arshia / 06 January 2018
خخخخخخخخ قطعنامه یا بیانیه صادر نشد…آمریکا هم بیکاره جهت مزاح و وقت گذرانی جلسه برگزار میکنه
Koloft / 06 January 2018