رئيس مجلس ايران تهديدهای غرب عليه جمهوری اسلامی را جدی ندانست و گفت اين تحرک‌ها تهديدی برای نظام به‌شمار نمی‌رود.

علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران در گفت‌وگو با تارنمای خانه ملت اظهار داشت که تهديدهای غرب عليه جمهوری اسلامی بيشتر “جنبه ايذايی و جنگ روانی” دارد و به همين خاطر در همين سطح نيز بايد برای مقابله با آن تدبير کرد.

لاريجانی با تأکيد بر اين‌که “همواره بايد برای سناريو‌های مختلف غرب طرح‌هايی داشت”، گفت مسئولان جمهوری اسلامی از آغاز انقلاب ايران تاکنون “روش‌های مختلف مقابله با اين سناريو‌ها را به دست آورده‌اند.”

وی طرح مسأله هسته‌ای و وضعيت حقوق بشر در ايران و همچنين ترور سفير عربستان در آمريکا را در اين راستا ارزيابی کرد و دليل آن را “مشکلات داخلی آمريکا”، “انزوای اسرائيل” و “نزديکی انتخابات رياست جمهوری آمريکا” عنوان کرد.

سردار احمد وحيدی، وزير دفاع ايران اعلام کرد که جمهوری اسلامی آماده پاسخگويی به هر گونه حمله نظامی به ايران است

علی لاريجانی همچنين مسائل داخلی ايران و اختلاف نظرهای موجود در ميان مقامات جمهوری اسلامی را برای غرب “وسوسه‌آميز” خواند و گفت غربی‌ها قصد دارد از اين مسائل در طراحی سناريوهای خود استفاده کنند.

وی گفت کشورهای غربی در تصميم‌گيری‌های خود “آشفته” هستند و ميزان عصبانيت آمريکا‌يی‌ها از ايران به علت عدم “تصميم‌گيری صحيح” و “تشخيص‌های اشتباه” افزايش يافته است.

رئيس مجلس ايران افزود: “به‌علت اين که سناريو‌های آمريکا آشفته و غيرقابل باور است، کشورهای ديگر نيز به اين سناريو‌ها با ترديد نگاه می‌کنند.”

از سوی ديگر سردار احمد وحيدی، وزير دفاع ايران امروز اعلام کرد که جمهوری اسلامی آماده پاسخگويی به هر گونه حمله نظامی به ايران است.

وحيدی که در حاشيه سيزدهمين همايش صنايع دريايی سخن می‌گفت، با بيان اين‌که ‌”تهديدات اخير عليه ايران بيشتر سروصداهای رسانه‌ای است”، افزود: “بارها گفته‌ايم که توان دفاعی کشور چه در حوزه دريا، چه در زمينه موشکی و چه زير آب بسيار بالا بوده و به‌روز است و ما قدرت مقابله با هر تهديدی را داريم.”

حبيب‌الله سياری، فرمانده نيروی دريايی ارتش: نيروی دريايی ايران حق دارد در سواحل ايالات متحده آمريکا حضور پيدا کند

از سوی ديگر اميردريادار حبيب‌الله سياری، فرمانده نيروی دريايی ارتش ايران با بيان اين‌که برپايه قوانين بين‌المللی نيروی دريايی هر کشوری می‌تواند در آب‌های آزاد حضور يابد، گفت: “نيروی دريايی ايران حق دارد در سواحل ايالات متحده آمريکا حضور پيدا کند.”

وی افزود ناوشکن جماران جمهوری اسلامی ايران هم‌اکنون در آب‌های آزاد حضور دارد و در حال حاضر در تنگه باب المندب در ميان خليج عدن و دريای سرخ قرار دارد.

به گفته حبيب‌الله سياری، مأموريت اين ناوشکن، گشت شمال اقيانوس هند، خليج عدن، تنگه باب المندب و دريای سرخ و تأمين امنيت برای کشتی‌های تجاری و نفت‌کش‌ها است.

فرمانده نيروی دريايی ارتش ايران همچنين گفت: “سواحل آمريکا بعد از آب‌های سرزمينی اين کشور طبق قوانين بين‌المللی جزو آب‌های آزاد به‌شمار می‌رود و نيروی دريايی ارتش بر اساس عرف بين‌الملل اجازه دارد که در اين آب‌ها حضور پيدا کند.”

حبيب الله سياری چندی پيش، از برنامه نيروی دريايی برای حضور در اقيانوس اطلس خبر داده و گفته بود:‌ “همان‌گونه که استکبار جهانی در نزديک مرزهای آبی ما حضور دارد، ما هم با کمک سربازان ولايی اين نيرو در نزديکی مرزهای آبی آمريکا حضور قدرتمندانه خواهيم داشت.”

در روزهای اخير مقامات اسرائيلی چند بار از حمله نظامی به ايران سخن گفتند و حتی سربازان اسرائيلی مانورهايی در اين زمينه انجام دادند.

از سوی ديگر روزنامه گاردين نيز پنج‌شنبه ۱۲ آبان‌ماه از تدارک ايالات متحده و بريتانيا برای حمله موشکی پيشگيرانه به تأسيسات هسته‌ای ايران خبر داده بود.

با اين حال روسيه، فرانسه و آلمان مخالفت خود با حمله نظامی به ايران را اعلام کرده‌اند.

کشورهای غربی معتقدند برنامه هسته‌ای ايران پوششی برای دستيابی به سلاح هسته‌ای است ولی ايران اين موضوع را رد کرده و می‌گويد برنامه هسته‌ای خود را برای مقاصد صلح‌آميز استفاده می‌کند.