اعتراضهایی که جمعه چندین شهر ایران را در برگرفت، در برخی نقاط از جمله رشت، اصفهان، قم، ساری و اهواز پس از تاریکی هوا نیز ادامه یافت. در یکی از ویدئوهای منتشرشده از اهواز صدای شلیک گلوله به گوش میرسد.
موج اخیر اعتراضها پنجشنبه هفتم دی از چندین شهر خراسان رضوی و جنوبی همچون مشهد، بیرجند و کاشمر آغاز شد.
جمعه خبر شروع دوباره اعتراضها از کرمانشاه آمد. گفته میشد که مردم کرمانشاه در حمایت از اعتراضهای روز پیش از آن در مشهد و برای گفتن «نه به گرانی» به خیابانها آمدند. پلیس علیه تظاهرکنندگان دست به خشونت زد و عدهای دستگیر شدند.
پس از آن گزارشها و ویدئوهایی نیز از اعتراضهای مشابه در اصفهان، رشت، همدان، اهواز، خرمآباد، بیرجند، ساری، قائمشهر، قم، زاهدان و قوچان نیز منتشر شده است. این اعتراضها در برخی شهرها تا پاسی از شب ادامه یافت و درگیریهایی بین معترضان و نیروهای پلیس از سوی کاربران شبکههای اجتماعی گزارش شد.
اعتراضها به واکنشهای داخلی و خارجی دامن زده است. حامیان دولت از دستداشتن محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری پیشین ایران و حامیان او در سازماندهی این راهپیماییها میگویند. سپاه پاسداران ایران نیز نسبت به «فتنه جدید» هشدار داده است. وزارت خارجه ایالات متحده نیز در بیانیهای از معترضان اعلام حمایت کرده و از دیگر کشورها نیز خواسته تا حمایتشان را به طور علنی ابراز کنند.
اهواز:
مردم در اهواز شعار میدادند «این همه بانگ ملت / مرگ بر حکومت». حضور نیروهای پلیس چشمگیر بود.
در یکی از ویدئوهای منتشرشده از اهواز که ظاهراً حوالی ساعت ۹ شب ضبط شده است، صدای مکرر تیراندازی به گوش میرسد.
رشت:
ویدئوهای منتشرشده از رشت نشاندهنده برخورد خشونتبار پلیس با تظاهرکنندگان است. نیروهای امنیتی برای مقابله با تظاهرکنندگان از گاز فلفل نیز استفاده کردند.
یکی دیگر از شعارها نیز این بود: «میمیریم، میمیریم/ ایران رو پس میگیریم.» در خیابان مطهری رشت مردم راه مأموران موتورسوار پلیس را سد کردند و اجازه عبور به آنها نمیدادند.
قم:
در شهر مذهبی قم نیز معترضان به خیابان ریختند. آنها در زنبیلآباد این شهر فریاد میزدند «جمهوری اسلامی، نمیخوایم نمیخوایم» یا شعار میدادند «آخوند انگلیسی، نمیخوایم، نمیخوایم.»
برخی ویدئوهای منتشرشده از قم حاکی از سردادهشدن شعارهای سلطنتطلبانه هستند. شعارهایی همچون «ای شاه ایران، برگرد به ایران».
اصفهان:
تظاهرات در اصفهان با پیوستن مردم به تجمعی کارگری آغاز شد. این تجمع به سرعت بدل به اعتراضی سیاسی شد و شعارهایی علیه علی خامنهای، رهبر ایران سرداده شد.
در یکی از این ویدئوها عدهای شبانه در خیابان فریاد میزنند: «سیدعلی ببخشید، دیگه باید بلند شید.»
در شهر قزوین نیز پس از تاریکی شب تظاهرکنندگان در خیابان ماندند. یکی از شعارها «بریز بیرون هموطن/ حقتو فریاد بزن».
در شهر ساری به سیاست ایران در قبال سوریه اعتراض شد و یکی از شعارها این بود که «سوریه رو رها کن/ فکری به حال ما کن».
شنبه ۹ دی قرار است تجمع حامیان حکومت برگزار شود. برخی از فعالان در شبکههای اجتماعی خواهان حضور معترضان در تظاهرات حکومتی برای ابراز مخالفت خود شدهاند.
این اعترضات بر حق است. اما بارها گفته اند حقیقت گویان آزاداندیش:
که این اعتراضات همچون نسیم زودگر است. این نظام بدتر از اینها دیده سرکوب کرده و دنیای سکولار با مماشات منفعت طلبانه و بزدلانه اش از کنار گذر کرده است. سال 88 از این هم شدیتر بود اما دنیای سکولار دموکراتیک چکار کرد؟ فقط چندتا حمایت لفظی. آخر سر برجام شد و صدها میلیارد دلار روانه دزدخانه نظام. از سال 1388 تا کنون حکومت دیکتاتوری ج.اشیعی در ایران صدها میلیارد دلار پول نفت … بدست اورده است. این پول خرج صدور انقلاب ضدبشری و ضد سکولاری و تروریسم شان شده، مماشات 40 ساله و برجام … هزاران میلیار دلار هزینه غرب و بویژه امریکا در مهار تررویسم در افغنانستان و عراق و سوریه و لبنان ویمن.. بر باد رفت بخاطر زنده و آزاد بودن جمهوری اسلامی.
با این تظاهراتهای زودگذر کاری نمیشود کرد. تنها تحریم همه جانبه و در نهایت حمله نظامی.
حقتو فریاد بزن / 30 December 2017