۹ دی ۱۳۸۸ − حکومت بسیج می‌کند و تظاهراتی علیه جنبش سبز برپا می‌کند که به آن حماسه نام می‌نهد و سالگرد آن را به عنوان نماد پیروزی بر جنبش “رأی من کو” جشن می‌گیرد. ۹ دی ۱۳۸۸ روز پیروزی احمدی‌نژاد بود. تظاهرات آن روز با فراخوان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به ریاست احمد جنتی برگزار شده بود.

۶ دی ۱۳۹۶ – سایت رهبر: «در آستانه‌ی هشتمین سالگرد حماسه‌ی نهم دی‌ماه “روز بصیرت و میثاق امت با ولایت”، هزاران نفر از اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی سراسر کشور، صبح امروز (چهارشنبه) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.»

در این دیدار رهبر به تندی بر احمدی‌نژاد تاخت، البته آن گونه که نخوت مقام رهبری ایجاب می‌کند بدون نام بردن از او.

خامنه‌ای در حال سخنرانی در برابر مسئولان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی
خامنه‌ای در حال سخنرانی در برابر مسئولان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی

حمله به یک جمع

در سخنرانی رهبر به مناسبت “روز بصیرت” ظاهرا یک گروه مورد حمله قرار گرفتند. پیروان خامنه‌ای می‌توانند بگویند منظورش هم محمدخاتمی، هم احمدی‌نژاد و هر کس دیگری که ولایت‌محور نباشد.

خامنه‌ای آن جمع “بی‌بصیرت” را کارگزار دشمن خواند و گفت:

«در جنگ باید حدس بزنید دشمن می‌خواهد چه‌کار بکند. امروز حدس زدن نیاز ندارد، هزاران توپخانه‌ی دروغ‌پردازی به سمت این ملت مشغول شلیک هستند، برای اینکه مردم را ناامید و بدبین کنند و اعتماد به نفس مردم را بگیرند. متأسفانه در داخل هم گروهی، درست همان کار دشمن را ادامه می‌دهند: ناامید کردن مردم، متهم کردن، دروغ‌های شاخدار دشمن‌ساز را در ذهن مردم جا انداختن؛ این‌ها کارهایی است که عده‌ای دارند انجام می‌دهند.»

رهبر این مغضوبان را بی‌تقوا خواند و متهم به “سیاسی‌کاری” کرد:

«این‌ها تقوا ندارند؛ آن کسانی که کار دشمن را در داخل انجام می‌دهند تقوا ندارند. این‌ها دینشان سیاسی است؛ به‌جای آنکه سیاستشان دینی باشد، دینشان سیاسی‌کاری است. همان کار دشمن را انجام می‌دهند که فلان جناح یا فلان‌کس را بالا یا پایین ببرند. بعضی‌ها صاحب رسانه‌اند، بعضی‌ها صاحب منبرهای تبلیغاتی هستند، می‌توانند حرف بزنند و نه خدا، نه دین، نه انصاف را رعایت نمی‌کنند.»

ولایت و مسئولیت

ولی فقیه، بنابر تعریف آن در نظام ولایی ولایت مطلقه دارد. ولایت مطلقه اما مترادف با مسئولیت مطلقه نیست. از این رو ولی فقیه به هیچ رو منظورش خودش نیست‌، وقتی در سخنرانی امروز خود گفت: « بنده‌ای که امکانات در اختیارم هست نمی‌توانم مدعی باشم، من باید پاسخگو باشم که با این امکانات چه کرده‌ام. به‌جای اینکه پاسخگویی کنم، نقش مدعی را علیه این و آن بازی کنم؛ مردم این را قبول نمی‌کنند.»

منظور از این «بنده» در آغاز این سخن، بندگانی چون احمدی‌نژاد و کسانی دیگری است که «امکانات در اختیارشان هست» و دیگر بنابر این نهی رهبر نباید مدعی کسی باشند. منظور از این «بنده» می‌تواند روحانی باشد، که بایستی حساب کار خود را بکند و «مدعی» صادق لاریجانی و قوه قضاییه او نشود.

ولی فقیه امروز در ادامه نصحیت به بندگان لحنش را تندتر کرد:

«این‌ها دشمن را شاد می‌کنند به قیمت ناامید کردن مردم و نسل جوان؛ بخصوص کسانی که همه‌ی امکانات مدیریتی، یا امروز دستشان است یا دیروز دستشان بوده، فرقی نمی‌کند؛ تمام امکانات دست این‌ها بوده یا هست و آن‌وقت به قول فرنگی‌مآبان، نقش اپوزیسیون به خود می‌گیرند. این کسانی که کشور در اختیارشان هست یا بوده، دیگر حق ندارند علیه کشور حرف بزنند؛ این‌ها باید پاسخگو باشند. بنده‌ای که امکانات در اختیارم هست نمی‌توانم مدعی باشم، من باید پاسخگو باشم که با این امکانات چه کرده‌ام. به‌جای اینکه پاسخگویی کنم، نقش مدعی را علیه این و آن بازی کنم؛ مردم این را قبول نمی‌کنند. حالا ممکن است کسی فکر کند در مردم تأثیر می‌گذارد [اما] مردم هم آگاهند و این را نمی‌پذیرند.»

رفع تضاد


خامنه‌ای: درباره نزدیکی نظری با احمدی‌نژاد − نماز جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۸۸

خامنه‌ای فراموش نمی‌کند که بایستی حمله اصلی را متوجه جنبش اعتراضی مردم در سال ۱۳۸۸ کند. از این رو امروز با تأکید گفته است:

«نمی‌شود که انسان یک دهه همه‌کاره‌ی کشور باشد، بعد یک دهه‌ی بعدی تبدیل شود به مخالف‌خوان کشور.  ۹دی که آن‌قدر عظمت دارد، پاسخ ملت به این بازی‌ها بود.  ۹دی دفاع از ارزش‌ها و دین بود. آنجا ایستادگی‌ای که کردیم برای دفاع از انتخابات بود.»

استفاده از عبارت «دفاع از انتخابات» اتفاقی نیست و این را از جملات بعدی در می‌یابیم. خامنه‌ای می‌خواهد بگوید که «۹ دی» نه روز دفاع از احمدی‌نژاد، بلکه روز «دفاع از انتخابات» بوده است. رهبر در آن سال با سخن فراموش‌نشدنی نزدیکی نظری احمدی‌نژاد با خودش به دفاع از رئیس‌جمهوی منتخبش پرداخته بود. از این موضوع پشیمان است؟ وقتی در سخنرانی امروزش می‌گوید «خیلی باید مراقب خودمان باشیم» دارد با خودش حرف می‌زند؟

به هر حال در ادامه حرفی می‌زند تا دفاع خونین دیروز و تشر امروز را رفع کرده باشد:

«امام فرمودند که ملاک، حال فعلی افراد است؛ امام حکیم بود، معنای این سخن آن است که هیچ‌کس ضمانت درست بودن تا دم مرگ را ندارد و باید مراقب خودش باشد.»


در همین زمینه