پس از آن‌که نشریه فکاهی “شارلی ابدو” در پاریس اعلام کرد که سردبیر مهمانش محمد، پیامبر مسلمانان است و کاریکاتوری از او را روی جلدش منتشر می‌کند، روز گذشته اسلام‌گرایان به دفتر این نشریه یورش بردند و آن را به آتش کشیدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه اسلام‌گرایان دفتر نشریه فکاهی “شارلی ابدو” در پاریس را با کوکتل مولوتف مورد حمله قرار دادند.

قرار بود که روی جلد این شماره نشریه فکاهی “شارلی ابدو” کاریکاتوری از محمد، پیامبر مسلمانان، به عنوان سردبیر مهمان منتشر گردد.

کاریکاتور محمد می‌گفت اگر به من نخندید، صد ضربه شلاق نصیب شما می‌شود.

همچنين قرار بود که این شماره نشریه “شارلی ابدو” با عنوان “شریعت ابدو” به مناسبت به قدرت رسیدن حزب النهضه، به اسلام‌گرایی در تونس اختصاص داشته باشد.

“اگر به من نخندید، ۱۰۰ ضربه شلاق نصیب‌تان می‌شود”

از پيش نيز تصویر روی جلد این شماره در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک به اشتراک گذاشته شده بود.

اشخاص ناشناس چهارشنبه شب، ساعت یک بامداد به دفتر این نشریه در محله بیستم پاریس با کوکتل مولوتف هجوم آوردند و آن را به آتش کشیدند.

پلیس فرانسه گزارش داد که هدف حمله مهاجمان به دفتر این نشریه این بوده است که کامپیوترها و اسناد و اطلاعات موجود در دفتر “شارلی ابدو” نابود شود. هرچند که دفتر این نشریه کلاً نابود شده و چیزی از آن باقی نمانده، اما به کسی آسیبی وارد نشده است.

سردبیر نشریه “شارلی ابدو” با نام مستعار “چارب” در شبکه تلویزیونی بی اف ام جلو دوربین آمد و گفت از قبل ایمیل‌ها و پیام‌های تهدیدآمیزی به دست تحریریه این نشریه رسیده بوده است.

سردبیر این نشریه فکاهی، چاپ پاریس به لوموند گفت: “ما نمی‌دانیم اگر بخواهیم با اسلام‌گرایی شوخی کنیم، با چه زبانی باید حرف بزنیم که به کسی توهین نشود.”

پاتریک پلو یکی از اعضای تحریریه نشریه “شارلی ابدو” به روزنامه لیبراسیون گفت: “همه چیز نابود شده است و ما دیگر نه نشریه‌ای داریم و نه دفتری که بتوانیم در آن کار کنیم.”

به گفته پلو نمونه چاپی جلد مجله و صفحات آماده شده، همه، همراه با اطلاعاتی که در کامپیوترها ذخیره شده بود از بین رفته‌اند.

در سال ۲۰۰۶ در ماجرای “کاریکاتورهای محمد” در روزنامه یلاند پوستن، چاپ دانمارک که به یک بحران دامنگیر در جهان اسلام انجامید، نشریه فکاهی “شارلی ابدو” از اندک نشریاتی در جهان بود که کاریکاتورهای محمد را مجدداً منتشر کرد.

آن‌ها همچنین کاریکاتورهای دیگری نيز طراحی کرده و برای دفاع از حق آزادی بیان انتشار دادند.

آزادی بیان از حقوق انسانی است و در بیانیه حقوق بشر هم به آن تصریح شده است.