آندرسن فوگ راسموسن، دبيرکل پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) احتمال دخالت این سازمان نظامی را در سوريه رد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، راسموسن روز دوشنبه نهم آبان ۱۳۹۰ گفت دخالت ناتو در سوريه “کاملاً منتفی” است و ما به هيچ وجه قصد دخالت نظامی در اين کشور را نداريم.
وی گفت: “سوريه، ليبی نيست. سوريه از نقطه نظر جغرافيايی، جمعيتی و سياسی با ليبی تفاوت دارد.”
بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه چند روز پيش گفته بود هرگونه دخالت خارجی در اين کشور، “تمام خاورميانه را خواهد لرزاند و به آتش میکشد.”
به گفته وی “هرگونه مداخله کشورهای غربی عليه نظام حاکم در سوريه باعث به وجود آمدن افغانستان جديد میشود.”
در همين حال اتحاديه عرب در جلسه يکشنبه هشتم آبان که در دوحه پايتخت قطر برگزار شد، با ارائه طرحی به دولت سوريه، خواهان “توقف فوری خشونت و خروج تانکها از شهرهای اين کشور” شده است.
بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه گفته است هرگونه دخالت خارجی در اين کشور، تمام خاورميانه را خواهد لرزاند و به آتش میکشد
نبيل العربی، دبيرکل اتحاديه عرب به خبرگزاری فرانسه گفت مذاکره بين مخالفان سوری و حکومت بشار اسد، بخشی از اين طرح است. سوريه به اين پيشنهاد پاسخی نداده است.
از بهمنماه سال گذشته تاکنون اعتراضات مخالفان حکومت بشار اسد در سوريه ادامه دارد. به گزارش سازمان ملل متحد در اين مدت بيش از سه هزار نفر در اين اعتراضات جان خود را از دست دادهاند.
مخالفان به تازگی از نهادهای بينالمللی خواستهاند تا آسمان سوريه را “منطقه پرواز ممنوع” اعلام کند.
رئيسجمهوری سوريه میگويد نيروهای سوری در برخورد با بحران اين کشور بهويژه در آغاز آن دچار “برخی اشتباهات” شدند (اما) اکنون کسانی که از سوی نيروهای سوری مورد هدف قرار میگيرند، “تروريست” هستند.
مخالفان در مقابل میگويند خواهان کنارهگيری اسد از قدرت و برگزاری انتخابات آزاد و برقراری دموکراسی در اين کشور هستند.
با افزايش خشونتها در سوريه، مدتی پيش آمريکا و کشورهای اروپايی تلاش داشتند تا با تصويب قطعنامهای عليه دولت سوريه در شورای امنيت سازمان ملل، مقامات اين کشور را به دليل “سرکوب مخالفان” تحريم کنند اما روسيه و چين که از اصلاحات در سوريه حمايت میکنند، اين قطعنامه را وتو کردند.
با اين حال آمريکا و اتحاديه اروپا، تحريمهای يکجانبهای عليه شماری از مقامات سوريه و صنعت نفت و گاز اين کشور اعمال کردهاند.
ايالات متحده آمريکا همچنين بشار اسد را متهم کرده که اين کشور را به سمت “پرتگاه بسيار خطرناکی” میبرد.
ناتو دقیقا سه هفته بعد از اولین ناآرامیها در لیبی هم چنین چیزی گفت، اما بعدا فرانسویها ناتو را به دخالت ترغیب کردند. آنها حتما در پی جری تر شدن و یا حتا جری تر کردن حکومت لیبی بودند تا ورود خود را برای تخریب لیبی هر چه موجه تر کنند و کردند. اما قذافی آدمخوار نیز تا توانست کاری کرد تا ناتو بیشتر از آنکه برای تخریب و غارت آمده برای آزادی و دموکراسی آمده باشد و چنین نیز شد. برای سوریه و سپس ایران نیز چنین خواهد شد. یعنی اول امتناع از دخالت، بعد هم آماده کردن جهان برای التماس و درخواست از ناتو برای دخالت و بعد هم ناتو در برابر خواهش ها و با اشوه و ناز نظامی وادر خواهد شد. ولی آنچه مسلم است این است که این گروههای آدمخوار مسلط بر ایران و سوریه تمامی شرایط حمله و بسیج افکار عمومی را برای اینکار فراهم کرده و بیشتر از این می کنند. روزی برسد سر خونین رهبر فرزانه ی ایران را با عمامه ی افتاده در جوی خون در دامان یکی از همین بسیجیان امروزینش که میرغضب فردایش خواهند شد بینیم. و روزی برسد که بشار اسد دربدر دنبال سوراخی همچون سوراخی که صدام و قذافی در آن بودند را ببینیم و آخر الامر چنانش بکوبند که چاره ی بهترینش مرگی سریع باشد.
کاربر مهمان / 01 November 2011
1. رئيسجمهوری سوريه میگويد نيروهای سوری در برخورد با بحران اين کشور بهويژه در آغاز آن دچار “برخی اشتباهات” شدند (اما) اکنون کسانی که از سوی نيروهای سوری مورد هدف قرار میگيرند [ترجمه: یعنی مردمی که کشته میشوند ]، “تروريست” هستند.
2. به گزارش سازمان ملل متحد در اين مدت بيش از سه هزار نفر در اين اعتراضات جان خود را از دست دادهاند [ترجمه: یعنی حکومت بعثی سوریه آنها را کشته است]. مخالفان به تازگی از نهادهای بينالمللی خواستهاند تا آسمان سوريه را “منطقه پرواز ممنوع” اعلام کند.
3. آندرسن فوگ راسموسن، دبيرکل پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) گفت دخالت ناتو در سوريه “کاملاً منتفی” است و ما به هيچ وجه قصد دخالت نظامی در اين کشور را نداريم.
4. پس این قذافی را چرا به آن روز انداختید و «جان خود را از دست داده است!؟»
تهران ـ بابک
کاربر مهمان / 01 November 2011