معاون حقوقی رییس جمهوری اسلامی گفته است دستور رییس جمهوری در مورد دانشجویان ستارهدار صریح و روشن است. لعیا جنیدی از پیگیریهای دفتر معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای حل این مشکل خبر داده است.
نهم آذر ماه ۹۶، روزنامه جامعه فردا نوشت حدود ۱۵۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در مهرماه ۹۶ و در آغاز سال تحصیلی ستارهدار و محروم از تحصیل شدهاند. این روزنامه از سکوت دولت حسن روحانی که وعده برچیده شدن ستارهدار کردن دانشجویان را داده بود، در قبال این جریان انتقاد کرد. این در حالی است که مجموعههای زیر نظر دولت دانشجویان را ستارهدار و محروم از تحصیل میکنند.
در واکنش به این ماجراها اما حسن روحانی در روزهای گذشته خطاب به منصور غلامی، وزیر علوم ایران گفت: «هیچ دانشجوی ستاره داری نباید وجود داشته باشد.»
او در اجلاس ملی گزارش اجرای حقوق شهروندی با اشاره به موضوع دانشجویان ستارهدار گفت: «به دکتر غلامی از همین جا میگویم دانشجوی ستارهدار نباید داشته باشیم.»
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) روز جمعه اول دی ماه از قول لعیا جنیدی نوشت که معاونت حقوقی رییس جمهوری آمادگی دارد برای حل این مشکل با وزارت علوم همکاری کند.
جنیدی مخاطب سخنان اخیر رییس جمهوری را وزارت علوم دانست و گفت: «تاکنون در این زمینه چیزی به معاونت حقوقی ارجاع نشده اما در صورت نیاز این معاونت با آقای غلامی (وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، همکاری خواهد کرد.»
معاون حقوقی رییس جمهوری همچنین گفت: «اگر وزارت علوم یک استعلام از معاونت حقوقی بگیرد و توضیح دهد که دلایل این امر چه بوده و چه نبوده، ما با بررسی قانونی پاسخ میدهیم که آیا مبنایی برای این کار وجود دارد یا نه.»
به گفته این عضو کابینه دولت دوازدهم دستور روحانی در این مورد روشن است و از این رو بعید به نظر میرسد وزارت علوم مشکل دانشجویان ستاره دار را پیگیری نکند.
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اما چندی پیش درباره دانشجویان ستارهدار گفته بود: «آمار و ارقام منتشر شده در مورد این موضوع از سوی برخی رسانهها صحیح نبوده و مشکل این عزیزان به زودی حل خواهد شد.»
دانشجویان ستارهدار در ایران دانشجویانی هستند که به دلایلی غیرشفاف (عمدتا سیاسی، اعتقادی و مذهبی) از ادامه تحصیل بازمیمانند و از سوی دانشگاهها و وزارت علوم ممنوع از تحصیل میشوند.
دو چهره معترض به ستارهدار شدنشان در سالهای اخیر، مهدیه گلرو و مجید دری هستند که اکنون به عنوان فعالان حق تحصیل شناخته میشوند. این دو در روزهای اخیر (از ۲۶ تا ۳۰ آذر) مقابل وزارت علوم تحصن کردند: اعتراض مجید دری و مهدیه گلرو مقابل وزارت علوم
گلرو و دری از دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد ستارهدار هستند. آنان در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بازداشت و محکوم به زندان و محروم از تحصیل شدند.
در واکنش به اعتراض مجید دری اما به او گفته شده است که انگار دلش برای زندان تنگ شده. او اما پاسخ داده است که دلش برای دانشگاه تنگ شده.
بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه وعده انتخاباتی حسن روحانی از یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ است.
پس از تاکید روحانی بر حل مشکل دانشجویان ستارهدار، منصور غلامی با مجید دری دیدار کرد و قول داد مشکل او را حل کند. غلامی پیشتر گفته بود مشکل دانشجویان ستارهدار نقص پرونده است.
مهدیه گلرو هم در کمیسیون حقوق شهروندی مجلس حاضر شد. او پس از دیدار با نمایندگان گفت: «امروز در کمیسیون حقوق شهروندی شرکت کردم و نمایندهها خیلی ابراز همدردی کردند و از ما خواستند دو هفته به ایشان زمان بدهیم تا در طی این دو هفته پیگیریهای لازم را از نهادهای امنیتی یا وزارت علوم داشته باشند تا ما برگردیم دانشگاه و مشکل همه ستارهدارها حل بشود و اگر در دو هفته نتوانستند مشکل را حل بکنند ما به تحصن خود جلوی وزارت علوم ادامه میدهیم و دیگر مانع ما نمیشوند و حتما هم در وزیر در صحن علنی مجلس سوال میکنند که چرا نتوانسته است این مساله را حل کند.»
- در همین زمینه